Mirësevini 
në 

Fushë Kosovë

Faqja e Fushë Kosovës do të jetë faqja, në të cilën qytetarët e komunës sonë, por edhe më gjerë, mund të informohen për punën dhe të arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe të qytetarëve tanë!

 

Adresa elektronike zyrtare

Pikturë murale - Nxënësit e Sh.F.M.U “Bajram Curri” Sllatinë e Madhe, paraqesin vizionet e tyre për Kosovën
26 maj 2017

Më datë 25.05.2017 në Sh.F.M.U “Bajram Curri” Sllatinë e Madhe, u përurua piktura murale. Klasa V-2, me mësuesen Zyrafete Shabani, fituan projektin në garën KOSOVISION CONTEST.

Qëllimi i projektit ishte që fëmijët të paraqesin vizionet e tyre për Kosovën në katër fusha: arsim, ekonomi, infrastrukturë dhe bashkëjetesë.

Projekti është organizuar në disa faza, duke filluar nga idetë me vizatime e deri te punët praktike. Është me rëndësi të ceket se të gjitha punët e projektit kryesisht janë kryer nga nxënësit, duke u ndihmuar edhe nga komuniteti I prindërve, stafi i shkollës dhe bashkëfshatarët.

Pikturën murale, bashkë me nxënësit, e punoi  Gëzim Berisha. Projekti u financua nga DKA Fushë-Kosovë.

Inspektim  Inspektim  Inspektim

më shumë...

Hapet ‘Ekspozita për vlerësimin e tokës’
26 maj 2017

Në sallën e Kuvendit të Komunës është hapur ‘Ekspozita për vlerësimin preliminar të tokës’, organizuar nga: Komuna e Fushë-Kosovës, Ministria e Financave dhe Agjencioni Tatimor Suedez.

Në kuadër të aktivitetit për lansimin e projektit "ProTax2" ka filluar ‘Ekspozita për vlerësimin preliminar të tokës’ edhe në Komunën e Fushë-Kosovës, ku janë prezantuar zonat e vlerësimit dhe nivelet e vlerave për kategoritë e tokave: rezidenciale, komerciale, industriale, bujqësore dhe pyjore.
Për herë të parë, përmes këtij projekti do të bëhet vlerësimi i tokës. Ekspozita e këtij projekti ka nisur nga sot (26.05.2017) dhe do të jetë e hapur gjatë një muaji në Zyrën e Tatimit në Pronë, Nr. 25, pra deri më datë 26.06.2017, të gjithë të interesuarit mund të vijnë në Komunë për të ditur vlerën preliminare të tokës së tyre. 

Inspektim  Inspektim  Inspektim

më shumë...

Kryetari i komunës së Fushë-Kosovës, z.Burim Berisha uron besimtarët mysliman për fillimin e muajit të Ramazanit
26 maj 2017

Me rastin e fillimit të muajit të shenjtë të Ramazanit, kryetari i komunës së Fushë-Kosovës z.Burim Berisha, ka uruar të gjithë besimtarët mysliman për fillimin e këtij muaji.  

“Me përgëzimet më të mira, duke ju dëshiruar agjërim sa më të lehtë, uroj që ky muaj të sjellë qetësi, sinqeritet, dashuri, solidaritet, tolerancë e mirëkuptim ndër njerëz. Uroj të keni shëndet, begati dhe gëzime në familjet tuaja”, thuhet në mesazhin e urimit të kryetarit Berisha.

më shumë...

Pastrimi me ujë i rrugëve të qytetit
25 maj 2017

Komuna e Fushë-Kosovës ka filluar të bëjë larjen me ujë të rrugëve në Fushë-Kosovë: rrugën ‘Dardania’, rrugën ‘Nënë Tereza’ - prej semaforve të ‘Interex-it’ deri te RAIFFAIZEN Bank duke vazhduar deri te Kuvendi Komunal Fushë-Kosovë. Gjithashtu, pastrimi do të bëhet nga ‘Interex-i’ deri te Petrol Kompania në Bresje si dhe në të gjitha rrugët tjera në qytet dhe jashtë qytetit.

Ky pastrim do të kryhet për cdo ditë pune nga Drejtoria e Shërbimeve Publike e Komunës së Fushë-Kosovës.
Inspektim  Inspektim  Inspektim

më shumë...

Sukses i Klubit të Shahut 'Fushë-Kosova'
24 maj 2017

Klubi i Shahut 'Fushë-Kosova' kalon në Superligën e Shahut të Republikës së Kosovës.
Klubi i Shahut "Fushë-Kosova" pas suksesit të madh që arriti  gjatë këtij viti duke kryesuar tabelën në Ligën e Dytë të Kosovës dhe kalimin në Superligën e Shahut të Republikës së Kosovës, u prit në zyrën e Kryetarit  të Komunës së Fushë- Kosovës,  z. Burim Berisha - Kryetar dhe Drejtoresha e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, znj. Nurije Avdiu.

Inspektim  Inspektim  Inspektim

më shumë...

Karateistja Qëndresa Ibrahimi sjell medaljen e argjendtë nga Kampionati Ballkanik - Turqi
23 maj 2017

Karateistja e Klubit të Karatesë "Fushë-Kosova", Qëndresa Ibrahimi, Kosovës dhe  Komunës së Fushë-Kosovës i solli  medaljen e argjendtë nga Kampionati Ballkanik i cili u mbajt në Turqi. Fushë-Kosova dhe Kosova tashti ka nënkampionen e saj, që na bënë të ndjehemi krenarë.

Pjesëmarrjen e saj e mundësoi Drejtoria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, e cila përkrahë sportistët dhe klubet sportive  pa rezervë duke iu mundësuar zhvillimin e aktiviteteve sportive brenda dhe jashtë vendit.
Inspektim  Inspektim  Inspektim

më shumë...

ME RECITIME, KËNGË E VALLE SHËNOHET “FESTA E ABETARES”
23 maj 2017

Festë, emocione, gëzim pafund për fëmijët e klasës së parë që përjetohet vetëm njëherë.

Me një mori aktivitetesh të shumta, më 19 Maj, nën drejtimin e mësueses Maliqe Shabani, nxënësit e klasës së parë të Shkollës Fillore “Daut Bogujevci” shënuan “Festën e Abetares”. 
Inspektim  Inspektim  Inspektim

më shumë...

Humanizëm për trajtim mjekësor të fëmijëve nga Kosova
23 maj 2017

Shoqata “Aleanca për Fëmijë” me Miftar Zagragjaj, për disa vite me radhë kanë bërë trajtimin mjekësor në spitalet e Repubikës së Austrisë për 2600 fëmijë nga Kosova.

Në marrëveshje me Komunën, përkatësisht me Drejtorinë e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, kohë pas kohe vjen një ekip i mjekëve austriakë në QKMF-në e Fushë-Kosovës për të bërë vizita për pacientë të ndryshëm.

më shumë...

 

Hyrja


riatdhesimi.jpg

Telefona me rëndësi

Ndarjet e shpenzimeve

Inspektim

 

Faqja zyrtare në