Në Gjilan mbahen 3 ngjarje të rëndësishme sportive e rinore | 2016-09-25

Në Gjilan sot janë mbajtur tri ngjarje të rëndësishme sportive dhe rinore. Në organzimin e përbashkët të Njësia për Sport dhe autoklubit “Gjilani”, është mbajtur evenimenti sportiv i sllallomit me automjete. Udhëheqësi i Njësisë për Sport, Malazog Hoxha, pasi e ka shpallur të hapur këtë ngjarje, ka shprehur zotimin e kryetarit Lutfi Haziri për përkrahjen e të gjitha aktiviteteve të rëndësishme të sportit në Gjilan. Ngjarja nuk ka qenë me karakter garues.
 
 

KPUMM rekomandon planin rregullues për zonën “Fidanishte 2” | 2016-09-23

Komiteti për Planifikim Urban dhe Mbrojtje të Mjedisit (KPUMM) e ka miratuar propozim-vendimin për planin rregullues të hollësishëm “Fidanishtja 2” dhe e ka rekomanduar për Kuvend Komunal, me vërejtjet e opozitës, për etazhitetin, hapësirat e gjelbra dhe disa detaje tjera, për të cilat ata kanë thënë se duhet të vijë hartuesi i këtij dokumenti për të dhënë sqarime. Arton Hoxha, kryesues i KPUMM ka thënë se dokumenti ka qenë në dëgjim publik 30 ditë dhe se afatet ligjore për të bërë vërejtje janë shteruar dhe i ka ftuar anëtarët për ta rekomanduar në procedurë të mëtejmë.
 

Në Kuvendin Komunal të Gjilanit, të gjithë kanë hapësirë të mjaftueshme për debat | 2016-09-23

Ciklin e konferencave të shefave të grupimeve politike që përfaqësohen në vendimmarrjen komunale, të cilat i ka organizuar Zyra për Informim, e ka përmbyllur të premten kryesuesja Valentina Bunjaku-Rexhepi, e cila ka thënë se në Kuvendin Komunal të Gjilanit, që vlerësohet ndër më transparentët në Kosovë, ka hapësirë të mjaftueshme për debat, si nga pozita, ashtu edhe nga opozita.
 

Xhemajli (AAK): Kemi dhënë kontribut të dobishëm në çështjet me interes për qytetarët | 2016-09-21

Në vazhdim të konferencave të shefave të grupeve të këshilltarëve komunalë, që po i organizon Zyra për Informim, vlerësimet e tij për punën e Kuvendit Komunal, për gjashtëmujorin e parë të vitit, i ka paraqitur Selami Xhemajli (AAK), i cili ka folur për rolin e këshilltarëve të këtij subjekti, të grupit të këshilltarëve dhe të koalicionit qeverisës. AAK është partner i koalicionit qeverisës në Gjilan, ku mban postin e nënkryetarit të Komunës si dhe udhëheq dy drejtori - Administratën dhe Zhvillimin Ekonomik.   
 

Seanca VIII e Kuvendit mbahet më 29 shator | 2016-09-21

Në këtë seancë, ndër të tjera, në rend dite janë edhe propozim-rregullorja për tatimin në pronë për vitin fiskal 2017, propozim-buxheti për vitin fiskal 2017, raporti i auditimit për vitin 2015, miratimi i iniciativës së kryetarit, për ndryshimin dhe plotësimin e Statutit të Komunës. Mbledhjet e Kuvendit dhe të Komiteteve janë publike.
 

KPF i jep përkrahje nismës se kryetarit Haziri për ndryshimin e statutit të Komunës | 2016-09-20

Komiteti për Politikë e Financa (KPF), të martën, të takimin e radhës, të udhëhequr nga Valentina Bunjaku-Rexhepi, kryesuese e Kuvendit Komunal, ka miratuar iniciativën e kryetarit Lutfi Haziri për ndryshimin dhe plotësimin e statutit të Komunës dhe e ka rekomanduar për Kuvend Komunal, bashkë me propozim-rregulloren për tatimin në pronë për vitin 2017, propozim-buxhetin 2017, raportin e auditimit për vitin 2015.
 

Gjilani intensifikon mbikëqyrjet për projekteve madhore | 2016-09-20

Komuna e Gjilanit ka intensifikuar mbikëqyrjet në projektet të cilat janë duke u realizuar në qytet dhe fshatra, që përfshinë përgatitjet për zbatimin e projektit të kanalizimeve dhe ujërave të zeza, zgjerimit e rrugëve, Gjilan-Ferizaj e Gjilan-Prishtinë, banimin social, ndërtimin e pesë shtëpive dhe rehabilitimin e 25 të tjerave. Kështu u bë e ditur sot në mbledhjen e Bordit të Drejtorëve të Komunës së Gjilan, e cila është udhëhequr nga kreu i Komunës, Lutfi Haziri.
 
 

Aliu (LDK): Ne i besojmë punës sonë | 2016-09-19

Zyra për Informim ka filluar ciklin e tretë të konferencave të shefave të grupeve politike që përfaqësohen në Kuvend Komunal, për t`iu dhënë mundësinë atyre që t`i paraqesin vlerësimet e veta për punën e vendimmarrjes komunale - sukseset, sfidat dhe të metat. Avdyl Aliu (LDK), ka thënë se këto lloj konferencash po i ndihmojnë shefat e grupimeve politike që të informojnë publikun e Gjilanit me atë që bëhet në Kuvend Komunal.
 

Berisha (KBGJ): Diskriminimi gjinor fillon që nga lindja | 2016-09-19

Komiteti për Barazi Gjinore (KBGJ), në kuadër të aktiviteteve të veta të rregullta, në funksion të afirmimit të barazisë gjinore, është dakorduar për organizimin e një tryeze, më 14 tetor, me temë “edukimi i nxënësve për barazinë gjinore”, ndërkohë që më 7 tetor do të bëjë një vizitë në maternitetin e Gjilanit, ku me lehona, mami e mjekë do të bisedohet rreth çështjeve gjinore. Gjylshen Berisha, kryesuese e KBGJ, ka thënë se në shoqërinë tonë flitet shumë për barazi gjinore, por në realitet punohet pak.
 

Gjilani shënon 17-vjetorin e rivarrimit të dëshmorëve të kombit | 2016-09-17

Komuna e Gjilanit ka shënuar sot 17-vjetorin e rivarrimit të dëshmorëve të kombit në varrezat e dëshmorëve. Me këtë rast, nënkryetari i Gjilanit, Rexhep Kadriu, i shoqëruar nga drejtorët komunalë, ka bërë homazhe në varrezat e dëshmorëve, ndërkaq tha se heronjtë, dëshmorët dhe martirët e Gjilanit u sakrifikuan për sjellë lirinë e popullit dhe mbrojtjen e vendit. 
 
 

Lutfi Haziri dhe AKP koordinohen që të përjashtohen nga privatizimi asetet me rëndësi vitale për Gjilanin | 2016-09-16

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri ka pritur në takim drejtuesit e Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP), Zyra Rajonale në Gjilan, Zeqirja Morina, menaxher dhe Gursel Sherif, udhëheqës i ekipit të privatizimit, për t`u koordinuar lidhur me identifikimin e aseteve me rëndësi vitale për Komunën e Gjilanit, të cilat janë nën administrim të AKP-së, sikurse është biseduar edhe për çështje tjera në interes të bashkëpunimit sa më të mirë të Komunës së Gjilanit dhe AKP-së.
 

Jetishi: Në kompaninë “Ecohigjiena” s’ka as menaxhment e as investime! | 2016-09-15

Në konferencën me gazetarë, kryesuesi i Komisionit Komunal të Aksionarëve në kompaninë “Ecohigjiena”, Xhelal Jetishi, ka prezantuar konstatimet të cilat janë pjesë e përditshme e punëve dhe e sfidave në këtë ndërmarrje. Ai ka thënë se si aksionarë, janë kujdesur gjithnjë në sigurimin e operimit, mirëmbajtjes dhe menaxhimit të sistemit të shërbimeve në kuadër të kompanisë. Sipas tij, partneri privat nuk i ka përmbushur obligimet nga marrëveshja. 
 

Jerliu: Stacioni i Autobusëve po shënon progres të vazhdueshëm në të gjitha fushat | 2016-09-14

Përveç zgjedhjes së Bordit të Drejtorëve, Ndërmarrja “Stacioni i Autobusëve” në Gjilan po shënon progres në të gjitha fushat, sipas matjeve të vazhdueshme dhe statistikave, falë një angazhimi të mirë që është duke ndodhur si nga menaxhmenti, po ashtu edhe nga bordi i ndërmarrjes dhe nga bashkëpunimi e mbështetja e aksionerit, Komunës së Gjilanit, si në aspektin profesional, po ashtu edhe me investime konkrete, ka thënë në konferencën me gazetarë, kryesuesi i Komisionit Komunal të Aksionarëve Avdyl Jerliu.
 

Rekomandohet dhënia në shfrytëzim e dy pronave komunale për nevoja të bashkësive fetare | 2016-09-14

Komiteti për Gjeodezi, Kadastër dhe Pronë (KGJKP), ka miratuar të mërkurën dy kërkesa për lejimin e shfrytëzimit të pronës së paluajtshme komunale, njëra për kishën ortodokse në fshatin Cërrnicë dhe tjetra për ndërtimin e xhamisë në fshatin Nasalë dhe i ka rekomanduar në Komitetin për Politikë dhe Financa, për procedurë të mëtejme. Refik Shala, kryesues i Komitetit, ka thënë se Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan, në bashkëpunim me Këshillin e fshatit Nasalë, ka kërkuar një truall me sipërfaqe 15 ari, pronë komunale, për ngritjen e një xhamie për nevoja të banorëve të këtij lokaliteti.
 

Komisioni i Aksionarëve raporton në Komitetin e Zhvillimit Ekonomik për gjendjen në “Ecohigjiena” | 2016-09-13

Komiteti për Zhvillim Ekonomik (KZHE), të martën, në mbledhjen e radhës, të cilën e ka udhëhequr Hevzi Xhelili, zëvendës kryesues, ka miratuar raportin e Drejtorisë së Bujqësisë për korrje-shirjet e këtij viti, raportin e punës së Komisionit të aksionarëve të kompanisë “Ecohigjiena”, që vepron në partneritet publiko-privat si dhe planin e veprimit për energji të qëndrueshme.
 
Duke paraqitur rezultatet 1-15 (of 3648)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

RSS

Sign in


 Harta e Faqes | Copyright