Gjilani transmeton live seancat e Kuvendit 

                   
                     Më shumë...

 

 
                Botimet e ZIP

 


 Më Shumë...


_________________________________


Gjilani Rinor
Më Shumë...

OSCE - "Të drejtat gjuhësore të Kosovës"


pdf-icon.png më shumë... 

Lajme

Haziri: Familja e Rexhep Elmazit është shembulli më i mirë se si duhet e nderohet atdheu
25 maj 2017
Në ditën e themelimit shkollës “Rexhep Elmazi”, kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij, ka vënë gurthemelin e sallës së edukatës fizike brenda hapësirave të shkollës. Me këtë rast, kreu i gjilanasve, fillimin e këtij projekti ia ka atribuar familjes Elmazi, për të cilën tha se është shembulli më i mirë se si duhet atdheu.
më shumë...

Gjilani ndan certifikatata për 500 për “Vullnetarë rinorë”
25 maj 2017
Komuna e Gjilanit sot ka organizuar ceremoninë e shpërndarjes së certifikatave për 500 të rinjt, të cilët kanë ndjekur trajnimin “Vullnetarët rinorë”, me qëllim të angazhimit në aktivitete të ndryshme për komunitetin. Kryetari i Komunës, Lutfi Haziri, ka thënë se ndjehet krenar që ka marrë vendimin për mbështetjen e programit të vullnetarizmit në Gjilan dhe programe të tjera, ku rinia është e përfshirë.
më shumë...

Kryetari Haziri paralajmëron ndërtimin e qendrës përkujdesëse për fëmijtë bonjakë
25 maj 2017
Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka vizituar sot Qendrën për Punë Sociale, ku është takuar me stafin e saj, për të parë nga afër punën e madhe që po bëhet në këtë qendër, por edhe nivelin e përkujdesjes ndaj  fëmijëve pa prindër dhe kujdesin për persona të tjerë që kanë nevojë për mbështetje institucionale.
më shumë...

Kuvendi miraton rishikimin e buxhetit, shtyn për më vonë raportin për Ecohigjienën dhe Këshillat lokalë
24 maj 2017
Kuvendi Komunal i Gjilanit, ka miratuar të mërkurën rishikimin e buxhetit për vitin 2017, ndërkaq raportin vjetor të kompanisë “Ecohigjiena” si dhe raportin e Komisionit komunal për zgjedhjen e Këshillave të fshatrave, vendbanimeve dhe lagjeve urbane, i ka shtyrë për më vonë, pas zgjedhjeve parlamentare. Valentina Bunjaku-Rexhepi, kryesuese e Kuvendit Komunal, ka thënë se me shefat e grupeve të këshilltarëve janë marrë vesh që, për shkak të zgjedhjeve parlamentare në Kosovë, të shtyhen për vonë të dyja këto dy raporte, për të mos reflektuar politikisht dhe në këtë seancë të procedohet vetëm me rishikimin e buxhetit.
më shumë...

Shkollat “Thimi Mitko” e “Liria” shënojnë ditën e themelimit të tyre
24 maj 2017
Në Gjilan, shkollat “Thimi Mitko” në qytet dhe “Liria” në Pogragjë kanë shënuar përvjetorët e tyre të themelimit, duke sjellë para të pranishmëve të shumtë suksese të veçanta dhe vendimtare, që nga fillimet e punës e deri më sot, në procesin e edukimit të brezave të shumtë dhe ngritjes së arsimit shqip në Gjilan.
më shumë...

Konfirmohet fillimi i autostradës Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë
24 maj 2017
Ministri në detyrë i Financave, Avdullah Hoti, ka konfirmuar se gjatë këtij viti do të nis autostrada Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë. “Kjo është pjesë e buxhetit, e kornizës afatmesme të shpenzimeve dhe sivjet fillojnë procedurat, kontraktohet dhe besoj se do të nisin edhe punimet në afatin më të shkurtër”, ka thënë Hoti, pas vizitës në fabrikën për përpunimin e mishit “Calabria” në Gjilan.
më shumë...

Seanca (e shtyrë) e KK mbahet më 24 maj
23 maj 2017
Kuvendi Komunal do të mbajë seancën e pestë më 24.05.2017 (e mërkurë). Seanca mbahet në sallën e madhe të Kuvendit, nga ora 10:00. Pikave të rendit të ditës, të caktuara për seancën e datës 15 maj (të shtyrë) i shtohet edhe: rishikimi i buxhetit. Seancat e Kuvendit dhe të Komiteteve janë publike. (publikuar më 17.05.2017).
më shumë...

Në qershor, Gjilani nis implementimin e platformës Web Gis
22 maj 2017
“Qytetarët e Gjilanit janë respektues të ligjit, të përgjegjshëm gjatë zhvillimit dhe njëkohësisht bashkëpunues të vendosur të Drejtorisë së Urbanizmit, për të ruajtur planifikimin urban dhe gjithashtu janë aktiv në përmbushjen e obligimeve për ndërtime konform rregullave legale”, ka thënë në konferencën me gazetarët, drejtori Drejtorisë së Urbanizmit, Planifikim dhe Mbrojtje të Mjedisit, Valon Shefkiu. 
më shumë...


 
Kalendari-2017-(2).png

Komuna Online

Lajme Flash


 

Hyrja


Gjilani po hyn në një epokë të re

Qyteti i Gjilanit, i anashkaluar për shumë vite në projektet e mëdha, tani hapur një epokë të re për sa i përket infrastrukturës dhe zhvillimit. Përfundimisht është vendosur ndërtimi i autostradës në këtë pjesë. Autostrada Prishtinë-Gjilan-Konçul e lidh kryqendrën e Anamoravës me koridoret e kombit dhe koridoret tjera të mëdha ndërkombëtare. Në Gjilan ka filluar edhe ndërtimi i rrugëve hyrëse-dalëse me katër krosi. Sivjet pritet të fillojnë investime të mëdha në sektorin e ujërave të zeza. Marrëveshja është nënshkruar tashmë me austriakët dhe ka vlerën mbi 12 milionë euro. Investimet e përgjithshme, sivjet do të arrijnë në 29 milionë euro. Gjilani nuk është më një qytet anësor në Kosovë, por një kryqendër e rëndësishme e një mikro-regjioni ballkanik. Qeverisja e Lutfi Hazirit ka hapur një epokë të re për Gjilanin.

 Harta e Faqes | Copyright