Debat publik me banorë të fshatit Gradicë dhe Gllanasellë për shpronësimin e pronave në ndërtimin e lartë 400 MV të energjisë elektrike | 2014-04-17

Në debatin që është mbajtur në sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit me banorë të fshatit Gradicë dhe Gllanasellë për shpronësimin e pronave në ndërtimin e lartë të rrjetit elektrik Kosovë-Shqipëri, kanë marrë pjesë përfaqësues të Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor Servet Spahiu, të Ministrisë së Financave, Shkëlzen Morina, zyrtari i lartë i KOST-i Astrit Zeqa dhe Mehdi Kurrumeli drejtor i Gjeodezisë dhe Kadastrës në Komunën e Drenasit.
 

Sofra Poetike "Ymer Elshani"2014 | 2014-04-14

Ymer_Elshani-_foto.jpgTë nderuar qytetarë të Komunës së Drenasit, ju ftojmë të merrni pjesë në manifestimin letrar Sofra Poetike "Ymer Elshani" 2014. Manifestimi mbahet më datën 15 prill 2014 në Institutin Albanologjik në Prishtinë me fillim në ora 11:00, më 16 prill 2014 në SHFMU "Xheladin Gashi-Plaku" në Komoran ora 12:00, dhe më 17 prill 2014 në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit ora 11:00.
 

Akademi Përkujtimore | 2014-04-14

 Poklek-(1).jpg                                                              Komuna e Drenasit përkatësisht Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport, organizon Akademi Përkujtimore me rastin e 15 vjetorit të rënies së Dëshmorëve dhe martirëve në masakrën e fshatit Poklek. Akademian mbahet me 17 prill (e enjte), në ora 12:30 behën homazhe tek varrezat në Poklek, ndërsa në ora 14:00 në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit do të mbahet Akademi Përkujtimore, ku do të jenë Himni dhe Pjesa foljore.
 

Kryetari i Komunës benë homazhe në varrezat e dëshmorëve në Polac | 2014-04-14

Kryetari i Komunës së Drenasit z. Nexhat Demaku me bashkëpunëtor,  me rastin e shënimit të 15 vjetorit të rënies së 6 dëshmorëve, Bejtë Rexhepi, Hajzer Rexhepi, Fazli Qerkini, Mehdi Hoxha, Naim Tiku dhe Agron Berisha, ka bërë homazhe dhe ka dërguar buqeta lule në vendin ku prehen dëshmorët e UÇK-së, në Polac të Skenderajt.
 

Fillon ndërtimi i mbikalimit në rrugën regjionale Prishtinë – Pejë, afër shkollës fillore “Hasan Prishtina” në Llapushnik | 2014-04-14

Ministria e Infrastrukturës në bashkëpunim me Komunën e Drenasit, kanë nisur punimet për ndërtimin e mbikalimit për këmbësor në rrugën regjionale Prishtinë – Pejë, konkretisht në fshatin Llapushnik afër shkollës fillore “Hasan Prishtina”
 

Përurohet Kompleksi Memorial “Pëllumbat e Lirisë” në Negroc të Drenasit | 2014-04-12

Me rastin e shënimit të 15 vjetorit, respektivisht 16 vjetorit të rënies së 21 dëshmorëve të UÇK-së dhe 36 martirëve në fshatin Negroc të Komunës së Drenasit është mbajtur tubim përkujtimor dhe është bërë përurimi i varrezave të dëshmorëve dhe martirëve të njësitit “Pëllumbi”.
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2014-04-11

Në bazë të nenit 52 të Ligjit nr.03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenti 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës se Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullorës së punës të Kuvendit, Kryesusi i Kuvendit Komunal të Drenasit për dt: 18.04.2014 (ditë e premte ) duke filluar në ora 11.00 në zyren e Drejtorit të Administrates:
 

Kryetari Demaku takon përfaqësuesit e Sindikatës së Pavarur të Administratës së Kosovës | 2014-04-11

Në takimin me SPAK (Sindikata e Pavarur e Administratës së Kosovës) kanë marrë pjesë kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, kryetari i SPAK-ut Ndue Kalaj, nënkryetari Skënder Lushtaku dhe kryetari i Sindikatës së Pavarur të Administratës së Komunës së Drenasit Ismail Bajraktari.
 

Kryeministri Thaçi viziton Parkun e Biznesit në Drenas, merr si shembull të biznesit në Kosovë | 2014-04-05

Kryeministri i Republikës së Kosovës, z. Hashim Thaçi i shoqëruar nga Ministri i Tregtisë dhe Indsustrisë Bernard Nika, Ministin e Financave Besim Beqaj, kryetarin e Komunës së Drenasit z. Nexhat Demaku, dhe kryetarin e Odes Ekonomike të Kosovës, Safet Gërgjaliun kanë vizituar Parkun e Biznesit në Drenas.
 

Mbahet punëtoria për planifikimin e aktiviteteve në menaxhimin e mbeturinave për vitin 2014 | 2014-04-04

Organizata gjermane GIZ, ka organizuar një punëtori në Bogë të Pejës me grupin punues të Komunës së Drenasit, përkatësisht edhe me përfaqësuesit e kompanisë Pastrimi dhe organizatën CEDE për planifikimin e aktiviteteve në menaxhimin e mbeturinave në territorin e Komunës së Drenasit.
 

Mbahet mbledhja e Kuvendit Komunal të Drenasit | 2014-04-01

Në mbledhjen e Kuvendit Komunal, kanë marrë pjesë kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku, nënkryetari Krasniqi, ne mungesë të kryesuesit të Kuvendit është zëvendësuar nga anëtari i KK-së Idriz Hysenaj, anëtaret e Kuvendit, OSBE, KFOR dhe shoqëria civile.
 

Fillon pilot projekti për menaxhimin e mbeturinave edhe në dy fshatra të Komunës së Drenasit | 2014-03-28

Pas suksesit të pilot projektit për menaxhimin mbeturinave të zhvilluar në Tërstenik dhe Komoran vitin e kaluar, edhe këtë vit është duke vazhdar pilot projekti i përkrahur nga organizata gjermane GIZ në bashkëpunim me Komunën e Drenasit dhe ndërmarrjen “Pastrmi”  në fshatin Vërboc dhe Kizhnarekë.
 

Konkurs letrar për Sofrën Poetike "Ymer Elshani" 2014 | 2014-03-27

Sofra-Poetike-2014.JPGDrejtorati për Kulturë, Rini dhe Sport  me qëllim të nxitjes kulturore publikon:  Konkurs letrar për Sofrën Poetike "Ymer Elshani" 2014

POEZI:

Shpërblimi i parë……..200 €
Shpërblimi i dytë……..150 € dhe
Shpërblimi i tretë……..100 €

Shpërblimi special 200€ + SOFRA POETIKE” YMER ELSHANI”DRENASI 2014
 
KUSHTET E KONKURIMIT:

 

Fillon rregullimi i ujësjellësit në fshatin Baicë | 2014-03-26

Kanë filluar punimet për rregullimin e ujësjellësit në fshatin Baicë të Komunës së Drenasit. Faza e parë e punimeve është për rregullimin e rezervarit të ujit i cili do të furnizoj të gjithë fshatin.
 

Thirret mbledhja e rregullt të Kuvendit të Komunës | 2014-03-26

Kuvendi.jpgNë bazë të nenit 43 të Ligjit nr.03/L-40 për vetëqeverisje Lokale ,nenti 36,41dhe 42 pika 42.2 të Statutit te Komunës se Drenasit (Gllogovcit),nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika12.2 të Rregullores se punes të Kuvendit, Kryesusi i Kuvendit të Komunës për dt.31.03.2014 , duke filluar në ora 13.00 ne sallen e Kuvendit të Komunës  (dite  e hënë ) :
 

Fillojnë punimet për rregullimin e shtratit të lumit "Drenica" | 2014-03-24

Ka filluar faza e parë e punimeve për rregullimin e shtratit të lumit “Drenica” e që në këtë fazë të punimeve parashihet të rregullohen 6 kilometra.
 

Mbahet Komiteti për Politikë dhe Financa | 2014-03-19

Është mbajtur Komiteti për Politikë dhe Financa dhe ishin pjesmarrës në këtë mbledhje të rregullt, kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku, kryesuesi i Komitetit, z.Naim Bazaj, anëtaret e KPF-së, drejtor të drejtorive dhe përfaqësues të OSBE-së.
 

Kryetari Demaku dhe ministri Rashiq vizitojnë Ferronikelin | 2014-03-19

Pas nënshkrimit të marrëveshjes për kontratat kolektive, kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku, ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, z. Nenad Rashiq, drejtori i Aleanca Kosovare e Biznesit, z.Agim Shahini dhe kryetari i Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, z. Haxhi Arifi kanë vizituar ndërmarrjen e “Ferronikelit” për t’u informuar rreth zbatimit të kontratave kolektive në këtë ndërmarrje.
 

Mbahet takimi me përfaqësuesit e Bashkimit Evropian për ndërtimin e fabrikës së përpunimit të mbetjeve organike dhe atyre shtazore | 2014-03-18

Kryetari i Komunës së Drenasit, z.Nexhat Demaku ka pritur ne një takim përfaqësuesit e Bashkimit Evropian me ç’rast i ka informuar për mundësit dhe kapacitetet që ofron zona ekonomike përball Parkut të Biznesit për ndërtimin e fabrikës së përpunimit të mbetjeve organike dhe atyre shtazore.
 

Vazhdon bashkëpunimi i Komunes së Drenasit me GIZ-in | 2014-03-13

 
Në kuadër të bashkëpunimit me GIZ-in, Komuna e Drenasit  përkatësisht Drejtorati për Shërbime Publike dhe Emergjencë sot ka pranuar kontigjentin e radhës prej 500 shportave 120 litrash të dhuruara nga kjo organizatë.
 

Mbahet tryeza për rritjen e bashkëpunimit në mes të KKSB-së, KLSP, EVSB-së dhe Policisë së Kosovës | 2014-03-13

Është mbajtur një tryezë e organizuar nga OSBE-ja, konkretisht Sektori për Zhvillimin e Sigurisë në Bashkësi mbështetur nga Komuna e Drenasit për forcimin e komunikimit në mes të Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi, Policisë së Kosovës dhe përfitimet nga pjesëmarrja e Komiteteve Lokale për Siguri Publike dhe të Ekipeve Vepruese për Siguri në Bashkësi në përbërjen e KKSB-ve.
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2014-03-12

Në bazë të nenit 52 të Ligjit nr.03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullores së punës të Kuvendit, Kryesusi i Kuvendit Komunal të Drenasit për dt. 18.03.2014 (ditë e martë ) duke filluar në ora 11.00 në zyren e Drejtorit të Administrates, thërret mbledhjen e KPF.
 
 

Mbledhja e KKSB-së | 2014-03-11

Në Komunën e Drenasit u mbajt mbledhja e parë e KKSB-së (Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi), në Zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, ku të pranishëm ishin të gjithë anëtarët e KKSB-së dhe përfaqësues nga OSCE dhe KFOR, LMT.
 

BE-ja investon 8 milion euro për ndërtimin e fabrikës së përpunimit të mbetjeve organike dhe atyre shtazore | 2014-03-07

Në një takim që ka zhvilluar kryetari i Komunës së Drenasit, z.Nexhat Demaku me përfaqësuesin e Bashkimit Evropian z.Reinhart Knop dhe me kryeshefin e Agjencionit të Veterinarisë dhe Ushqimit të Kosovës, z. Valdet Gjinovci është diskutuar për fillimin e procedurave administrative në ndërtimin e fabrikës së përpunimit të mbetjeve organike dhe atyre shtazore.
 

Kryetari Demaku uron mësuesit për Festën e 7 Marsit – ditën e mësuesit | 2014-03-07

Kryetari i Komunës së Drenasit, z.Nexhat Demaku ka uruar të gjithë mësimdhënësit e Komunës me rastin e shënimit të 7 Marsit, festën e mësuesit.
 

Homazhe te varrezat e familjes Jashari në Prekaz | 2014-03-06

Për nderë të 16-vjetorit të rënies heroike të Komandantit Legjendar Adem Jashari dhe familjes Jashari, Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku dhe përfaqësues tjerë komunalë të Drenasit qysh në orët e mëngjesit kanë bërë homazhe tek varrezat e Jasharëve në Prekaz.
 

Konkurs për bursa komunale | 2014-03-04

   Duke u bazuar në vendimin të Kuvendit të Komunës nr. 400-7083 të datës 19.02.2014 për caktimin e kritereve  për ndarjen e bursave komunale për studentet e rregullt në universitete publike në Republikën e Kosovës,Drejtorati për Arsim në Komunën e Drenasit shpallë konkursin për ndarjen e 80 ( tetëdhjetë ) bursave komunale për studentë për periudhën 10 (dhjetë ) mujore për vitin akademik 2013/2014, siç vijon:
 

Kujtohet 16 vjetori i Betejës së parë të Likashanit dhe Qirezit | 2014-02-28

Me një akademi përkujtimore, është shënuar 16 vjetori i Betejës së parë të Likoshanit dhe të Qyrezit. Në Akademinë përkujtimore merrnin pjesë Kryetari i Komunës së Drenasit, z.Nexhat Demaku, deputet nga Parlamenti i Kosovës, struktura udhëheqëse të Komunës së Skenderajt dhe të Drenasit, shoqata të dala nga lufta e UÇK-së, familjar të dëshmorëve, invalidëve, veteranëve dhe viktimave civile si dhe qytetarë.
 

Mbahet Turniri Tradicional Memorial “Beteja e Likoshanit – Driton Ahmeti” | 2014-02-28

Në Turnirin Tradicional Memorial “Beteja e Likoshanit – Driton Ahmeti” e cila është zhvilluar pesë (5) ditë radhazi, kanë marrë pjesë 34 ekipe sportive nga e gjithë Kosova, ndërsa vendin e parë e ka marrë ekipi i futbollit “Katër Vëllezërit Gashi”, të dytin “Korabi” dhe të tretin “Aktivi”
 

Njoftim | 2014-02-26

Të nderuar qytetarë të Komunës së Drenasit, ju njoftojmë se me rastin e 16 vjetorit të masakrës së Likashanit-Qirezit mbahet Akademia përkujtimore. Akademia përkujtimore mbahet në Sallën e Kulturës në objektin e Komunës së Drenasit duke filluar nga ora 13:00 me datë 28.02.2014. 
 

Komuna e Drenasit ndihmon shoqatën e “HANDIKOS”-it me 10 mijë euro | 2014-02-21

Komuna e Drenasit edhe këtë vit ndihmon Qendrën për Rehabilitim “HANDIKOS” në Drenas duke subvencionuar me 10 mijë euro për realizimin e projektit “Përkrahja e shërbimeve Rehabilituese në bashkësi për fëmijë dhe të rritur me aftësi të kufizuara që ofrohen nga Qendra Handikos në Drenas”
 

Në mesin e fermerëve më të suksesshëm të vitit 2013 edhe fermeri nga Drenasi | 2014-02-18

Në  mesin e 14 fermerëve më të dalluar për vitin 2013 në sektorin e prodhimtarisë së misrit u zgjodh Bashkim Haziri nga Krajkova e Drenasit, i cili kishte të mbjellura 80 ha me misër.
 

Komuna e Drenasit stimulon me bursa tetëdhjetë student të Universiteteve Publike | 2014-02-14

Komuna e Drenasit, për vitin akademik 2013/2014 ndan 80 bursa për studentët e rregullt në Universitetet Publike me nga 50 euro, ku përparësi i është dhënë atyre studentëve që studiojnë shkencat teknike dhe gjuhëve të huaja, por edhe studentëve të tjerë.
 
 

Akademi festive me rastin e gjashtë vjetorit të Pavarësisë së Kosovës | 2014-02-14

Me rastin e gjashtë vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, në Sallën e Kulturës në Drenas u mbajt Akademi Festive. Me këtë rast u bënë homazhe te lapidari i Dëshmorëve. Në vigjilje të kësaj feste u mbajt turnir në futboll të vogël dhe volejboll.
 

Mbahet Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2014-02-14

U mbajt seanca e rregullt e Kuvendit të Komunës së Drenasit, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj. Të pranishëm ishin: Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku, Drejtorët e Drejtorateve dhe të gjithë anëtarët e Kuvend Komunal.
 

Themelohet Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) | 2014-02-14

Komuna e Drenasit, në séancen e rregullt të Kuvendi të Komunës,ka miratuar vendimin për themelimin e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB). Në bazë të Udhëzimit Administrativ Nr. 27/2012 MPB-03/2012 MAPL, KKSB-ia kryesohet nga Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku dhe përbëhet nga gjashtëmbëdhjetë (16) anëtar.
 

Akademi festive me rastin e gjashtë vjetorit të Pavarësisë së Kosovës | 2014-02-10

Ftohen të gjithë qytetarët e Komunës së Drenasit që të marrin pjesë në Akademinë Solemne me rastin e gjashtë vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.
Akademia mbahet më 14 shkurt 2014, ora 13:00, në Sallën e Kulturës në Drenas.
Pjesëmarrja juaj na nderon!
 

 

Thirret Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2014-02-07

Në bazë të nenit 43 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 36.41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullores së punës të Kuvendit të Komunës së Drenasit, Kryesuesi i Kuvendit ka thirrur Këshilltarët e Kuvendit që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Kuvendit të Komunës së Drenasit, e cila do të mbahet më datën 13.02.2014, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 13:00, me këtë:
 

Drejtor shkollash certifikohen në programin “Udhëheqje dhe Menaxhim të Shkollës” | 2014-02-06

Pas një trajnimi që është zhvilluar në 7 module për drejtor shkollash nga Qendra për Ngritje Profesionale e përkrahur nga Ministria e Arsimit dhe Drejtoria Komunale e Arsimit në Drenas, janë certifikuar 25 drejtor shkollash për udhëheqje dhe menaxhim të shkollës.
 

Përfaqësues të KFOR-it vizitojnë Kryetarin Demaku | 2014-02-05

Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku ka pritur Kolonelin e KFOR-it, Mc. Luka Andreani, Komandant i Detashmenteve të Përbashkëta Regjionale Qendër të KFOR-it dhe Maj. Anssi Kaunonen, Misioni Monitorues në Drenas, ku ka njoftuar për aktivitetet e Komunës dhe të sigurisë.
 

Mblidhet Komiteti për Politikë dhe Financa | 2014-02-05

Komiteti për Politikë dhe Financa ka mbajtur mbledhjen e rregullt  dhe ka dërguar të gjitha pikët e rendit  të ditës për mbledhjen e Kuvendit Komunal që do të mbahet me 13  shkurt 2014, ora 13:00.

 

Vazhdon bashkëpunimi mes Komunës së Drenasit, IRD-së dhe KUR “Prishtina” | 2014-02-03

Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku, ka nënshkruar një Marrëveshje Mirëkuptimi, për të vazhduar faza e pestë e projektit në Komunën e Drenasit,  në bashkëpunim me IRD-në për Projektin e Infrastrukturës së Vogës për Ujë dhe Kanalizim (SIWS) në Kosovë, projekt i bashkëfinancuar nga USAID-i dhe SCO, dhe KUR “Prishtina”.
 

Ftohën fermerët për aplikim të subvencionimit për të mbjellurat vjeshtore dhe pranverore | 2014-02-03

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural në bashkëpunim me Drejtorinë Komunale për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik edhe këtë vitë do të vazhdoj të mbështes mbjelljet vjeshtore dhe pranverore për: Grurë misër,luledielli dhe farë gruri përmes pagesave direkte.
 

Kryetari Demaku mban takim me përfaqësuesit e kompanisë holandeze “Hofplant” | 2014-02-03

Në takimin që ka mbajtur kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku me përfaqësuesit e kompanisë holandeze “Hofplant” është diskutuar mundësia e bashkëpunimit ne sferën e bujqësisë, më saktësisht ne sektorin e hortikulturës.
 

Pastrohen deponitë ilegale, thirrje qytetarëve për një ambient të pastër pa mbeturina | 2014-01-31

Drejtoria e Shërbimeve Publike të premten kanë larguar disa deponi ilegale që janë krijuar në rrugën regjionale Drenas-Skenderaj.
 

Shënohet 24 vjetori i vrasjes së dëshmorëve të lirisë | 2014-01-31

Më rastin e shënimit të 24 vjetorit të tre dëshmorëve, Enver Morina, Shani Morina dhe Sahit Shala në demostratat e vitit 1990, familjar, udhëheqës institucionesh dhe qytetarë vunë lule në vendin e renjës.
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2014-01-30

drenas-1-.pngNë bazë të nenit 52 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12.2 dhe nenit 21.2 të Rregullores së punës të Kuvendit, Kryesuesi i Kuvendit Komunal të Drenasit thërret mbledhjen e Komitetit për Politikë dhe Financa, më datën 05.02.2014 (e mërkurë), duke filluar në ora 11:00.
Mbledhja do të mbahet në Zyrën e Drejtorit të Administratës, me këtë:
 

Demaku njofton përfaqësuesit e OSBE-së për aktivitetet e Komunës | 2014-01-30

Në një takim që ka mbajtur kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku me përfaqësuesit e OSBE-së, ka njoftuar për formimin e organeve udhëheqëse të ekzekutivit dhe legjislativit.
 

Fillon betonimi i stadiumit të qytetit “Rexhep Rexhepi” | 2014-01-22

Kanë nisur punimet për të rregulluar stadiumin e qytetit për futboll të madh “Rexhep Rexhepi”. Pas kryerjes së punëve të vrazhda ka filluar betonimi i pjesës ku parashihet të ndërtohen shkallet për ata dashamirë që dëshirojnë të shikojnë lojë e zhvilluara në këtë stadium.
 

Kryetari Demaku prezantoi qeverinë e re Komunale | 2014-01-20

Pas besimit të dhënë nga qytetarët me 3 nëntor të vitit të kaluar, Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku të hënën zyrtarisht ka prezantuar qeverin komunale me të cilën do të udhëheq Komunën e Drenasit për katër vitet e ardhshme.
 

Zgjedhet Kryesuesi i Kuvendit Komunal dhe KPF-ja | 2014-01-17

Naim Bazaj nga radhët e PDK-së u zgjodh Kryesues i Kuvendit të Komunës në Drenas. Nga gjithsej 29 këshilltarë sa ishin të pranishëm në seancë, Bazaj mori 18 vota pro.
 

Zyrtarizohen punimet për ndërtimin e objektit të Komunës | 2014-01-14

Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku ka pritur përfaqësuesit e Komisionit Evropian dhe përfaqësuesit e kompanisë kontraktuese CONIN për të definuar projektin për ndërtimin e Komunës.
 

Thirret Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2014-01-10

Në bazë të nenit 42 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, Anëtari më i vjetër i Kuvendit të Komunës ka thirrur anëtarët e Kuvendit të Komunës së Drenasit që të marrin pjesë në seancën e rregullt e cila do të mbahet më datën 17.01.2014 (ditë e premte), në Sallën e Kuvendit të Komunës në ora 10:00, me këtë:

 

 

Përmbyllje e suksesshme e vitit 2013 në zhvillimin e buxhetit komunal | 2014-01-03

Komuna e Drenasit, ka përmbyllur vitin fiskal gjegjësisht vitin kalendarik 2013 me një sukses mjaftë të lartë për nga zhvillimi i buxhetit Komunal.
 

Urime Viti i Ri 2014 gjithë qytetarëve të Drenasit | 2013-12-31

Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku uron gjithë qytetarët e Komunës së Drenasit, me rastin e festës së fundvitit, duke ju dëshiruar shëndet, harmoni, mirëqenie dhe begati në të gjitha familjet.
 

Komuna e Drenasit reagon ndaj artikullit te gazetës “Tribuna” | 2013-12-26

Komuna e Drenasit ndjen për obligim që përmes këtij reagimi të sqaroj dhe njoftoj gjithë qytetarët e Komunës së Drenasit, se nuk qëndrojnë asnjëra nga pohimet e tekstit të gazetës “Tribuna” ne artikullin “Nipi shpërblen dajën me tenderë” të botuar me datë 26.12.2013.
 

Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku uron besimtarët katolik për festën e Krishtlindjeve | 2013-12-24

Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku  me rastin e festës së Krishtlindjeve ka uruar Ipeshkvin e Kosovës, Imzot Dodë Gjergji dhe gjithë besimtarët katolik.
 

Shtohen inspektimet për afatin e produkteve ushqimore në prag festave të fundvitit | 2013-12-23

Njoftohen qytetarët e Komunës së Drenasit se Drejtoria për Inspeksion konform Ligjit për mbrojtje të Konsumatorit ka intensifikuar inspektimin e afatit të produkteve ushqimore në prag të festave të fund vitit.
 

Inaugurohet qeverisja e re në Drenas | 2013-12-20

Kryetari.jpgKryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku dhe anëtarët e Kuvendit të Komunës së Drenasit, kanë dhënë betimin për mandatin e ri qeverisës të legjislativit komunal.
 

Sportisti i vitit 2013 u shpallë futbollisti i KF “Feronikeli”, Fatih Karahoda | 2013-12-20

Agimi.jpgNë Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit,  u mbajt manifestimi për zgjedhjen e sportistit të vitit 2013,  ku ishin të pranishëm struktura komunale, shumë sportist, sportdashës dhe qytetarë të tjerë të ftuar.
 

Pyllëzohen 10 hektar me pishë të zezë | 2013-12-13

Komuna e Drenasit edhe këtë vit në bashkëpunim me Agjencionin Pyjor të Republikës së Kosovës, ka vazhduar me realizimin e projekteve për pyllëzimin e sipërfaqeve të zhveshura në territorin e Komunës sonë.
 

Kryetari Demaku u takua me përfaqësues të KFOR, LMT-së | 2013-12-12

DSCN5278.jpgKryetari I Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku ka takuar Majorin e KFOR-it të LMT-së në Drenas,  Anssi Kaunonen. Ky i fundit  uroi rizgjedhjen e Demakut edhe në një mandate katërvjeçar.  Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku, ka falënderuar përfaqësuesit e KFOR-it për bashkëpunimin e mirë që kanë pasur dhe vazhdon të ketë.
 

Thirret mbledhja e Kuvendit të Komunës së Drenasit | 2013-12-12

Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, thirr anëtarët e rinj të Kuvendit të Komunës së Drenasit për mbledhjen konstituive e cila do të mbahet me datë 20.12.2013
 

Takim përmbyllës me përfaqësuesit e Misionit të BE-së | 2013-12-09

DSCN5276.jpgKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku ka takuar përfaqësuesit e Misionit të Bashkimit Evropian, nga të cilët ka marrë vlerësime pozitive për punën e Komunës së Drenasit.
 

“Al-Trade” edhe këtë vitë 10 bursa për studentët e Komunës së Drenasit | 2013-12-09

Drejtoria Komunale për Arsim, përktatësisht Komisioni për shqyrtimin e aplikacioneve, ka publikuar listën e 10 bursave të studentëve të Komunës së Drenasit që i ka ndarë ndërmarrja ndërtimore private “Al-Trade”.
 

Vazhdojnë trajnimet për fermerët, në sektorin e pemëtarisë | 2013-12-05

Në kuadër të realizimit të trajnimeve në sektorët e ndryshme të bujqësisë, Drejtoria për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik në bashkëpunim me shoqatën “Gratë në Biznes”, ka organizuar  trajnime me të gjithë pemëtarët e Komunës së Drenasit.
 

Tryezë me rastin e “Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas” | 2013-12-04

OJQ.jpgMe rastin e 25 Nëntorit “Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas” Njësiti për të Drejta të Njeriut në bashkëpunim me Shoqatën e Grave “Drena” organizuan tryezë në 16 ditët e aktivizimit (25 Nëntor deri më 11 Dhjetor).
 

Në Drenas u shënua “Dita Ndërkombëtare për Personat me Aftësi të Kufizuar” | 2013-12-03

                                                              Me rastin e 3 Dhjetorit “Ditës Ndërkombëtare për Persona me Aftësi të Kufizuara”, Komuna e Drenasit përkatësisht Koordinatorja e Njësisë Komunale për të Drejtat e Njeriut, z. Zahrie Podrimqaku-Subashi me një projekt të financuar nga Zyra e Kryetarit bënë kompensimin e nëntë (9)  personave me aftësi të kufizuar për një ditë pune në Drejtoratet e Komunës së Drenasit.
 

Akademi festive më rastin e 28 Nëntorit | 2013-11-27

Më rastin e 101 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, Komuna e Drenasit ka organizuar një sërë aktivitetesh kulturore e artistike. Fillimisht është mbajtur një akademi festive ku merrnin pjesë kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku me bashkëpunëtor, shoqatat e dala nga lufta e UÇK-së dhe qytetarë të shumtë.
 

Përurohen tabelat që ndalojnë hedhjen e mbeturinave | 2013-11-21

Komuna e Drenasit në bashkëpunim me organizatën gjermane GIZ, ndërmarrjen publike “Pastrimi”, dhe nëpërmes organizatës Qendra për Zhvillim dhe Edukimit të Mjedisit- CEDE, kanë përuruar tabelat informuese të cilat tregojnë që ndalohet hedhja e mbeturinave në vendet publike dhe se hedhja e mbeturinave është e ndaluar me ligj.
 

Asfaltimi i tri rrugëve në fshatin Tërstenik | 2013-11-15

Dvorant.JPGPërfunduan punimet në asfaltimin e tri rrugëve në fshatin Tërtstenik të Komunës së Drenasit. Ky projekt përfshinë lagjet Dvorani I, Dvorani II dhe Gashani, ku ka një gjatësi prej 1200 m, kap një shumë prej rreth  89,641.20 mijë euro, dhe është projekt i financuar nga mjetet vetanake të Komunës  së Drenasit.
 

Vazhdon projekti për menaxhimin e mbeturinave dhe fushata vetëdijësuese | 2013-11-15

Komuna e Drenasit në bashkëpunim me GIZ-in dhe organizatën CEDE në kuadër të projektit të përbashkët për menaxhimin e mbeturinave, janë duke vazhduar më aktivitetet e largimit të deponive të mbeturinave dhe vendosjen e tabelave informuese.
 

Misioni i BE-së vlerëson zgjedhjet lokale në Kosovë | 2013-11-06

Kryetari i rizgjedhur i Komunës së Drenasit, z.Nexhat Demaku ka takuar përfaqësuesit e Misionit të Bashkimit Evropian për Vëzhgimin e Zgjedhjeve lokale të 3 nëntorit nga të cilët ka marrë vlerësime pozitive në demokatcinë e vendit për mbarvajtjen e procesit zgjedhor.
 

“Ditët e Humorit Drenasi 2013” nis të martën | 2013-10-28

Drejtoria e Kulturës Rinisë dhe Sporteve në Drenas organizon manifestimin tradicional “Ditët e Humorit Drenasi 2013” i cili do të mbahet për tri ditë dhe do të marrin pjesë 12 komuna.
 

Kryetari Demaku ngushëllon familjen Shala nga Vërboci | 2013-10-25

Kryetari i Komunës së Drenasit, z.Nexhat Demaku përmes kësaj letre ju drejtohet familjes Shala nga fshati Vërboc i Komunës së Drenasit me ngushëllimet me të thella për vrasjen e dy familjarëve të vrarë nga dora makabër në Maribor të Sllovenisë.
 

Ne tetë shkolla të Drenasit hapen puse për furnizim uji | 2013-10-17


Drejtoria Komunale e Arsimit, ka finalizuar projektin për hapjen e tetë puseve ne shkollat e Drenasit për të furnizuar me ujë të pijes objektet mësimore.
 

Komuna e Drenasit në vendin e parë për lehtësimin e procedurave administrative | 2013-10-17

Në rezultatet e shpallura të Komunave për praktikat me të mira, Drenasi merr vendin e parë të vlerësuar nga Zyra e Këshillit të Evropës dhe Asociacioni i Komunave të Kosovës.
 

Kryetari i Komunës mban takimin përmbyllës me komandantin e LMTS-së kolonel Mikael Christoffersson | 2013-10-17

Kolonel Mikael Christoffersson, komandanti ne largim i detashmentit të përbashkët rajonal qendër, LMT ka mbajtur takimin lamtumirës më kryetarin e Komunës z.Nexhat Demaku dhe ka falënderuar për bashkëpunimin që kanë pasur gjatë mandatit të tij.
 

Kryetari Demaku uron besimtarët e fesë islame për festën e Kurban Bajramit | 2013-10-14

Me rastin e festës së Kurban Bajramit, kryetari i Komunës së Drenasit, z.Nexhat Demaku uron gjithë qytetarët e Komunës dhe krerët e Bashkësisë Islame të Drenasit, me lutjen që në këtë festë të mbretëron paqja e harmonia mes njerëzve. “Uroj që këtë festë ta kremtojmë bashkërisht me të dashurit tanë, në sofrën e begatë me të mirat që na ka dhuruar zoti, uroj që kjo festë të sjell solidaritet në secilën familje”.
 

“Mbështetje për Promovimin e Diversitetit Kulturor” shpallë garën për dizajn të logos për nxënës të shkollave fillore | 2013-10-04

Projekti i përbashkët i Bashkimit Evropian dhe Këshillit të Evropës, Mbështetje për Promovimin e Diversitetit Kulturore, ka shpallur të hapur garën për dizajn të logos, për nxënësit e shkollave fillore (paralelet e 3-ta, të 6-ta dhe të 9-ta) të cilat e kanë në program lëndën e Edukatës Qytetare  për shumicën e Komunave të Kosovës e që ne mesin e tyre garojnë edhe nxënësit e shkollave fillore të Komunës së Drenasit.
 

Homazhe në varrezat e tre dëshmorëve dhe 29 martirëve të Abrisë | 2013-09-26

Kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku me bashkëpunëtor komunal, shoqata të dala nga lufta e UÇK-së, familjar e qytetarë të shumtë, të mërkurën ne shenjë respekti për 15 vjetorin e rënies së tre dëshmorëve dhe 29 martirëve të fshatit Abri janë përkulur para varrit të tyre duke përkujtuar lavdinë dhe sakrificën e të rënëve për lirinë e Kosovës.
 

26 shtatori shënon 15 vjet të masakrës së Deliajve dhe rënien e tre dëshmorëve | 2013-09-25

Me rastin e 15 vjetorit të rënies se tre dëshmorëve në fshatin Abri, Vesel Demaku, Valdet Xhemajlaj, Afrim Hajdaraj dhe 29 martirëve të Abrisë, me 26.09.2013 (e mërkure) duke filluar nga ora 11:00 behën homazhe në varrezat e tyre.
 

OSBE-ja inkurajon shoqërinë civile për pjesëmarrje në mbledhjet e Kuvendit | 2013-09-23

Misioni i OSBE-së në Kosovë ka mbledhur përfaqësuesit e organizatave jo-qeveritare të Drenasit në një takim pune për të inkurajuar në pjesëmarrje të monitorimit në mbledhjet e Kuvendit. Ne takim merrnin pjesë përfaqësuesit e Komunës së Drenasit, të organizatave jo qeveritare dhe përfaqësuesit e OSBE-së.
 

Mbahet mbledhja e Kuvendit Komunal | 2013-09-20

Kuvendi Komunal i Drenasit ka mbajtur mbledhjen e rregullt ne të cilën ishin të pranishëm, Kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku, kryesuesi i Kuvendit, z.Naim Bazaj, drejtorë te Drejtorive komunale, këshilltarët komunal, përfaqësues të OSBE-së, KFOR-it dhe nga shoqëria civile.
 

Mbahet punëtoria për planifikimin e aktiviteteve në menaxhimin e mbeturinave për këtë vitë dhe vitin e ardhshëm | 2013-09-18

 Përfaqësuesit e organizatës GIZ kanë organizuar një takim në Shqipëri, me përfaqësuesit e Komunës së Drenasit, të kompanisë “Pastrimi“ dhe të organizatës CEDE për  të finalizuar aktivitetet e planifikuara për vitin 2013 dhe planifikimin e menaxhimit të mbeturinave për vitin e ardhshëm.
 

Thirret mbledhja e Kuvendit Komunal | 2013-09-13

Në baze të nenit 43 të Ligjit nr.03/L-40 për vetëqeverisje Lokale, nenit 36,41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullores së punës të Kuvendit, Kryesuesi i Kuvendit të Komunës për datë 20.09.2013 (e premte), duke filluar në ora 10:00 në Sallën e Kuvendit të Komunës, thërret mbledhjen e rregullt të Kuvendit të Komunës që do të punohet me këtë rend dite:
 

Të shtunën Drenasi mban ditën e rinisë | 2013-09-13

Komuna e Drenasit, përkatësisht Drejtoria Komunale për Kulturë, Rini dhe Sport njofton të rinjtë e Drenasit se të shtunën me datë 14.09.2013 (të shtunën) nga ora 12:00, organizon ditën e rinisë.
 

Mbahet mbledhja e Komitetit për Politikë dhe Financa | 2013-09-12

Komiteti për Politikë dhe Financa te enjten ka mbajtur mbledhjen e rregullt  dhe ka dërguar 5 pika të rendit të ditës për mbledhjen e Kuvendit që do të mbahet me 20 shtator.
 

Mbahet takimi për Efiçiencë të Energjisë Elektrike | 2013-09-11

Udhëheqësi i Ekipit për Efiçiencën e Energjisë Richard Tomiak dhe Arsim Kuliqi nga Agjencia e Kosovës për Efiçiencë të Energjisë në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik kanë mbajtur takim me përfaqësuesit e Komunës së Drenasit për të diskutuar zhvillimet e projektit të Efiçiencës së Energjisë dhe Burimet e Ripërtritshme të Energjisë në Kosovë.
 

Mbahet takimi përmbyllës me “Bashkimin Evropian për Komuna me të fuqishme” | 2013-09-10

Kryetari i Komunës z.Nexhat Demaku ka mbajtur takimin përmbyllës me Ita O’Donovan, përfaqësuesja e projektit të BE-së për Kosovën, “Bashkimi Evropian për Komuna më të fuqishme” dhe ka falënderuar për projektet e realizuara në Komunën e Drenasit.
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2013-09-06

Në bazë të nenit 52 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullores së punës të Kuvendit,  Kryesuesi i Kuvendit Komunal të Drenasit për datën 12.09.2013 (ditë e enjte) duke filluar nga ora 13:00 në zyren e Drejtorit të Administrates thërret mbledhjen e Komitetit për Politikë dhe Financa.  
 

Kryeministri Thaçi uron mësimdhënësit e Drenasit për fillimin e vitit të ri shkollorë | 2013-09-05

Kryeministri i Republikës së Kosovës, z.Hashim Thaçi, zv.kryeministri Hajredin Kuçi, ministri i Arsimit Ramë Buja, kryetari i Komunës së Drenasit, Nexhat Demaku dhe deputetet e Kuvendit, Fadil Demaku, Sala Berisha-Shala e Ramiz Lladrovci kanë takuar në Drenas mësimdhënësit e Komunës së Drenasit në darken tradicionale.
 

Përfaqësues të KFOR-it vizitojnë kryetarin Demaku | 2013-09-03

Kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku ka pritur zv.komandantin e Forcave të Bashkuara Regjionale Qendër të KFOR-it, Henrik Gebhard dhe ka njoftuar për aktivitetet e Komunës dhe të sigurisë.
 

Fillon procesi i ri mësimor në shkollat e Drenasit | 2013-09-02

Kryetari i Komunës z.Nexhat Demaku ka uruar nxënësit dhe mësimdhënësit për fillimin e ri të vitit shkollor 2013/14 duke ju dëshiruar suksese dhe cilësi në mësimnxënje.
 

Mbahet mbledhja e Kuvendit Komunal, kalon raporti i punës janar-qershor i Kryetarit Demaku | 2013-08-30

Kuvendi Komunal i Drenasit ka mbajtur mbledhjen e rregullt të premten dhe ka miratuar në parim dhjetë pika të rendit të ditës, një shtyhet për seancën tjetër. Në mbledhje të pranishëm ishin kryetari i Komunës, nënkryetari, kryesuesi, drejtor të drejtorive, këshilltarët komunal dhe qytetarë.
 

Parku i Biznesit në Drenas zona më e mirë e bizneseve të vogla dhe të mesme | 2013-08-27

Për tu vendosur ne Parkun e Biznesit ne Drenas deri me tani janë nënshkruar  gjithsej 36 kontrata. Ndërsa me prodhim dhe shërbime kanë filluar 12 biznese të cilat kanë punësuar mbi 200 veta, 12 janë në përfundim të ndërtimit të objekteve, ndërsa 12 prej tyre janë ne fazën e kompletimit te dokumentacionit administrativë dhe përgatitja për fillimin e ndërtimit te objekteve tyre në park.
 

Thirret mbledhja e Kuvendit Komunal | 2013-08-26

Në baze të nenit 43 të Ligjit nr.03/L-40 për vetëqeverisje Lokale, nenit 36,41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullores së punës të Kuvendit, Kryesuesi i Kuvendit të Komunës për datë 30.08.2013 (e premte), duke filluar në ora 13:00 në Sallën e Kuvendit të Komunës, thërret mbledhjen e rregullt të Kuvendit të Komunës që do të punohet me këtë rend dite:
 

Objekti i Komunës së re të Drenasit që financohet nga Komisioni Evropian | 2013-08-22

Ky është projekti i objektit të Komunës së re të Drenasit, projekt ky i cili financohet nga Komisioni Evropian dhe vlera e tij arrin rreth një milion euro.
 

“Dëgjo zërin tim” nis aktivitetin e saj në Drenas | 2013-08-21

Qendra për Promovimin e Drejtave të Grave përkrahur nga Komuna e Drenasit kanë nisur aktivitetin me moton “Dëgjo zërin tim, mos rri indiferent”, për  të identifikuar rastet e keqtrajtuara në luftën e fundit në Kosovë dhe për t’i përkrahur grat që të mos heshtin në vuajtjen e tyre.
 

Mbahet mbledhja e Komitetit për Politikë dhe Financa | 2013-08-20

Komiteti për Politikë dhe Financa në mbledhjen e rregullt të mbajtur të martën ka dërguar 7 pika të rendit të ditës për mbledhjen e Kuvendit, ndërsa për diskutim ditën e premte (23.08.2013) duke filluar nga ora 09:00 në sallën e Kuvendit ka mbetur pika për kërkesat finale të Drejtorive dhe zyrave për planifikimin e buxhetit 2014-2016.
 

Rrugicat e qytetit behën me kubza betoni | 2013-08-19

1.412 metra janë punuar me kubza betoni ne rrugicat e qytetit, projekt ky i Komunës nga mjetet për investime kapitale
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2013-08-14

Në bazë të nenit 52 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullores së punës të Kuvendit,  Kryesuesi i Kuvendit Komunal të Drenasit për datën 20.08.2013 (ditë e marte) duke filluar nga ora 13:00 në zyren e Drejtorit të Administrates thërret mbledhjen e Komitetit për Politikë dhe Financa.
 

Rritet numri i bizneseve të reja në Komunën e Drenasit | 2013-08-12

Në bazë të raportit të DBZHE-së, për gjashtëmujorin e parë të vitit 2013, ne Qendrën Komunale për Regjistrimin e Bizneseve “One Stop Shop” në këtë periudhë raportuese janë regjistruar 159 biznese të reja dhe krahasuar me periudhën e njejt të vitit të kaluar, ku ishin të regjistruara 128 sosh, 31 biznese më shumë të regjistruara se vitin paraprak, apo shprehur në përqindje 24%.
 

Kryetari Demaku uron besimtarët e fesë islame për festën e Fiter Bajramit | 2013-08-07

Me rastin e festës së Fiter Bajramit, kryetari i Komunës së Drenasit, z.Nexhat Demaku uron gjithë qytetarët e Komunës dhe krerët e Bashkësisë Islame të Drenasit, me lutjen që në këtë festë të mbretëron paqja e harmonia mes njerëzve.
 

Komuna e Drenasit organizon koncert për mërgimtarët | 2013-08-05

Koncerti mbahet me datë 08.08.2013 në sheshin e qytetit “Fehmi Lladrovci” duke filluar nga ora 18:00 dhe organizohet nga Drejtoria për Kulturë Rini dhe Sport.
 

Administrata e Drenasit ndër prirëset në digjitalizim të shërbimeve komunale | 2013-08-02

Njëra ndër tri komunat prirëse me digjitalizim të shërbimeve administrative komunale, Drenasi ka shënuar hapa të mëdhenj. Së fundit, shërbimi elektronik i inkasimit në e-Arkën komunale është suksesi që ka dëshmuar, por edhe dhënë impulse edhe komunave tjera për të sprovuar digjitalizimin e shërbimeve administrative.
 

Drejtoria Komunale e Arsimit shpall listën e mësimdhënësve të pranuar | 2013-08-02

Të nderuar qytetarë të Komunës së Drenasit dhe ju kandidat që keni aplikuar ne konkursin e përgjithshëm të Drejtorisë Komunale të Arsimit për mësimdhënës në vitin shkollor 2013/2014,, listën e kandidatëve te pranuar mund ta gjeni ne linkun e shpalljeve ne këtë ueb faqe të internetit, përkatësisht tek njoftimet. Gjithashtu listën mund ta gjeni edhe në rrjetin social të Komunës ne këtë link: https: https://www.facebook.com/pages/Komuna-e-Drenasit/437470389681459?fref=ts
 

Fillojnë punimet për asfaltimin e rrugës në Drenas-Baicë dhe Nekoc-Kizhnarek | 2013-08-02

Ministria e Transportit dhe Komuna e Drenasit kanë bashkëfinancuar dy projekte infrastrukturore të vlerës mbi 500 mijë euro, asfaltimin e rrugës 4 kilometra e gjysmë Drenas-Baicë dhe rrugën Nekoc-Kizhnarek të gjatësisë 1 kilometer e 700 metra.
 

Komuna ndihmon bletarët me koshere për bletë | 2013-07-31

Duke parë rendësin dhe interesimin e bletarëve të Drenasit për rritjen e kapaciteteve të tyre, drejtoria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Ekonomik ka subvencionuar 100 koshere.
 

Pylltarët e Drenasit me motoçikleta në teren për mbrojtje të pyjeve | 2013-07-29

Për të lehtësuar punën e pylltarëve në teren, Drejtoria Komunale e Bujqësisë dhe Zhvillimit Ekonomik pajisë me motoçikleta 3 pylltarë.
 

Përfundon me sukses fushata e korrje-shirjes në Drenas | 2013-07-28

 Nga raporti i Drejtorisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Ekonomik, mësohet se gruroret e kësaj sezone i plotësojn nevojat e konsumit për banorët e kësaj Komune.
 

Kryhet asfaltimi i disa rrugëve në lokalitete të Drenasit, vazhdojnë punimet në projekte tjera | 2013-07-26

Nga mjetet për investime kapitale kanë përfunduar disa projekte për asfaltim të rrugëve. Rrugët që kanë përfunduar janë në fshatin Baicë, Tërdec, Polluzhë, Tërstenik dhe Vasilevë, ndërsa janë duke u punuar edhe në dhjetra projekte tjera infrastrukturore. Vlera e këtyre projekteve arrin mbi 1 milon e gjysmë.
 

Mbahet mbledhja e Kuvendit Komunal | 2013-07-26

Kuvendi Komunal i Drenasit ka mbajtur mbledhjen e rregullt  dhe ishin të pranishëm, kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku, kryesuesi i Kuvendit, z.Naim Bazaj, nënkryetari i Komunës, z.Sherif Krasniqi, drejtor të drejtorive, këshilltarët komunal, përfaqësues të OSBE-se dhe qytetar.
 

Bashkimi Evropian investon ne renovimin e shkollës së fshatit Kizhnarekë | 2013-07-23

Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë në bashkëpunim me Komunën e Drenasit, kanë filluar projektin për riparimin dhe renovimin e shkollës fillore në fshatin Kizhnarekë të Drenasit.
 

Vazhdojnë punimet në ndërtimin e shkollës në Arllat | 2013-07-23

Punimet për ndërtimin e objektit të shkollës fillore “Abedin Bujupi” në Arllat, janë duke vazhduar me një intensitet të shtuar për te qenë i gatshëm në fillim të vitit të ri shkollorë.
 

Thirret mbledhja e Kuvendit Komunal | 2013-07-22

Në baze të nenit 43 të Ligjit nr.03/L-40 për vetëqeverisje Lokale, nenit 36,41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullores së punës të Kuvendit, Kryesuesi i Kuvendit të Komunës për datë 26.07.2013 (e premte), duke filluar në ora 13:00 në Sallën e Kuvendit, thërret mbledhjen e rregullt të Kuvendit të Komunës që do të punohet me këtë rend dite:
 

Drejtoria Komunale e Arsimit publikon listën e kandidatëve për mësimdhënës | 2013-07-22

Të nderuar, ju njoftojmë se lista e kandidatëve që kanë konkuruar në konkursin e përgjithshëm për mësimdhënës në Drejtorinë Komunale për Arsim, mund ta gjeni në linkun e shpalljeve po ne këtë faqe të internetit, përkatësisht tek njoftimet. Gjithashtu listën mund ta gjeni edhe në këtë link:   https://www.facebook.com/pages/Komuna-e-Drenasit/437470389681459?fref=ts
 

Vazhdon me intensitet fushata e korrje-shirjes në Drenas | 2013-07-21

 images-(1).jpgNë Komunën e Drenasit, fushata e korrje-shirjes është duke vazhduar me intensitet të plot dhe po shkon drejt përmbylljes, ndërsa rendimentet sillen nga 3500 deri ne 4000 kilogram për një hektar grurë.
 

Shkolla fillore “Xhevë Lladrovci” binjakëzohet me shkollën e qytetit Engen të Gjermanisë | 2013-07-18

Shkolla fillore “Xhevë Lladrovci” në Gllanasellë ka vendos kontaket për tu binjakëzuar me një shkollë nga Qyteti Engen në Landit Baden të Vyrtembergut. Për të jetësuar binjakëzimin e përvojave shkollore, merrnin pjesë, përfaqësues të Komunës ne krye me kryetarin z.Nexhat Demaku, të Ministrisë së Arsimit dhe zv.Konsulli Ymer Lladrovci. Ndersa delegacioni  i lartë nga Landi Baden Württember Gjermani qe ishte i përbër nga 8 përsona  e drejtonte z.Rudolf Bosch.
 

Mbahet mbledhja e Komitetit për Politikë dhe Financa | 2013-07-18

Komiteti për Politikë dhe Financa te enjten ka mbajtur mbledhjen e rregullt dhe ka dërguar 4 pika të rendit të ditës për mbledhjen e Kuvendit që do të mbahet me 26 korrik .
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2013-07-12

Në bazë të nenit 52 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullores së punës të Kuvendit,  Kryesuesi i Kuvendit Komunal të Drenasit për datën 18.07.2013 (ditë e enjte) duke filluar nga ora 13:00 në zyren e Drejtorit të Administrates thërret mbledhjen e Komitetit për Politikë dhe Financa.
 

Komuna e zgjatë orarin e punës ne sektorin e gjendjes civile (ofiqarisë) | 2013-07-09

Njoftohen të gjithë banorët  e Komunës së Drenasit se më qëllim të ofrimit të shërbimeve sa më të shpejta për qytetarët tanë, përkatësisht qytetarët të cilët kanë ardhur nga mërgata, të cilët këtë kohë e shfrytëzojnë për pushime në vendlindje, Komuna e ka zgjatur orarin e punës së shërbyesve civilë në zyrat e ofiqarisë.
 

Kryetari Nexhat Demaku uron besimtaret islam për Muajin e Shenjtë të Ramazanit | 2013-07-09

Kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku ka uruar besimtaret islam të Drenasit me rastin e muajit të madhërishëm të Ramazanit duke uruar paqe, harmoni dhe agjerim të lehtë.
 

Drejtoria Komunale e Arsimit shpall konkursin per drejtor te shkollave | 2013-07-04

Në mbështetje të nenit 8, pika 1.2 të Ligjit të Punës me Nr. 03/L-212 , të Udhëzimit Administrativ të MASHT-it me nr. 3/2009, dt. 09.02.2009 të procedurave për zgjedhjen e drejtorëve të institucioneve edukativo-arsimore dhe aftësuese, si dhe në bazë të nenit 79 të Statutit të Komunës së Drenasit, Drejtori i DKA-së shpallë konkurs për plotësimin e vendeve të lira të punës. Konkursin është shpallur për 14 shkolla të Komunës së Drenasit, ndërsa më posht gjeni edhe vendet se ku janë të lira pozitat.
 

Mbahet mbledhja e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi | 2013-07-04

Në mbledhjen e mbajtur të KKSB-së, është diskutuar për mbrojtjen e pyjeve dhe hamullorëve në sezonin e verës, për sigurinë në Komunikacion me theks të veçantë gjendja në rrugën magjistrale Prishtinë-Pejë, përkatësisht në Korroticë të Epërme nga kafshët dhe diskutime në pika tjera të sigurisë së përgjithshme ne vend.
 

Komuna dhe organizata “Gratë në Biznes” takojnë fermerët e Drenasit | 2013-07-04

Në organizimin e Drejtorisë për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik dhe shoqatës “Gratë në Biznes” është mbajtur një takim informativ me fermerët, gjegjësisht me kultivuesit e pemëve dhe perimeve.
 

Komuna përfundon takimet për dëgjimet buxhetore me qytetarë | 2013-07-03

Kanë përfunduar shtatë takimet me qytetarët e Komunës së Drenasit që janë mbajtur ne lokalitetet e ndryshme. Qytetarët kanë diskutuar prioritetet e tyre për vitet në vazhdim, ndërsa kërkesat e tyre kanë qenë fillestare për hartimin e listës së prioriteteve për vitin 2014.
 

Thirret mbledhja e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi | 2013-07-02

Zyra e Kryetarit të Komunës, thërret mbledhjen e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi e cila do të mbahet me datë 04.07.2013 (e enjte) për të diskutuar lidhur me zhvillimet në Komunën e Drenasit.
 

Drejtoria Komunale për Arsim shpall konkursin e rregullt për plotësimin e vendeve të punës ne institucionet arsimore për vitin shkollor 2013/2014 | 2013-07-01

Drejtoria Komunale për Arsim shpall konkursin e rregullt për plotësimin e vendeve të punës ne institucionet arsimore për vitin shkollor 2013/2014
Më poshtë gjeni konkursin:
 

Komuna ndihmon 40 persona për shërim, rehabilitim shëndetësor e social | 2013-06-27

Programi i Drejtorisë për Shëndetësi e Mirëqenie Sociale përmes programit të subvencionimeve ka ndarë për 40 persona mjete financiare të vlerave të ndryshme.
 

Ferronikeli instalon filtra të rinj në furrat rrotulluese | 2013-06-21

Në ceremoninë e inaugurimit për modernizimit të filtrave ne ndërmarrjen e “Ferronikelit”, kanë marrë pjesë përfaqësues të institucioneve qendrore e lokale dhe ndërkombëtar të shumtë.
 

Mbahet seanca e Kuvendit Komunal | 2013-06-21

Kuvendi Komunal i Drenasit ka mbajtur mbledhjen e rregullt ne të cilën ishin të pranishëm: Kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku, kryesuesi i Kuvendit, z.Naim Bazaj, drejtorë te Drejtorive komunale, këshilltarët komunal, përfaqësues të OSBE-së, KFOR-it dhe nga shoqëria civile.
 

Njoftim | 2013-06-18

Komuna e Drenasit fton qytetarët për të diskutuar prioritetet e viteve 2014-2016. Pjesëmarrja e secilit prej jush, një mundësi më shumë për të përmirësuar jetën tuaj në komunitet. Andaj ftoheni t’i bashkëngjiteni këtyre takimeve buxhetore që do të mbahen gjatë javës së fundit të muajit qershor dhe javës së parë të muajit korrik.
 

Shkollat e Drenasit marrin çmimin kryesor ne garat shkollore të Republikës së Kosovës | 2013-06-17

Federata e Sportit Shkollorë të Republikës së Kosovës ka organizuar gara sportive ne të gjitha shkollat e mesme të ulëta dhe shkollat e mesme të larta të Kosovës. Në këto gara dy shkollat e Drenasit marrin çmimin e parë ne kategorinë e femrave dhe vendin e dytë me meshkuj ne volejboll.
 

Thirret mbledhja e Kuvendit Komunal | 2013-06-14

Në baze të nenit 43 të Ligjit nr.03/L-40 për vetëqeverisje Lokale, nenit 36,41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullores së punës të Kuvendit, Kryesuesi i Kuvendit të Komunës për datë 21.06.2013, duke filluar në ora 13:00 në Sallën e Kuvendit, thërret mbledhjen e rregullt të Kuvendit të Komunës që do të punohet me këtë rend dite:
 

Më shumë aktivitete shënohet 14 vjetori i çlirimit të Drenasit dhe dita e Dëshmorëve | 2013-06-14

Komuna e Drenasit ka shënuar 14 vjetorin e ditës së Çlirimit dhe ditën e Dëshmorëve. Për të përkujtuar sakrificën e këtij vendi kanë marrë pjesë shumë personalitete, Deputet të Kuvendit të Republikës së Kosovës, z.Fadil Demaku e z.Ramiz Lladrovci, kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku, përfaqësues të Shoqatave të dala nga lufta e UÇK-së, z.Muharrem Xhemajli e z.Xhavit Jashari, përfaqësues të Policisë së Kosovës, të FSK-së, KFOR-it dhe shumë qytetarë të tjerë.
 

Ditën e Çlirimit zbulohet busti i Heroit të Kosovës Rasim Kiçina, në shkollën e qytetit që mban emrin e tij | 2013-06-14

Në shkollën e Fillore të qytetit është bërë zbulimi i bustit të Heroit të Kosovës Rasim Kiçina që edhe mban të njëjtin emer shkolla. Është vlerësuar lartë lufta e Heroit Kiçina dhe rënia e tij për lirinë e vendit.
 

Feniksi triumfon në finalen e Turnirit Tradicional në Futboll të Vogël “Rasim Kiçina” | 2013-06-14

Në turnirin e 12 Tradicional Memorial në Futboll të Vogël “Rasim Kiçina” që është përmbyllur ditën e Çlirimit të Drenasit, pas 15 ditësh lojë, ka triumfuar në finale ekipi i Feniksit kundër ekipit Menar 3:1
 

Përfundojnë garat në shkollat fillore | 2013-06-13

Garat janë zhvilluar në të gjitha shkollat fillore të Drenasit.  Këto gara u mbajtën prej datës 14 maj deri me 07 qershor 2013. Garat u zhvilluan në futboll të vogël,hendboll (meshkujt) dhe (femra), volejboll (meshkujt) dhe (femrat). Në këto gara morën pjesë 28 shkolla fillore dhe u arritën këto rezultate:
 

Legjislativi miraton rishikimin e buxhetit për gjashtëmujorin e dytë të këtij viti | 2013-06-12

 Kuvendi Komunal i Drenasit ka mbajtur mbledhjen e jashtëzakonshme për rishikimin e buxhetit komunal, ne të cilën ishin të pranishëm: Kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku, kryesuesi i Kuvendit, z.Naim Bazaj, nënkryetari i Komunës drejtorë te Drejtorive komunale, këshilltarët komunal, përfaqësues të OSBE-së, KFOR-it dhe nga shoqëria civile.
 
 

Mbahet mbledhja e Komitetit për Politikë dhe Financa | 2013-06-12

Komiteti për Politikë dhe Financa te mërkurën ka mbajtur mbledhjen e gjashtë të këtij viti dhe ka dërguar 3 pika të rendit të ditës për mbledhjen e Kuvendit që do të mbahet me 21 qershor.
 

Vendoset gurthemeli i shkollës “Abedin Bujupi” në Arllat | 2013-06-12

Kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku zyrtarisht të mërkurën ka vuar gurthemelin për ndërtimin e Shkollës Fillore “Abedin Bujupi” në Arllat e cila financohet nga Komuna dhe Ministria e Arsimit.
 

Komuna përgatitet për të shënuar 14 qershorin, Ditën e Çlirimit dhe Ditën e Dëshmorëve | 2013-06-10

Me rastin e kremtimit të Ditës së Dëshmorëve dhe 14 vjetorit të Çlirimit të Drenasit, Komuna ka organizuar aktivitete të shumta për shënimin e këtyre ngjarjeve historike.
 

Nënshkruhen 12 kontrata biznesore në Parkun e Biznesit | 2013-06-07

Zyrtarisht janë nënshkruar 12 kontrata te reja për vendosjen e bizneseve në Parkun e Biznesit në Korroticë të Epërme. Nga këto biznese pritet të punësohen 260 punëtor sezonal. Kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku ka përgëzuar bizneset e reja që kanë marrë kontratat dhe ka shtuar se janë krijuar kushte të favorshme për secilin biznes që është vendosur në këtë zonë biznesore duke u mundësuar 24 orë pa ndërprerje energji elektrike.
 

Thirret mbledhja e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal | 2013-06-07

Zyra e Kuvendit Komunal të Drenasit ka dërguar ftesën anëtarëve të Kuvendit Komunal për të mbajtur mbledhjen e jashtëzakonshme me datë 11.06.2013.
 

Mbahet tubimi me publikun | 2013-06-06

Kryetari i Komunës së Drenasit, z.Nexhat Demaku ka mbajtur tubimin e parë me publikun për këtë vit, dhe ka njoftuar qytetarët për projektet të cilat ekzekutivi është duke i implementuar ne teren dhe për ato projekte që pritet të nisin në muajt në vazhdim të këtij viti fiskal.
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2013-06-06

Në bazë të nenit 52 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullores së punës të Kuvendit,  Kryesuesi i Kuvendit Komunal të Drenasit për datën 12.06.2013 (ditë e mërkure) duke filluar nga ora 11:00 në zyrën e Drejtorit të Administratës thërret mbledhjen e Komitetit për Politikë dhe Financa me këtë rend dite: 
 

Shkolla Fillore "Rasim Kiçina" merr çmimin për mjedisin me të mirë shkollorë | 2013-06-05

Ministri i Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë, z.Ramë Buja dhe kryetari i Komunës së Drenasit, z.Nexhat Demaku kanë ndarë çmimin vjetor për Shkollën Fillore “Rasim Kiçina”, çmim ky që i ndahet shkollës me mjedisin me të mirë shkollorë në Kosovë.
 

Bordi i Drejtorëve diskuton Draft Kornizën Afatmesme Buxhetore Komunale për vitin 2014-2016 | 2013-06-04

Bordi i Drejtorëve Komunal të Drenasit ka diskutuar Draft-Kornizën Afatmesme Buxhetore Komunale për vitin 2014-2016 që është vlerësuar se buxheti komunal për vitin 2014 planifikohet të jetë në shumë prej 10.982.413.00 euro.
 

Mbahet mbledhja solemne për nderim të tre Dëshmorëve të Atdheut | 2013-05-31

Komuna e Drenasit ka mbajtur mbledhjen solemne për nderë të dekorimit të tre Dëshmorëve të Atdheut nga Qeveria e Shtetit të Shqipërisë, dhe u ka ndarë familjarëve të Lec Gradicës, Temë Dobroshevcit dhe Dergut Bajraktarit mirënjohje.
 

Kryetari Demaku takoi zëvendëskomandantin e KFOR-it Boian Pograjc | 2013-05-31

Kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku në takimin që ka pasur me zëvendëskomandantin e KFOR-it, kolonelin Boian Pograjc, ka falënderuar  për bashkëpunimin që kanë me njësitet e KFOR-it në Drenas dhe ka informuar mbi të gjitha proceset zhvillimore të Komunës, kurse kolonel Pograjci ka inkurajuar kryetarin Demaku se bashkëpunimi do të vazhdoi edhe me tutje.
 

Mbahet seanca e Kuvendit Komunal | 2013-05-31

Anëtarët e Kuvendit Komunal të Drenasit në mbledhjen e rregullt të muajit maj, para nisjes së punimeve me rend dite, kanë dalë me një reagim kundër arrestimeve ndaj Grupit të Drenicës që janë bërë nga ana e EULEX-it. Është miratuar një Deklaratë reaguese pas hapjes së hetimeve për krime lufte ndaj bashkëluftëtarëve të UÇK-së. Deklarata u propozua nga Grupi i Këshilltarëve të PDK-së si pikë e veçantë dhe u miratua unanimisht.
 

Njoftim | 2013-05-31

Njoftohen qytetarët e Komunës së Drenasit se Komisioni për Strukturën Organizative të Fshatrave dhe Lagjeve Urbane ka nisur zgjedhjen e kryesisë së fshatrave dhe administratorëve.
 

Homazhe tek varri i Heroit të Kosovës Rasim Kiçina | 2013-05-30

Me rastin e 14-vjetorit të rënies së heroike të Heroit të Kosovës Rasim Kiçina dhe bashkëluftëtarit të tij Ragip Halilaj, Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku me bashkëpunëtor kanë bërë homazhe në varrezat e Dëshmorëve në fshatin Polac.
 

Fillon turniri tradicional memorial në futbollit të vogël Rasim Kiçina 2013 | 2013-05-30

Me rastin e 14-vjetorit të rënies heroike të Heroit të Kosovës Rasim Kiçina, ka filluar turniri tradicional i 12 me radhë që është mbajtur në kompleksin e futbollit të vogël “Company Bejta” në Poklek. Turniri është organizuar nen patronatin e kryetarit të Komunës, z. Nexhat Demaku
 

FILLON FUSHATA E STREHIMIT FAMILJAR NGA ORGANIZATA “AMICI DEI BAMBINI” | 2013-05-29

Organizata “Amici dei Bambini” mbështet Qendrat për Punë Sociale rreth  STREHIMIT FAMILJAR ne projektin Kosovë  AID 9497 “Forcimi i shërbimeve për motive familjare, në favor të fëmijëve në Qendrat për Punë Sociale në Kosovë”, me partnerë tre ministritë: Ministrinë e Mirëqenies Sociale/Departamentin e Mirëqenies Sociale si partner kryesor; Ministrinë e Shëndetësisë /Departamentin e Shërbimeve Shëndetësore; Ministrinë e Arsimit/Departamentin e Arsimit Parauniversitar, me një kohëzgjatje tre vjecare.
 

Njoftim | 2013-05-29

Me rastin e 14-vjetorit të rënies së Heroit të Kosovës Rasim Kiçina dhe bashkëluftëtarit të tij Ragip Halilaj me datë 30.05.2013 (e enjte) duke filluar nga ora 10:00 deri ne orën 11:00 behën homazhe në varrezat e Dëshmorëve në fshatin Polac, ndërsa nga ora 11:00 deri në orën 13:00 vizita në familjen e Heroit dhe bashkëluftëtarit të tij.
 

Thirret mbledhja e Kuvendit Komunal | 2013-05-27

Në baze të nenit 43 të Ligjit nr.03/L-40 për vetëqeverisje Lokale, nenit 36,41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullores së punës të Kuvendit, Kryesuesi i Kuvendit të Komunës për datë 31.05.2013, duke filluar në ora 11:00 në Sallën e Kuvendit, thërret mbledhjen e rregullt të Kuvendit të Komunës që do të punohet me këtë rend dite:
 

Komuna organizon tubimin me publikun | 2013-05-24

Të enjten me datë 06.06.2013, duke filluar nga ora 11:00, Komuna  e Drenasit do të mbaj tubim me publikun. Tubimi do të mbahet në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit dhe ftohën të gjithë qytetarët apo subjektet e interesuara të marrin pjesë në këtë tubim.
 

Me rastin e 14-vjetorit të rënies së Heroit të Kosovës Rasim Kiçina, turnir tradicional në futboll të vogël | 2013-05-24

Nën patronatin e kryetarit të Komunës, z.Nexhat Demaku organizohet turniri tradicional memorial në futboll të vogël për nder të rënies heroike të Heroit të Kosovës Rasim Kiçina.
 

Nis pilot projekti për grumbullimin e mbeturinave në Komoran dhe Tërstenik | 2013-05-24

Komuna e Drenasit në bashkëpunim me GIZ-in dhe ndërmarrjen “Pastrimi”, zyrtarisht kanë filluar zbatimn e pilot projektit për grumbullimin e mbeturinave në Komoran dhe Tërstenik.
 

KEK-u investon në rrjetin elektrik të Drenasit | 2013-05-23

Rrjeti i vjetër elektrik në teritorin e Komunës së Drenasit, zëvendësohet me rrjetin e ri. Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku ka vlerësuar se ky është projekti më i madh që nga pas lufta në rrjetin elektrik
 

Organizata e CDF-së mbështet bizneset prodhuese të Drenasit | 2013-05-23

Në një takim që është mbajtur me përfaqësues të CDF-së dhe Komunës, është potencuar fillimi i bashkëpunimit për të ndihmuar bizneset fillestare dhe ekzistuese në prodhim për të hapur vende të reja punësimi
 

Komuna ndan 142 bursa për studentët e Drenasit | 2013-05-21

Nga programi buxhetor i subvencioneve, Komuna ka ndarë bursa për 142 studentë në vlerë prej 20 mijë eurove për pjesën e parë të viti akademik të studimeve
 

Komuna ndalon mbrëmjen e semimaturës jashtë lokaleve arsimore | 2013-05-21

Komuna e Drenasit ka marrë vendim që të ndalohet praktika e mbrëmjeve për semimaturë që të mbajnë organizmin e ceremonive festive në ambientet hotelerie
 

SOS Fshati i Fëmijëve argëton më lojëra fëmijët e Drenasit | 2013-05-20

Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku ka falënderuar SOS Fshatin e Fëmijëve për argëtimin që i kanë sjellë fëmijëve të Drenasit. Ndërsa drejtoresha e SOS Fshatit të Fëmijëve, Nezahate Salihu është ndier e lumtur nga interesimi i madhë i fëmijëve për të parë lojërat e prezantuara
 

Mbahet mbledhja e pestë e Komitetit për Politikë dhe Financa | 2013-05-20

Komiteti për Politikë dhe Financa ka mbajtur të hënën mbledhjen e radhës dhe ka dërguar 5 pika të rendit të ditës për mbledhjen e Kuvendit që do të mbahet me 31 maj të këtij viti
 

SOS Fshati i Fëmijëve të Kosovës me karneval lojrash në Drenas | 2013-05-17

Me 18.05.2013, ditë e shtunë duke filluar nga ora 16:00 e deri në orët e mbrëmjes, do mbahet Festivali i Fëmijëve në qytetin e Drenasit në sheshin “Fehmi Lladrovci”. Ky organizim bëhët nga SOS Fshati i Fëmijëve në mbështetje edhe të Komunës së Drenasit. Ftohen të gjithë fëmijët e Komunës së Drenasit t'i bashkangjitën këtij Festivali lojërash.
 

Përfaqësues të projektit "Bashkëpunimi Evropian për Komuna të Fuqishme" vizituan Komunën e Drenasit | 2013-05-17

Kryetari i Komunës, z.Nexhat Demaku së bashku me Bordin e Drejtorëve dhe Zyrën për Integrime Evropiane, ka pritur përfaqësuesit e Bashkimit Evropian në Kosovë në kuadër të projektit “Bashkëpunimi Evropian për Komuna më të Fuqishme” ku u diskutua për punën e Auditimit të Brendshëm Komunal
 

Kryetari Demaku priti komandantin e Detaqmentit të Përbashkët Rajonal të LMT-së Mikael Christoffersson | 2013-05-16

Kryetari i Komunës z. Nexhat Demaku, ka pritur në zyrën e tij Komandantin e Detaqmentit të Përbashkët Rajonal (Qendër) të LMT-së së KFOR-it, z. Mikael Christoffersson, të cilin e njoftoj për zhvillimet komunale të sigurisë, për zgjedhjet lokale, për ekonomin dhe bashkëpunimet me LMT-në dhe Policinë e Kosovës.
 

Në kuadër të Planit Komunal të Menaxhimit të Mbeturinave, fillon implementimi i pilot projekteve në Tërstenik dhe Komoran | 2013-05-16

Në  kuadër të Planit Komunal të Menaxhimit të Mbeturinave,   Rregullores  Komunale për Menaxhim të Mbeturinave,  parashihet që të fillojë implementimi i dy pilot projekteve në Tërstenik dhe Komoran, kjo me qëllim të përmirësimit ndaj ofrimit të shërbimeve për grumbullimin e mbeturinave në komunën e Drenasit.
 

Komisioni Evropian viziton Komunën e Drenasit | 2013-05-15

Përfaqësuesja e zyrës së Komisionit Evropian për Kosovën, Bouryana Konakliera, në vizitën që i bëri Komunës, ka potencuar se Drenasi është model i një investimi të qëlluar në infrastrukturën rrugore, të kanalizimit dhe të ujësjellësit.
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2013-05-15

Në bazë të nenit 52 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullores së punës të Asamblesë Komunale, Kryesuesi i Kuvendit  ka thirrur anëtarët e Komitetit për Politikë e Financa që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Komitetit për Politikë e Financa, e cila do të mbahet më datën 20.05.2013, duke filluar nga ora 11:00 në Zyrën e Drejtorit të Administratës së Përgjithshme.
 

Kryetari Demaku priti përfaqësuesit e KFOR-it | 2013-05-13

DSCN2392.jpgNë takimin lamtumirës me komandën e LMT-së në Drenas, kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku, ka falënderuar përfaqësuesit e KFOR-it për bashkëpunimin e mirë që kanë pasur, ndërsa ka mirëpritur edhe ekipën e re të këtij njësiti ushtarak.
 

Shënohet 15 vjetori i Epopesë së Grykës së Lapushnikut | 2013-05-10

Në fshatin Llapushnik është mbajtur tubimi përkujtimor kushtuar 15 vjetorit të Epopesë së Grykës së Llapushnikut dhe lavdisë së kësaj dite ndaj Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.
 

Prezentohet raporti i të hyrave vetanake për muajin prill | 2013-05-08

Në takimin javorë të bordit të drejtorëve të Komunës së Drenasit është prezentuar raporti i të hyrave për muajin prill ku sipas të dhënave te prezentuara nga Drejtoria për Buxhet dhe Financa në këtë muaj janë arketuar gjithsejt mjete në shumë prej 68.961,27 euro.
 

Fillojnë trajnimet falas për biznes në Drenas | 2013-05-07

 Përmes partneritetit mes organizatës Business Support Centre Kosovo (BSCK) dhe Komunës së Drenasit, pjesmarrësit e këtij trajnimi fitojnë njohuri të domosdoshme rreth themelimit dhe zhvillimit të biznesit
 

Komuna nderton edhe 45 sera bujqësore | 2013-05-03

images-11-.jpgKomuna e Drenasit, përkatësisht drejtoria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Ekonomik edhe këtë vit ka subvencionuar fermeret e kësaj Komune në projektin e serave.
 

Në seancën e Kuvendit u miratua Draft Plani Korporues për Drenasin 2013-2016 | 2013-04-30

KK.jpgNë seancën e rregullt të Kuvendit të Komunës së Drenasit, që u mbajt në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, u miratuan shtatë (7) pikë të rendit të ditës, në mes tyre edhe Draft Plani Korporues për Drenasin 2013-2016, që është bërë në bashkëpunim mes Komunës së Drenasit dhe Komisionit Evropian.
 

Në Fortesë u mbajt tubim përkujtimor | 2013-04-30

Foto-Verboc.JPGNë Shkollën Fillore të Mesme të Ulët  “Dëshmorët e Fortesës” u mbajt tubim përkujtimor kushtuar Komandantit Ilaz Kodra, 40 Dëshmorëve dhe 235 Martirëve të fshatrave Fortesë, Kodër, Qendresë, Polluzhë, Bletar, Baks, Dashec dhe fshtrave përreth.
 

Takim për vetëdijesimin e qytetarëve rreth menaxhimit të mbeturinave | 2013-04-29

Takim.JPGKomuna e Drenasit në bashkëpunim me organizatën gjermane GIZ, nëpërmjet Qendrës për Edukim dhe Zhvillim të Mjedisit -CEDE,  të dielën kanë organizuar takimin me përfaqësuesit e bizneseve në Komoran. Fillimisht, GIZ në mbështetje të komunës së Drenasit ka kontraktuar një OJQ, për zhvillimin e aktiviteteve për vetëdijesimin e qytetarëve rreth menaxhimit të mbeturinave.
 

Thirret Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2013-04-25

Kuvendi.jpgNë bazë të nenit 43 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 36.41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullores së punës të Kuvendit të Komunës së Drenasit, Kryesuesi i Kuvendit ka thirrur Këshilltarët e Kuvendit që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Kuvendit të Komunës së Drenasit, e cila do të mbahet më datën 29.04.2013 (ditë e hënë), në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 13:00, me këtë:
 

Kryetari Demaku priti delegacionin nga Franca ““Mission Humanitaire inter Grandes Ệcoles” | 2013-04-25

DSCN1982.JPGKryetari i Komunë së Drenasit, z. Nexhat Demaku priti një delegacion nga Franca të cilët ndihmuan Komunën e Drenasit përkatësisht QKMF “Dr. Hafir Shala” me inventar dhe material shëndetësor, gjithashtu pajisen Shkollën Fillore të Mesme të Ulët “Shotë Galica” në Tërdec me inventar dhe material shkollor.
 

Sofra Poetike “Ymer Elshani” Drenasi 2013 | 2013-04-18

DSCN1798.JPGNë Drenas u mbajt manifestimi letrar Sofra Poetike “Ymer Elshani” Drenasi 2013, në këtë konkurs tradicional për poezi të shpallur në të përditshmet tona konkuruan gjithësejt 31  krijues, ndërsa nga Shoqata e Shkrimtarëve punimet e tyre i lexuan 11 shkrimtarë.
 

Tryezë shkencore | 2013-04-16

Ymer_Elshani-_foto.jpgKomuna e Drenasit përkatësisht Drejtoria e Kulturë, Rini dhe Sport në bashkëpunim me Institutin Albanologjik të Prishtinës ka mbajtur tryezë shkencore në përkujtim të 14-vjetorit të vrasjes së shkrimtarit të shquar Ymer Elshani. Në tryezë me një fjalë rasti të pranishmit i përshëndeti Drejtori i DKRS, z. Agim Kastrati.
 

Drejtori Demiri priti përfaqësuesit e BE-së për Kosovë | 2013-04-10

Ajeti-me-BE.JPGDrejtori i Drejtoratit për Planifikim Urban dhe Mbrojtje të Mjedisit, z. Ajet Demiri, priti në një takim pune përfaqësuesit e Bashkimit Evropian për Kosovë, z. Diamant Kazazi dhe z. Dukagjin Kastrati, ku biseduan lidhur me investimet që do të bëhen me rastin e ndërtimit të Objektit të Ri të Komunës. Në këtë takim ata sollën  projektin ideor të projektuar nga zyra e tyre dhe ia dorëzuan Drejtorit Demiri.
 

Njoftim për fermerët e Komunës së Drenasit | 2013-04-10

Lulishte.JPGTë nderuar fermerë, ju  njoftojmë se MBPZHR ka zgjatur afatin deri më 29.04.2013, për aplikim për të gjitha masat dhe nënmasat e programeve mbështetëse për Bujqësi dhe Zhvillim Rural për vitin 2013 që ndërlidhet me grantet investive.
 

Kryetari Demaku u takua me znj. Kelm | 2013-04-04

IMG_0175.jpgKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku  së bashku me Drejtorin e Drejtoratit për Gjeodezi, Kadastër dhe Pronë, z. Mehdi Kurrumeli priti në një takim pune Drejtoreshën për çështja të menaxhimit të tokave në Ballkan nga Banka Botërore, znj. Kathrine  M. Kelm. Në takim kanë qenë të pranishëm edhe anëtarët e Komisionit Shtetëror për kryerjen e këtij projekti.
 

Mbledhja e KKSB-së | 2013-04-04

KKSB-2013.JPGU mbajt mbledhja  e KKSB-së (Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi), në Zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, ku të pranishëm ishin të gjithë anëtarët e KKSB-së dhe përfaqësues nga OSCE dhe KFOR, LMT.
 

Kryetari Demaku priti Përfaqësuesin Special të BE-së, z. Samuel Zhbogar | 2013-04-02

Zh-.JPGKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, priti në zyrën e tij Kryesuesin e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Përfaqësuesin Special të BE-së, z. Samuel Zhbogar, i cili e vizitoi Komunën e Drenasit si pjesë të fushatës “Është koha për Evropë”.
 

Të martën z. Zhbogar viziton Komunën e Drenas | 2013-03-27

th-4-.jpgKryesuesi i Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Përfaqësuesi Special i BE-së, z. Samuel Zhbogar, të martën (më 02.04.2013) do ta viziton Komunën e Drenasit sipas kësaj agjende:
 

Kryetari Demaku u takua me z. Linne | 2013-03-22

New-Image.JPGKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, priti në takim Drejtorin Rajonal të OSBE-së z. Bo-Ewert Linne. Në takim u bisedua për bashkëpunimin e deritashëm në mes të OSBE-së dhe Komunës së Drenasit.
 

Thirret Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2013-03-22

KK.jpgNë bazë të nenit 43 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 36.41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullorës së punës të Kuvendit të Komunës së Drenasit, Kryesuesi i Kuvendit ka thirrur Këshilltarët e Kuvendit që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Kuvendit të Komunës së Drenasit, e cila do të mbahet më datën 29.03.2013 (ditë e premte), në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 13:00, me këtë:
 

Komiteti për Politikë dhe Financa | 2013-03-18

KPF-.jpgNë zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 11:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2013-03-13

KPF-e-re.jpgNë bazë të nenit 52 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullores së punës të Asamblesë Komunale, Kryesuesi i Kuvendit  ka thirrur anëtarët e Komitetit për Politikë e Financa që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Komitetit për Politikë e Financa, e cila do të mbahet më datën 18.03.2013, në Zyrën e Drejtorit të Administratës së Përgjithshme duke filluar në ora 11:00, me këtë:

 

 

Kremtohet 8 Marsi | 2013-03-11

Komuna e Drenasit ka organizuar kremtimin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas-8 Marsin.  Kjo festë kaloi në atmosferë kremteje për të gjitha femrat e administratës komunale dhe anëtaret e Kuvendit të Komunës.
 

Homazhe te varrezat e familjes Jashari në Prekaz | 2013-03-06

Prekaz.JPGMe rastin e 15-vjetorit të familjes Jashari në Prekaz, Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku, përfaqësues tjerë komunalë të Drenasit dhe Këshilltarë të Kuvendit të Komunës,  qysh në orët e mëngjesit kanë bërë homazhe tek varrezat e familjes Jashari në Prekaz.
 

Mbledhja e KKSB-së | 2013-02-28

KKSB-2013.JPGU mbajt mbledhja  e KKSB-së (Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi), në Zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, ku të pranishëm ishin të gjithë antarët e KKSB-së dhe përfaqësues nga Ministria e Punëve të Brendshme, OSCE dhe KFOR, LMT.
 

Homazhe te varrezat dhe Akademi Përkujtimore me rastin e 15-vjetorit të Betejës së Likoshanit-Qirezit | 2013-02-28

DSCN0626-1-.JPGMe rastin e 15-vjetorit të Betejës së Likoshanit dhe Qirezit, Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku dhe përfaqësues tjerë komunalë të Drenasit qysh në orët e mëngjesit kanë bërë homazhe tek varrezat e Likoshanit dhe Qirezit. Gjithashtu në Sallën e Kulturës në Drenas duke filluar nga ora 13:00, u mbajt Akademi Përkujtimore.
 

Kryetari Demaku me bashkëpunëtor pritën Komisionin për Buxhet dhe Financa | 2013-02-26

F.JPGNë kuadër të aktiviteteve të tij, Komisioni për Buxhet dhe Financa ka vendosur të mbikëqyrë zbatimin e Ligjit për Menaxhimin e Financave Publike dhe Përgjegjësitë me ndryshimet dhe plotësimet e tij. Në kuadër të vizitave në terren, vizituan edhe Komunën e Drenasit, ku u takuan me Kryetarin e Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku dhe bashkëpunëtoret e tij. Në këtë takim u bisedua lidhur me zbatimin e Ligjit, problemet dhe vështirësitë në implementimin e tij dhe nevojat eventuale për ndryshim -  plotësimin e këtij Ligji.
 

NJ O F T I M | 2013-02-26

Pervjetori.jpgTë nderuar qytetarë të Komunës së Drenasit, ju njoftojmë dhe njëherit ju ftojmë  që të merrni pjesë në Akademinë Përkujtimore e cila do të mbahet me rastin e 15-vjetorit të  Betejës së Likoshanit dhe Qirezit, që mbahet më datën 28 shkurt 2013, ora 13:00, në Sallën e Kulturës në Drenas.
 

Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2013-02-26

Kuvendi.jpgU mbajt seanca e rregullt e Kuvendit të Komunës së Drenasit, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 13:00, të kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

Komandanti i KFOR-it, Gjeneralmajor Halbauer viziton Drenasin | 2013-02-22

DSCN0589.JPGKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku priti Komandantin e KFOR-it  Gjeneralmajor Volker Halbauer, i cili vizitoi Komunën e Drenasit së bashku me ekipen e  LMT në Drenas. Kryetari Demaku shprehu mirënjohje për kontributin e KFOR-it gjatë këtyre viteve në misionin e tij për ruajtjen e sigurisë dhe stabilitetit në Kosovë. 
 

NJ O F T I M | 2013-02-20

NJOFTIM.bmpDrejtorati për Kadastër, Gjeodezi dhe Pronë  njofton te gjithë qytetarët se Kompania “GEOPROJECT” e cila është duke i kryer punët në projektin “Kadastri i Ndërtesave”, pronarët e banesave/lokaleve afariste të cilët kanë aplikuar për regjistrimin e banesës/lokalit afarist, njofton se projekti ka mbërritur në fazën e shikimit publik. Kompania në bashkërendim edhe me Agjencinë Kadastrale të Kosovës si dhe Zyrën Kadastrale Komunale, ka vendosur që Shikimi Publik të mbahet në Sallën e Kuvendit të Komunës, nga data 15.02.2013 deri më 15.04.2013, sipas orarit ditor nga ora 9.00 deri më 16.00.
 

Komuna e Drenasit me shumë aktivitete shënoi 5-vjetorin e Pavarësisë së Republikës së Kosovës | 2013-02-19

Homazhe.JPGPër nder të 5-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, Komuna e Drenasit ka mbajtur aktivitete të shumta, me këtë agjendë:
 

Thirret Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2013-02-19

Kuvendi.jpgNë bazë të nenit 43 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 36.41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullorës së punës të Kuvendit të Komunës së Drenasit, Kryesuesi i Kuvendit ka thirrur Këshilltarët e Kuvendit që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Kuvendit të Komunës së Drenasit, e cila do të mbahet më datën 26.02.2013, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 13:00, me këtë:
 

u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa | 2013-02-15

KPF-e-re.jpgNë zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 11:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

Akademi Solemne | 2013-02-15

Kryetari-1-.JPGMe rastin e 5-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, Komuna e Drenasit ka mbajtur Akademi Solemne, në Sallë të Kulturës duke filluar nga ora 13:00. Kjo Akademi u nda në dy pjesë: pjesa foljore dhe pjesa artistike.
 

Komuna e Drenasit përfiton nga KE ndërtimin e objektit të Administratës së Komunës | 2013-02-11

Objekti-i-Ri-i-komunes-Drenas.jpgPërfaqësuesit e Komisionit Evropian kanë konfirmuar Komunës së Drenasit që është përfituese e projektit në ndërtimin e objektit të Administratës së Komunës së Drenasit.
 

UNMIK-u i dhuron konteiner Drenasit | 2013-02-08

Sot iu dorëzua një konteiner Komunës së Drenasit. Atë ia dorëzoi Drejtorit të Administratës së Komunës, z. Xhemë Binaku, zyrtarja e UNMIK-ut, znjsh. Bora.
Konteineri nuk është e vetmja ndihmë që UNMIK-u i ka dhënë Drenasit.
 

Takim me përfaqësues të Komisionit Evropian | 2013-02-08

EV-1-.JPGPërfaqësuesit e Komisionit Evropian, përkatësisht Udhëheqësi i Ekipit z. Sergio Prestel, z. Diamant Kazazi dhe z. Dukagjin Kastrioti vizituan sot Komunën e Drenasit, ku biseduan me zyrtarë komunalë, si Drejtorin për Administratë të Përgjithshme, z. Xhemë Binaku, Drejtorin për Urbanizëm, z. Ajet Demiri dhe Shefat e Sektoreve, z. Afrim Prokshi dhe z. Shaban Dobra.
 

NJ O F T I M | 2013-02-06

NJOFTIM.bmpNjoftohen të gjithë qytetarët e Komunës së Drenasit, se për nder të 5-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, Komuna e Drenasit ka përgatitur program me këtë agjendë:
 

Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2013-02-01

KK.jpgU mbajt seanca e rregullt e Kuvendit të Komunës së Drenasit, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 10:00, të kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

Komiteti për Politikë dhe Financa | 2013-01-24

KPF-e-re.jpgNë zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 11:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

Vazhdon bashkëpunimi mes Komunës së Drenasit, IRD-së dhe KUR “Prishtina” | 2013-01-23

Vazhdon faza e katërt e projektit në Komunën e Drenasit në bashkëpunim me IRD-në për Projektin e Infrastrukturës së Vogës për Ujë dhe Kanalizim (SIWS) në Kosovë, projekt i bashkëfinancuar nga USAID-I dhe SCO, dhe KUR “Prishtina”.
 

Rregullimi i kubëzave në qytetin e Drenasit | 2013-01-22

Rrugica.jpgPërfunduan punimet në rregullimin e kubëzave në qytetin e Komunës së Drenasit. Ky projekt ka një gjatësi prej 380 m, kap një shumë prej afro 30 mijë euro, dhe është projekt i financuar nga Komuna e Drenasit.
 

Zhvillim i suksesshëm i buxhetit të Komunës së Drenasit për vitin 2012 | 2013-01-17

Në fillim të vitit fiskal 2012, buxheti komunal ka qenë i aprovuar në shumë prej: 9.420.501, 00 Euro; ndërsa sipas raportit të SIMFK-së të datës 16.01.2013 zhvillimi i buxhetit ka arritur në shumë prej 10.352.299, 66 Euro apo shprehur në përqindje për + 9.89 përqind.
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2013-01-17

Në bazë të nenit 52 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullores së punës të Asamblesë Komunale, Kryesuesi i Kuvendit  ka thirrur anëtarët e Komitetit për Politikë e Financa që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Komitetit për Politikë e Financa, e cila do të mbahet më datën 23.01.2013, në Zyrën e Drejtorit të Administratës së Përgjithshme duke filluar në ora 11:00, me këtë:
 
 

Punëtoria e Planifikimit të Menaxhimit të Mbeturinave Komunle | 2013-01-17

DSCN0343-1-.JPGNë Drenas u mbajt punëtoria e Planifikimit të  Menaxhimit të Mbeturinave Komunle.  Është pilot-projekt i qeverisë gjermane GIZ “Modernizimi i Shërbimeve Komunale” (MSHK) i cili mbështet Komunën e Drenasit si një nga Komunat partnere në përpjekjet e tyre për përmirësim dhe modernizim të shërbimeve të mbeturinave.
 

NJ O F T I M | 2013-01-17

Gruri.jpgNjoftojmë të gjithë fermerët e Komunës së Drenasit që kanë bërë termin për subvencionimin e kulturës së grurit, pas datës 08.02.2013, që të lajmërohen në Drejtoratin për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik për të bërë riprogramimin e terminëve deri në datën e lartcekur.
 

Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku, mban konferencë për media | 2012-12-28

nexhat-demaku-(3).jpgKryetari Demaku ka falenderuar të gjithë punëtorët dhe menaxherët e programve komunale për kryerjen dhe realizmin e detyrave te tyre, si dhe fuqizimin e administratës në nivelin lokal, për çka janë vlerësuar edhe nga institucionet qendrore të vendit si dhe ato ndërkombetare, duke ndertuar një përformancë të kenaqshme për imazhin e komunës.
 
 

Zeqir Hasi sportisti i vitit 2012 | 2012-12-21

Zeqaaaaa.JPGNë Komunën e Drenasit u mbajt manifestimi tradicional për zgjedhjen e sportistit të vitit 2012. Në këtë manifestim mori pjesë: Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, Nënkryetari i Komunës së Drenasit, z. Sherif Krasniqi,  Drejtorët e Drejtorateve Komunale si dhe të gjithë sportistët e propozuar nga klubet, sportdashësit dhe të ftuar tjerë.
 

Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2012-12-21

KK.jpgU mbajt seanca e rregullt e Kuvendit të Komunës së Drenasit, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 10:00, të kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

Komiteti për Politikë dhe Financa | 2012-12-12

KPF-e-re.jpgNë zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 11:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

Përurohet oborri i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Rasim Kiçina” | 2012-12-07

Mirenjohje.JPGNë Komunën e Drenasit u përurua oborri i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Rasim Kiçina”, në kuadër të “Programit Kosova e Bukur”, me qëllim të krijimit të një platforme për bashkëpunim të ngushtë dhe efikas ndërmjet Komunës së Drenasit, Zyrës Ndërlidhëse të Komisionit Evropian, Ministrinë e Punës dhe Mirëqenjes Sociale dhe Organizatës Ndërkombëtare për Migrim. 
 

Prezantohet projekti lidhur me regjistrimin e ndërtesave, banesave apo lokaleve afarist | 2012-12-06

05122012110.jpgNë Sallën e Kuvendit Komunal të Drenasit u mbajt tubimi informativ lidhur me regjistrimin e ndërtesave, banesave apo lokaleve afariste, duke filluar në ora 14:00. Në takim morën pjesë: Drejtori i Drejtorisë për Katastër, Gjeodezi dhe Pronë, z. Mehdi Kurrumeli, Zyrtari Ligjor nga Agjensioni Katastral i Kosovës, z. Hajzer Bublaku, dhe qytetarë të shumtë të Komunës së Drenasit.
 

Në Drenas u bë vendosja e gurthemelit për Stadiumin e Futbollit | 2012-12-06

Gurthemeli.JPGNë Komunën e Drenasit u mbajt ceremonia e vendosjes së gurthemelit për Stadiumin e Futbollit (terreneve sportive).
 
 

Tejkalohet objektivi vjetor për njëmbëdhjetë muaj në fushën e tatimit në pronë | 2012-12-05

Me raportin e të hyrave nga burimet vetanake (janar-nëntor) Komuna e Drenasit ka realizuar objektivin e përgjithshëm vjetor në përqindje 88,12%, pa të hyrat indirekte të periudhës qershor-nëntor.Vetëm Sektori i Përgjithshëm objektivin e ka realizuar 92,30% duke mos llogaritur të hyrat indirekte nga gjobat e trafikut dhe gjykatat për periudhën qershor-nëntor.
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2012-12-05

KPF.bmpNë bazë të nenit 52 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullores së punës të Asamblesë Komunale, Kryesuesi i Kuvendit  ka thirrur anëtarët e Komitetit për Politikë e Financa që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Komitetit për Politikë e Financa, e cila do të mbahet më datën 11.12.2012, në Zyrën e Drejtorit të Administratës së Përgjithshme duke filluar në ora 11:00, me këtë:
 

Kampanjë për Promovimin e Efiçiencës së Energjisë në Nivelin Lokal | 2012-12-05

Kampanje.jpgNë Komunën e Drenasit u mbajt Kampanjë për Promovimin e Efiçiencës së Energjisë në Nivelin Lokal i organizuar nga Komuna e Drenasit, Agjensioni Kosovar për Efiçiencë të Energjisë, Komisioni për EE pranë AKK dhe GIZ-PEEK.
 

F T E S Ë për tubim informativ me qytetarë | 2012-12-03

njoftim.bmpFtohen të gjithë qytetarët e Komunës së Drenasit që të marrin pjesë në tubimin informativ lidhur me regjistrimin e ndërtesave, banesave apo lokaleve afariste, që do të mbahet me datën 05.12.2012, në ora 14:00, në Sallën e Kuvendit Komunal të Drenasit.
 
 

Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2012-12-01

KK.jpgU mbajt seanca e rregullt e Kuvendit të Komunës së Drenasit, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 14:00, të kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

Komuna ka financuar edhe në asfaltimin e rrugës në Shtrubullovë | 2012-11-23

Shtrubullove-(Vermicet).JPGNë vazhdën e projekteve të financuara nga Komuna e Drenasit, përfunduan punimet në projektin e asfaltimit të rrugës në fshatin Shtrubullovë përkatësisht rruga në Lagjen e Vermicëve.  Ky projekt ka një gjatësi 360 metra dhe kap një shumë prej rreth 33.688,00  mijë euro.
 

AKADEMI FESTIVE ME RASTIN E FESTAVE TË NËNTORIT | 2012-11-23

kr.jpgMe rastin e Festave të Nëntorit dhe 100 Vjetorit të Pavarësisë së Shtetit Shqipëtar, në Sallën e Kulturës në Drenas u mbajt Akademi Festive. Me këtë rast Kryetari Demaku përshëndeti të gjithë të pranishmit dhe ju uroj Festat e Nëntorit si dhe 100 Vjetorin e Pavarësisë së Shtetit Shqipëtar.
 

Asfaltimi i rrugës në Tërstenik | 2012-11-22

Terstenik-(Cakiqi)-(1).JPGNë saje të projekteve të financuara nga Komuna e Drenasit, përfunduan punimet në projektin e asfaltimit të rrugës në fshatin Tërstenik përkatësisht rruga në Lagjen Cakiqi.  Ky projekt ka një gjatësi 430 metra dhe kap një shumë prej rreth 36.277,80  mijë euro.
 

Asfaltimi i rrugës në Dobrashec (Lagja Hajdari dhe Prenku) | 2012-11-21

Dobrashec.JPGPërfunduan punimet në projektin e asfaltimit të rrugës në fshatin Dobrashec përkatësisht rruga në Lagjen Hajdari dhe Prenku.  Ky projekt ka një gjatësi 450 metra dhe kap një shumë prej rreth 37.430,20  mijë euro.
 

Mbledhja e Komitetit Konsultativ për Arsim, Kulturë, Rini dhe Sport në Drenas | 2012-11-19

KKAKRS.JPGKomiteti Konsultativ për Arsim, Kulturë, Rini dhe Sport në Drenas, ka mbajtur takimin e rregullt, që ka pasur për qëllim bashkëbisedimin e hapur rreth mënyrave të bashkëpunimit  të KKAKRS dhe Kryetarit të Komunës, Kryesuesit të Kuvendit të Komunës, Drejtorinë e Arsimit, Drejtorinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit etj.i kryesuar nga z. Burim Jonuzi.
 

Asfaltimi i rrugës në Baicë (Lagja Xhylani) | 2012-11-19

Baice-(-Xhylani).JPGFilloi faza e dytë e punimeve në projektin e asfaltimit të rrugës në fshatin Baicë përkatësisht rruga në Lagjen Xhylani.  Ky projekt ka një gjatësi 900 metra dhe kap një shumë prej rreth 72.288,15 mijë euro.
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2012-11-14

KPF-e-re.jpgNë bazë të nenit 52 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullores së punës të Asamblesë Komunale, Kryesuesi i Kuvendit  ka thirrur anëtarët e Komitetit për Politikë e Financa që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Komitetit për Politikë e Financa, e cila do të mbahet më datën 20.11.2012, në Zyrën e Drejtorit të Administratës së Përgjithshme duke filluar në ora 11:00, me këtë:
 

“DITËT E HUMORIT DRENASI 2012” | 2012-11-12

Skenderaj.JPGNë Komunën e Drenasit u mbajt festivali i XV-të tradicional “Ditët e Humorit Drenasi 2012”, ku morën pjesë rreth 137 pjesëmarrës, individ e grupe që u paraqitën me pjesët e tyre humoristike.
 

Mbledhja e KKSB-së | 2012-11-06

KKSB-Ja.JPGDrenas, 06.11.2012 - U mbajt mbledhja  e KKSB-së (Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi), në Zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, ku të pranishëm ishin të gjithë antarët e KKSB-së dhe përfaqësues nga Ministria e Punëve të Brendshme, OSCE dhe KFOR,LMT.
 

Informatë për projektet e financuara me mjete të tatimit në pronë | 2012-11-05

Emergjenca-ne-QKMF.JPGTë nderuar qytetarë të Komunës së Drenasit, ju informojmë se Komuna e Drenasit me mjetet e mbledhura nga tatimi në pronë ka për qëllim përmirësimin e kualitetit të jetës tuaj. Andaj sa më shumë të mbledhim mjete nga tatimpaguesit, aq më shumë projekte do të realizojmë.
Komuna e Drenasit në periudhën Janar-Shtator të vitit 2012 ka mbledhur nga tatimi në pronë mjete në shumë prej: 174.470,51 euro, me të cilat mjete ka financuar këto projekte kapitale:
 

Informatë e shkurtër lidhur me planifikimin dhe arkëtimin e të hyrave nga burimet vetanake Janar-Tetor 2012 | 2012-11-05

Me buxhetin komunal për vitin fiskal 2012 nga të hyrat e burimeve vetanake është planifikuar që të arkëtohen mjete në shumë prej: 804.228.00 euro. Sipas raportit financiar të nxjerrur nga SIMFK shihet se për periudhën janar-tetor janë arkëtuar mjete në shumë prej: 658.330,96 euro apo shprehur në përqindje 81.86% e objektivit vjetor.
 

Përurohet Shkolla Fillore e Mesme e Ulët “Jusuf Gërvalla” në Negroc | 2012-11-02

Negroc.JPGNë Shkollën Fillore të Mesme të Ulët “Jusuf Gërvalla” në Negroc u bë përurimi i shkollës. Në këtë përurim mori pjesë Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku, Drejtori i Arsimit, z. Arsim Mehmeti, zyrtarë tjerë Komunal, Drejtoresha e CDF, znj. Nermin Mahmuti, përfaqësues tjerë nga CDF, si dhe përfaqësues nga Banka Botërore, etj.
 

Ndihmohen 380 familje të Komunës së Drenasit me pako ushqimore | 2012-11-02

Elmi-Dobra.JPGOrganizata Zvicerane “ENTER AIDESS MARTIGNEJ” me pronar, z. Sedvik Banebeu në bashkëpunim me Drejtorin e Qendrës për Punë Sociale, z. Elmi Dobra, kanë ndarë ndihma të pakove ushqimore për 380 familje.
 

U bë ceremonia e çertifikimit të ndërmarrësve të rinjë | 2012-11-02

BSCK.JPGBSCK, Zyra e BE në Kosovë dhe AZHR Qendër organizuan ceremoninë e ndarjes së çertifikatave për ndërmarrësit e rinjë të cilët me sukses përfunduan trajnimet e modulit të III dhe IV.  Në këtë ceremoni mori pjesë Drejtori i DBZHE, z. Skender Hasi, i cili ndau çertifikatat për ndërmarrësit e rinjë të Komunës së Drenasit.
 

Asfaltimi i rrugës në Korroticë të Poshtme | 2012-11-01

Korrotice-e-poshtme.JPGFilluan punimet në projektin për asfaltimin e rrugës në fshatin Korroticë e Poshtme, përkatësisht rruga për te varrezat e fshatit.
 

Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2012-10-31

KK.jpgU mbajt seanca e rregullt e Kuvendit të Komunës së Drenasit, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 14:00, të kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

Asfaltimi i rrugës në Vasilevë dhe Krajkovë | 2012-10-30

Vasileve.JPGPërfunduan punimet në asfaltimin e rrugës në fshatrat Vasilevë dhe Krajkovë të Komunës së Drenasit. Ky projekt ka një gjatësi prej 900 m, kap një shumë prej rreth 63.431,35 mijë euro, dhe është projekt i financuar nga Komuna e Drenasit.
 

Urime Festa e Kurban Bajramit | 2012-10-25

Kryetari.JPGMe rastin e Festës së Kurban Bajramit, Kryetari i Komunës së Drenasit z. Nexhat Demaku ua uron Festën e Kurban Bajramit të gjithë besimtarëve të fesë islame, duke iu dëshiruar paqe, mirësi dhe begati në jetë.

 

Urime!

 

Thirret Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2012-10-24

KK.jpgNë bazë të nenit 43 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 36.41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullorës së punës të Kuvendit të Komunës së Drenasit, Kryesuesi i Kuvendit ka thirrur Këshilltarët e Kuvendit që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Kuvendit të Komunës së Drenasit, e cila do të mbahet më datën 30.10.2012, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 14:00, me këtë:
 

Bashkëpunimi Evropian për Komuna më të Forta | 2012-10-22

New-Image.JPGNë Bordin e Drejtorëve të Komunës së Drenasit, të mbajtur më 22.10.2012, duke filluar nga ora 10:00, u prezantua një workshop nga Udhëheqësi i Zyrës për Integrime Evropiane, z. Ibrahim Hajdari, me këtë:
 

NJOFTIM PËR QYTETARË | 2012-10-22

njoftim.bmpDrejtoria e Planifikimit Urban dhe Mbrojtjes së Mjedisit e Komunës së Drenasit njofton të gjithë banorët e zonave të Qendrës dhe Poklek 3 në Drenasit se Asambleja Komunale e Drenasit ka miratuar Planin Rregullues për Zonat Qendra 1, 2, 3 dhe Poklek 3.
 

Komiteti për Politikë dhe Financa | 2012-10-19

KPF-e-re.jpgNë zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 11:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

Kryetari Demaku takoi përfaqësuesen e GIZ, znj.Becker | 2012-10-18

100_1224-1-.JPGKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku priti përfaqësuesen e GIZ-it, znj. Gabriela Becker, me ç’rast u bisedua rreth projektit për mbledhje dhe menaxhim të mbeturinave në Komunën e Drenasit.
Projekti fillimisht do të fillon në dy fshatra të mëdha, në Komoran dhe Tërstenik, për të vazhduar  me fshtrat tjera.
 

U shënua Dita Ndërkombëtare kundër Varfërisë | 2012-10-16

100_1211-1-.JPGMe moton “Ushqim për të gjithë” në shkollën Fillore të Mesme të Ulët “28 Nëntori”  në Krajkovë dhe në shollën Fillore të Mesme të Ulët “Ali Gashi” në Drenas, u shënua Dita Ndërkombëtare kundër Varfërisë.
 

Thirret Komiteti për Politikë dhe Financa | 2012-10-11

KPF-e-re.jpgNë bazë të nenit 52 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullores së punës të Asamblesë Komunale, Kryesuesi i Kuvendit  ka thirrur anëtarët e Komitetit për Politikë e Financa që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Komitetit për Politikë e Financa, e cila do të mbahet më datën 19.10.2012, në Zyrën e Drejtorit të Administratës së Përgjithshme duke filluar në ora 11:00, me këtë:
 
 

Vazhdon bashkëpunimi në mes Komunës së Drenasit dhe CARITAS-it | 2012-10-10

100_1196-1-.JPGKryetari i Komunës së Drenasit. Z. Nexhat Demaku, priti në takim përfaqësuesin e CARITAS-it z. Pal Baftijaj dhe Drejtoreshën e QKMF, znj.  Xhevahire Hajdini. Në këtë takim u bë prezantimi i një projekti në bashkëpunim me CARITAS-in gjerman dhe Komunën e Drenasit, në segmentin e shëndetësisë në QKMF.
 

Mbledhja e KKSB-së | 2012-10-09

100_1198-1-.JPGSot, në Komunën e Drenasit u mbajt mbledhja  e KKSB-së (Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi), në Zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, lidhur me zhvillimet në Komunën tonë. Të pranishëm ishin të gjithë anëtarët e KKSB-së dhe përfaqësues nga OSCE dhe KFOR,LMT.
 

Vizitë në Qendrën “Dielli” | 2012-10-02

100_1172-1-.JPGKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku me bashkëpunëtor vizituan Qendrën “Dielli”, ku pritën një delegacion nga Qeveria e Lihtenshtajnit përkatësisht Ministrinë e Brendshme, dhe përgjegjësit nga Zyra e Migrimit së bashku me Kryetarin e Seksionit për Bashkëpunim Ndërkombëtar të Caritas-it Zviceran.
 

Takim me përfaqësues nga Ministria e Diasporës | 2012-10-02

100_1177.jpgDrejtori për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik, z. Skender Hasi, priti në takim përfaqësues nga Ministria e Diasporës, përkatësisht znj.Shukrije Ramadani, Udhëheqëse e Divizionit për Koordinim të Investimeve dhe z.Shani Hamitaga, Zyrtar i Lartë për Koordinim të Investimeve nga Diaspora.
 

Kuvendi Komunal i Drenasit miratoi buxhetin për vitin 2013-2015 | 2012-10-01

KK.jpgAprovimi i buxhetit komunal të propozuar nga ana e Kryetarit të Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, për vitet 2013-2015 është aprovuar nga Kuvendi Komunal në séancën e rregullt të mbajtur  me datën 27.09.2012.
Buxheti komunal për vitin 2013 është aprovuar në shumë prej: 9.616.607, 00 euro, për vitin 2014 në shumë prej: 9.705.951, 00 euro dhe për vitin 2015 në shumë prej: 9.729.752, 00 euro.
 

Agjencia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Zhvillim Ndërkombëtar –USAID dhe Zyra Zvicrane për bashkëpunim SCO brenda programit për Infrastrukturë të Vogël për Ujë dhe Ujëra të Zeza përkrahë Komunën e Drenasit | 2012-10-01

100_1164-2-.JPGNë Komunën e Drenasit u nënshkrua marrëveshje e projektit në rregullimin e pompave dhe rezervave të ujit të pijshëm, i cili është hartuar dhe do të ekzekutohet si shtojcë e Memorandumit të Mirëkuptimit, që është nënshkruar më 22 shkurt 2012, në mes të Komunës së Drenasit, Kryetar -Nexhat Demaku, Kompanisë Regjionale të Ujit “Prishtina” Sh.A., Drejtor-Gjelosh Vataj dhe Agjensia  Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar përkatësisht nga IRD, Kryesues i projektit-Azem Kastrati.
 

Kryetari Demaku me zyrtarë komunal bënë homazhe dhe vizituan familjen Krasniqi, Deliu dhe Xhemajlaj | 2012-09-26

100_1123-1-.JPGMë rastin e 14-vjetorit të rënies heroike të dëshmorëve Fatos Krasniqi, Valdet Xhemajlaj, Vesel Demaku e Afrim Hajdari dhe martirëve të fshatit Abri, Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku së bashku me bashkëpunëtor nga Komuna e Drenasit bënë homazhe te Varrezat e Dëshmorëve në fshatin Abri  dhe Negroc të Drenasit.
 

Sektori i Gjendjes Civile në Drenas përzgjidhet i pari në Kosovë për aplikimin e sistemit të ri të Gjendjes Civile | 2012-09-24

100_1120-1-.JPGSot në Komunën e Drenasit përkatësisht në Sektorin e Gjendjes Civile ka filluar trajinimi i stafit të Gjendjes Civile lidhur me implementimin përkatësisht funksionalizimin e sistemit të ri të Gjendjes Civile i cili projekt është i dizajnuar sipas kërkesave që dalin për liberalizimin e vizave për krijimin e Regjistrit Qendror Civil të sigurt, që përfshin të gjitha të dhënat e qyetetarëve të Kosovës.
 

Kryetari Demaku me bashkëpunëtor bënë homazhe dhe vizita në familje | 2012-09-22

untitled.bmpMë rastin e 14-vjetorit të rënies heroike të Heroit të Kombit, Fehmi Lladrovci dhe Dëshmorëve të tjerë,  Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku së bashku me një delegacion nga Komuna e Drenasit dhe Kuvendi i Komunës bënë homazhe te Kompleksi i Varrezva të Dëshmorëve në fshatin Shkabaj të Drenasit.
 

“PROGRAMI KOSOVA E BUKUR (EU BK)” | 2012-09-21

Shkolla-(1).JPGPërfunduan punët në projektin “Rregullimi i oborrit të shkollës “Rasim Kiqina”, në Drenas. Ky është projekt brenda “Programit Kosova e Bukur”, me qëllim të krijimit të një platforme për bashkëpunim të ngushtë dhe efikas ndërmjet  Komunës së Drenasit, Zyrës Ndërlidhëse të Komisionit Evropian, Ministrinë e Punës dhe Mirëqenjes Sociale dhe Organizatës Ndërkombëtare për Migrim.
 

Fillon renovimi i qerdhes së fëmijëve në Çikatovë të Re | 2012-09-21

Qerdhe.JPGFilluan punimet në projektin: “Renovimi i objektit të qerdhes së fëmijëve dhe hapësirave gjelbëruese përreth saj në Çikatovë të Re”. Ky projekt ka vlerë 68,887.00 euro dhe është projekt përmes programit “Punë Publike Kosova 2012”.
 

Komisioni i MMPH-MAPL konstaton se vendimet e Planit Rregullues Urban janë në pajtim me Ligjin | 2012-09-20

untitled-2.bmpNë Raportin e Komisionit të përbashkët MMPH-MAPL për mbikqyrjen e ligjshmërisë së akteve të komunave nga fusha e planifikimit urban dhe rural,  pas shqyrtimit të katër Vendimetve të miratuara nga Kuvendi i Komunës së Drenasit më 20.07.2012, komisioni konstaton se Vendimet janë në pajtim me kërkesat e Ligjit për Planifikimin Hapsinor nr. 2003/14 si dhe Ligjin nr. 03/L-040 për Vetëqeverisje Lokale.
 
 

NJ O F T I M | 2012-09-19

Fehmi-Lladrovci.jpgNjoftohen qytetarët e Komunës së Drenasit, se me rastin e 14-vjetorit të rënies së Heroit të Kombit, Fehmi Lladrovci dhe dëshmorëve të tjerë, me datën 22 shtator 2012, duke filluar nga ora 11:00, do të bëhen  homazhe në varrezat e dëshmorëve në Shkabë (ish-Gllanasellë).
 
 

Thirret Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2012-09-18

KK.jpgNë bazë të nenit 43 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 36.41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullorës së punës të Kuvendit të Komunës së Drenasit, Kryesuesi i Kuvendit ka thirrur Këshilltarët e Kuvendit që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Kuvendit të Komunës së Drenasit, e cila do të mbahet më datën 27.09.2012, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 10:00, me këtë:
 

NJ O F T I M | 2012-09-17

NJOFTIM.bmpKomuna e Drenasit përkatësisht Drejtorati për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik realizon ngritjen e plantacioneve të reja të pemëve dhe ndihmon fermerët me sigurimin e fidaneve të mollave dhe kumbullave në sipërfaqe prej 20 ari deri në 50 ari.
 

Dëgjim buxhetor edhe në Tërstenik | 2012-09-12

RRRRR-1-.JPGNë Shkollën Fillore të Mesme të Ulët “Zenel Hajdini” në Tërstenik, u mbajt dëgjim publik lidhur me planifikimin e buxhetit 2013-2015, ku morën pjesë qytetarë të shumtë të fshatrave dhe lagjeve të anës së Tërstenikut.
 

Inaugurohen dy shadërvan në parkun e qytetit | 2012-09-12

Rina-1-.JPGPas takimit në zyre, Kryetari Demaku dhe z. Stock bënë inaugurimin e dy shadërvanëve në parkun e qytetit, projekt implementuar nga BE (projektet e fizibilitetit) program që është realizuar në Komunat e Rajonit Qendër.
 

Takimi i tretë për dëgjim buxhetor në Gllanasellë | 2012-09-11

Gllanaselle.jpgNë Shkollën Fillore të Mesme të Ulët “Xhevë Lladroci” në Gllanasellë, duke filluar nga ora 16:00, u mbajt dëgjim publik lidhur me planifikimin e buxhetit 2013-2015. Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku me bashkëpunëtor u takuan me përfaqësues të fshatrave dhe të lagjeve, ku u informuan lidhur me projektet dhe programet e drejtorive - zyreve komunale si kërkesa finale të paraqitura për strategjinë fiskale 2013-2015.
 

Në Drenas filloj trajnimi i përfaqësuesve të bizneseve | 2012-09-11

foto-1-.BMPFilloj roundi i katërt i trajnimeve falas për të gjitha bizneset më të reja se tri vite dhe ata të cilët aspirojnë për t’u bërë ndërmarrës, të organizuara nga Komuna e Drenasit në bashkëpunim me BSCK-në.
 

Dëgjim buxhetor edhe në Çikatovë të Re | 2012-09-06

IMG_3086.jpgNë Shkollën Fillore të Mesme të Ulët “Ali Gashi” në Çikatovë të Re të Drenasit, u mbajt dëgjim publik lidhur me planifikimin e buxhetit 2013-2015. Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku me bashkëpunëtor u takuan me përfaqësues të fshatrave dhe të lagjeve, ku u informuan lidhur me projektet dhe programet e drejtorive - zyreve komunale si kërkesa finale të paraqitura për strategjinë fiskale 2013-2015.
 
 

Në Bushat u mbajt dëgjim buxhetor | 2012-09-05

IMG_3079-(1).jpgKryetari i Komunës së Drenasit, Nexhat Demaku me bashkëpunëtor u takuan me përfaqësues të fshatrave dhe të lagjeve në Bushat, ku u mbajt dëgjim publik lidhur me planifikimin e buxhetit 2013-2015. Zyrtarët Komunal informuan qytetarët lidhur me projektet dhe programet e drejtorive - zyreve komunale si kërkesa finale të paraqitura për strategjinë fiskale 2013-2015.
 

Drejtorati për Shërbime Publike dhe Emergjencë | 2012-09-04

Zjarr.bmpSipas raportit tremujor të Drejtoratit për Shërbime Publike dhe Emergjencë, Zjarrfikësit e Drenasit kanë intervenuar në 208 raste të natyrave të ndryshme në zjarre fushore-malore ku janë djegur sipërfaqe të mëdha malore në vendet e ndryshme si: Tërdec, Abri, Tërstenik, Arllat, Dobroshec, Gllanasellë, Gradicë, Krivovë etj.
 

Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2012-08-31

KK.jpgU mbajt seanca e rregullt e Kuvendit të Komunës së Drenasit, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 14:00, të kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:

 

Komiteti për Politikë e Financa | 2012-08-30

KPF-.jpgNë zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 10:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:

 

 

Kryetari Demaku dhe Ministri Gashi nënshkruan Memorandum të Mirëkuptimit | 2012-08-30

IMG_2013.jpgKryetari i Komunës së Drenasit, z.Nexhat Demaku dhe Ministri i MMPH, z. Dardan Gashi kanë nënshkruar një Memorandum Mirëkuptimi për financim të një projekti, me ç’rast Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka ndihmuar Komunën e Drenasit në projektin “Rregullimi i sistemit të ujësjellësit në lagjen e Dëshmorëve” në Drenas të Ri.
 

Kryetari Demaku priti Menaxheren e KPMG-së | 2012-08-29

IMG_3037.jpgKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku priti sot në zyrën e tij Menaxheren e KPMG-së, Znj. Annie Gjollma, CA, ku u informua gjerësisht për projektin e nisur nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) dhe Banka Gjermane Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW) për strukturimin dhe implementimin e një Fondi për Zhvillimin e Infrastrukturës në Komuna, që të mundësohet financimi i investimeve në infrastrukturë në zonat e Komunave.
 

Thirret seanca e radhës e Kuvendit të Komunës së Drenasit | 2012-08-28

Kuvendi.jpgNë bazë të nenit 43 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 36.41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullorës së punës të Kuvendit të Komunës së Drenasit, Kryesuesi i Kuvendit ka thirrur Këshilltarët e Kuvendit që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Kuvendit të Komunës së Drenasit, e cila do të mbahet më datën 31.08.2012, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 14:00, me këtë:
 

Ftesë për pjesëmarrje në dëgjim buxhetor 2013-2015 | 2012-08-28

NJOFTIM.bmpKomuna e Drenasit, fton qytetarët për dëgjim publik lidhur me planifikimin e buxhetit 2013-2015.
Qytetarët e Bushatit me rrethinë të Komunës së Drenasit me datën 04.09.2012; të Drenasit me rrethinë me datën 05.09.2012; të Tërstenikut me rrethinë me datën 06.09.2012 dhe të Gllanasellës me rrethinë me datën 10.09.2012, do të kenë rastin që të marrin pjesë në takimin e organizuar nga Komuna, për t’u informua lidhur me projektet dhe programet e drejtorive - zyreve komunale si kërkesa finale  të paraqitura për strategjinë fiskale 2013-2015. Qytetarët e Komunës së Drenasit kanë mundësinë e ndikimit në plotësimin dhe ndryshimin e prioritetit të Komunës.
 

Vazhdon përkrahja e fermerëve nga Komuna e Drenasit | 2012-08-27

IMG_2953.jpgNë kuadër të projekteve të planifikuara për mbështetjen e fermerëve në sektore të ndryshme të bujqësisë për vitin 2012, Komuna e Drenasit, përkatësisht  Drejtoria për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik ka shpërndarë fermerëve 96 makina mjelëse për lopë qumshtore.
 

Komiteti për Politikë e Financa | 2012-08-22

KPF-e-re.jpgNë zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 11:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

Fermerët e Drenasit subvencionohen me makina mjelëse | 2012-08-02

Makina-mjelese.jpgKomuna e Drenasit, përkatësisht Drejtoria për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik do të ndihmojë  fermerët që kanë më shumë se pesë (5) lopë qumështore me nga një makinë mjelëse.
 

Renovohet stadiumi “Rexhep Rexhepi” | 2012-08-01

Fe.jpgFilluan punimet në renovimin e stadiumit “Rexhep Rexhepi” në Poklek të Ri të Komunës së Drenasit, që kap vlerën rreth 35 mijë euro dhe është projekt i financuar nga Komuna e Drenasit. 
 

Asfaltimi i rrugës në Poklek të Vjetër | 2012-07-31

Poklek.jpgFilluan punimet në asfaltimin e rrugës në fshatin Poklek të Vjetër të Komunës së Drenasit. Ky projekt ka një gjatësi prej 1000 m dhe kap një shumë prej rreth 90 mijë euro, është projekt i financuar nga Komuna e Drenasit.
 

Memorandum Mirëkuptimi | 2012-07-30

IMG_2653.jpgNënkryetari i Komunës, z. Sherif Krasniqi dhe Përfaqësuesi i Ministrisë së Punëve të Brendshme (AME-së) nënshkruan  Memorandum të Mirëkuptimit për transferimin e pjesëtarëve të Shërbimit të Zjarrëfikjes dhe Shpëtimit (SHZHSH) nga niveli komunal në nivel qendror gjegjësisht MPB/AME
 

Tryezë mbi planifikimin e buxhetit komunal 2013 dhe ecuria e dëgjimeve buxhetore | 2012-07-19

Tryeze.jpgNë Komunën e Drenasit u mbajt tryezë/drekë pune lidhur me procesin e përgatitjes së  buxhetit komunal 2013 dhe ecurinë e dëgjimeve të deritanishme buxhetore të organizuar nga  Drejtoria Komunale për Ekonomi dhe Financa në bashkëpunim me Misionin e OSBE-së në Kosovë.
 

Komunikatë per media | 2012-07-16

Komuna e Drenasit  ka shqyrtuar situatën me mungesën e ujit të pijes për qytetarët në ditët e verës. Në mbedhjen e sotme të Këshillit të Drejtorëve, kjo temë ka nxitur reagimin e të gjithë anëtarëve të këtij organi komunal.
 

Kryetari Demaku priti Komandantin e Stacionit Policor në Drenas | 2012-07-13

KP.JPGKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku priti Komandantin e Stacionit Policor në Drenas, z. Driton Morina, të cilët biseduan rreth çështjes së sigurisë në Komunën së Drenasit, në veçanti rreth zhvillimeve të fundit pas largimit të 85 punëtorëve nga ana e “ Feronikelit”.
 

Filloi fushata e korrjeshirjeve | 2012-07-11

Korrjeshirje.jpgEdhe në Komunën e Drenasit në fundjavën që lamë pas, filloi me sukses fushata e korrjeshirjeve dhe sipas informatave të para që kemi nga tereni rendimentet e grurit janë mjaftë të larta, ku për   një hektar (1 ha) sillen rreth 4000 kg
 

Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2012-07-10

Degjim-Buxhetor.jpgU mbajt seanca e rregullt e Kuvendit të Komunës së Drenasit, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 10:00, të kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

KUVENDI I KOMUNËS PËRKRAH TË DREJTËN E PUNËTORËVE TË “FERONIKELIT” PËR PUNË | 2012-07-10

Kuvendarët mbështetën deklaratën e Kryetarit Demaku për rishikimin e Vendimit për largimin e 85 punëtorëve 

Në mbledhjen e sotme të Kuvendit të Komunës së Drenasit, organi më i lartë legjislativ shtroi edhe problemin e largimit të këtyre punëtorëve, duke e quajtur jo serioz premtimin e menaxhmentit për të mbajtur numrin e punëtorëve të dhënë në takimin mes Udhëheqjes Komunale dhe Ministrit për Zhvillim Ekonomik.

 

Komiteti për Politikë e Financa | 2012-07-09

KPF-e-re.jpgNë zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 10:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:
 

Njoftim | 2012-07-06

NJOFTIM.bmpJu njoftojmë se Komuna e Drenasit gjegjësishtë Drejtorati për Kulturë,Rini dhe Sport me rastin e ardhjes së mërgimtarëve tanë nga diaspora do të organizoj dy mbrëmje argëtuese në Sheshin “Fehmi Lladrovci” me datën 12 dhe 13 korrik 2012 me fillim në ora 18:30.
 

Kryetari Demaku priti Sindikatën e “Feronikelit” | 2012-07-04

Sindikata-FE-(2).jpgKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku u takua me Kryetarin e Sindikatës në “Feronikel”, z. Fehmi Nika dhe përfaqësues tjerë të sindikatës, të cilët njoftuan kryetarin Demaku për shqetësimet dhe problemet e punëtorëve të cilët u larguan nga puna si dhe me propozimet e sindikatës të bëra menaxhmentit të “Feronikelit” vetëm që mos të largohet asnjë punëtor nga puna.
 

Dëgjim buxhetor 2013-2015 | 2012-07-03

IMG_0352.jpgNë Komunën e Drenasit u mbajt dëgjimi i parë publik lidhur me planifikimin e buxhetit 2013-2015. Në këtë dëgjim buxhetor qytetarët u informuan lidhur me projektet dhe programet e drejtorive - zyreve komunale si kërkesa fillestare  të paraqitura për strategjinë fiskale 2013-2015. Qytetarët e Komunës së Drenasit patën mundësinë e ndikimit në plotësimin dhe ndryshimin e prioritetit të Komunës.
 

KOMUNA KËRKON RISHIKIMIN E VENDIMIT TË “FERONIKELIT” PËR LARGIMIN E PUNËTORËVE | 2012-07-03

Njëri nga shqetësimet më të mëdha të komunës së Drenasit aktualisht është fati i një numri afër 100 punëtorëve të larguar nga “Feronikeli”. Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku ka shprehur shqetësimin e organit në krye të të cilit është lidhur me këtë akt të papranueshëm për komunën dhe punëtorët e larguar. Ai thotë se menaxhmenti i “Feronikelit” është vënë në krye të një mase joligjore ndaj të drejtave të punëtorëve të garantuar me Ligjin mbi Punën, duke i larguar njëanshëm e pa paralajmërim diku rreth 85 punëtorë të këtij metalurgjiku.
 

Kuvendi i Komunës së Drenasit | 2012-07-03

Në bazë të nenit 43 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 36.41 dhe 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 3 pika 3.7 si dhe nenit 12 pika 12.2 të Rregullorës së punës të Kuvendit të Komunës së Drenasit, Kryesuesi i Kuvendit ka thirrur Këshilltarët e Kuvendit që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Kuvendit të Komunës së Drenasit, e cila do të mbahet më datën 10.07.2012, në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit, duke filluar në ora 10:00, me këtë:
 

Drenasi mori urdhërin e artë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” | 2012-07-02

Urdheri.jpgPresident i Republikës së Shqipërisë, z. Bamir Topi, i jep Komunës së Drenasit Urdhërin “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”, “për rolin historik në përpjekjt shekullore për liri dhe pavarësi, për meritat e veçanta në zhvillimin e lëvizjes kombëtare, në veçanti për krijimin e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, për ndjenjat e larta patriotike dhe liridashëse si dhe për kontributin e vazhdueshëm në ruajtjen e traditës dhe forcimin e identitetit kombëtar".
 

Komiteti për Politikë e Financa | 2012-06-29

KPF-e-re.jpgNë zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 10:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Naim Bazaj, me këtë:

 

 

Kryetari Demaku priti Këshilltarët e MBPZHR | 2012-06-27

IMG_2450-(1).jpgSot, Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku priti në zyrën e tij përfaqësuesit e Ministrisë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural.  MBPZHR-në e përfaqësonin Këshilltari i Lartë i Ministrit, z. Gregory Vaut, Shefi i Sektorit të Shërbimeve Këshilluese, z. Shaban Dreshaj dhe Këshilltarja Politike, znj. Nusrete Doda-Gashi. Në këtë takim ishte i pranishëm edhe Drejtori i Drejtorisë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Ekonomik, z. Skender Hasi.
 

Komiteti për Politikë dhe Financa | 2012-06-26

KPF_2011.jpgNë bazë të nenit 52 të Ligjit nr. 03/L-40 për Vetëqeverisje Lokale, nenit 42 pika 42.2 të Statutit të Komunës së Drenasit, nenit 12 pika 12.2 dhe nenit 21 pika 21.2 të Rregullores së punës të Asamblesë Komunale, Kryesuesi i Kuvendit  ka thirrur antarët e Komitetit për Politikë e Financa që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Komitetit për Politikë e Financa, e cila do të mbahet më datën 29.06.2012, në Zyrën e Drejtorit të Administratës së Përgjithshme duke filluar në ora 10:00, me këtë:
 

Drejtori i Administratës dhe Menaxheri I TI-së në grupin punues për Identifikimin e Nevojave për Trajnim në Shqipëri | 2012-06-22

KS-Kosova në bashkëpunim me MAP dhe AAK, financur nga MPJ e Norvegjisë kanë organizura  një takim dy ditësh  me grup punues për identifikimin e  nevojave për trajnim në E-Qeverisje të komunave.
 

Tubim me publikun | 2012-06-21

IMG_0352.jpgNë Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit  u  mbajt tubimi me publikun duke filluar në orën 10:00, ku prezent ishin qytetarë dhe  subjekte të interesuara të Komunës sonë.
 

Dy shadërvan ndërtohen në parkun e qytetit të Drenasit | 2012-06-20

Park.jpgFilluan punimet në rregullimin dhe ndërtimin e dy shadërvanëve në parkun e qytetit,  përballë sheshit “Fehmi Lladrocit” në Drenas. Ky projekt u realizua nga Komuna e Drenasit përkatësishtë Drejtorati për Zhvillim Ekonomik dhe Bujqësi në bashkëfinancim me Agjensionin për Zhvillim Rajonal-Qendër si implementues i projekteve të BE-së.
 

Vazhdon bashkëpunimi mes Komunës së Drenasit, USAID-it dhe Ujësjellësit Rajonal “Prishtina” | 2012-06-19

Filloi faza e katërt e projekteve të Komunës së Drenasit në bashkëfinancim me USAID-in dhe Ujësjellësin
Komuna  e Drenasit në bashkëpunim me USAID-in, përkatësisht programi për Infrastrukturë të Ujit dhe Sanitacionit (SIWS) ka filluar fazën e katërt të zbatimit të projekteve në Komunen e Drenasit siç është paraparë me nënshkrimin e Marrëveshjes së Mirëkuptimit.
 

F t e s ë për pjesëmarrje në dëgjim buxhetor 2013-2015 | 2012-06-19

Komuna e Drenasit, fton qytetarët për dëgjim publik lidhur me planifikimin e buxhetit 2013-2015.
 Qytetarët e Komunës së Drenasit me datën 03.07.2012 kanë rastin që të marrin pjesë në takimin e organizuar nga Komuna, për t’u informua lidhur me projektet dhe programet e drejtorive - zyreve komunale si kërkesa fillestare  të paraqitura për strategjinë fiskale 2013-2015. Qytetarët e Komunës së Drenasit kanë mundësinë e ndikimit në plotësimin dhe ndryshimin e prioritetit të Komunës.
 

KK mbajti seancë solemne në Ditën e Çlirimit | 2012-06-14

Mbedhjen solemne e hapi me fjalë rasti kryesuesi, Naim Bazaj, ndërkaq nënkryetari Sherif Krasniqi ka cekur se komuna kremton sivjet edhe 50-vjetorin e Revistës së Folklorit Burimor, një manifestim kulturor kombëtar ndër më të fuqishmit, ku shpalosen vlera të shquara folklori kombëtar.
 

Drenasi feston trefish | 2012-06-14

clirimi.JPGSot u kremtua 14 Qershori -Dita e Çlirimit të Drenasit, si dhe Dita e Dëshmorëve të komunës, po njëkohësisht edhe dita e marrjes së Udhërrëfyesit për liberalizimin e vizave të kosovarëve në Bruksel. Në Shtëpinë e Kulturës në orën 11 u mbajt Akademi solemne për nder të këtyre festave.
 

Homazhe në Varrezat e Dëshmorëve dhe martirëve të komunës | 2012-06-13

Zyrtarë komunalë nga pjesa ekzekutive dhe legjislative kanë bërë homazhe në Varrezat e Dëshmorëve dhe të martirëve nëpër të gjitha lokalitetet e komunës së Drenasit një ditë para 14 Qershorit -Ditës së Çlirimit të Drenasit dhe Ditës së Dëshmorëve të kësaj komune
 

BE me “Kosovën e bukur” punëson 46 drenicas | 2012-06-08

Punesimi.JPGProjekti financohet nga Zyra e BE në Republikën e Kosovës. Kurse implementimin e bën IOM (Organizata Ndërkombëtare e Migracionit).  Ndërkaq përfitues i këtij projekti është MPMS. Nga ky projekt, Komuna e Drenasit përfiton “Rehabilitimi i oborrit të shkollës “Rasim Kiqina” në qytetin e Drenasit.
 

U mbajt seanca e rregullt e Kuvendit të Komunës | 2012-06-08

Sot u mbajt seanca e rregullt e KK-së në Drenas, drejtuar nga kryesuesi i ri, Naim Bazaj. Ai kërkoi nga kuvendarët që të respektojnë Rregulloren e punës së KK-së. Seanca nuk zgjati shumë. Në kuadër të pikave të shqyrtuara ishte edhe zgjedhja e një anëtari nga opozita në Komitetin për Politikë dhe Financa,
 

Jeta në Drenas sot zhvilloi debat me kryetarin e komunës | 2012-06-08

 jeta.PNGNë kuadër të serisë së debateve me kryetarë të Komunave të Kosovës, sot u mbajt edhe në Drenas ky debat i Jeta Xharrës me kryetarin e komunës së Drenasit, Nexhat Demaku lidhur me shkallën e realizimit dhe përmbushjes së premtimeve elektorale.
 

Drejtues të IHKL dhe ata të Komunës së Drenasit dakordohen për bashkëpunim | 2012-06-06

Dr Zejnullah Gruda dhe Abedin Selimaj nga Instituti për Hulumtimin e rimeve të Luftës qëndruan sot në komunën e Drenasit. Ata i priti nënkryetari Sherif Krasniqi. Temë bisedimi ishte bashkëpunimi i ndërsjellë për të mbledhur të dhënat për krimet serbe gjatë luftës në territorin e kësaj komune.
 

KF"Feronikeli" në elitë e futbollit të Kosovës | 2012-06-05

Të shtunën, futbolli i Drenasit kremtoi triumfin më të lartë, fitoi titullin e kampionit në Ligën e Parë dhe u bë anëtar i Superligës së Kosovës. Me këtë rast, këtij ekipi iu dorëzua Kupa fituese e Kampionit të Ligës së Parë të Kosovës. Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku përgëzoi këtë arritje të futbollistëve.
 

U mbajt takimi i KKSB-së | 2012-05-31

Zjarret, problemet me ujin e pijshëm dhe përgatitjet për provimin e maturës për nxënësit ishin temat që u trajtuan nga KKSB në takimin e sotëm.
 

Komuna pajis zyrat e organizatave të dala e nga lufta e UÇK-së | 2012-05-31

UCK-1.PNGMe një vlerë prej 8000 mijë eurosh nga programi i Drejtorisë së Urbanizmit, Komuna e Drenasit ka ndihmuar pajisjen e zyrave të organizatave të dala nga lufta e UÇK-së të kësaj komune.

 

 

Kryesues i ri i KK-së zgjidhet Naim Bazaj | 2012-05-31

Në mbledhjen e sotme të jashtëzakonshme të Kuvendit të Komunë së Drenasit u zgjodh Kryesuesi i ri. Naim Bazaj mori 28 vota nga votimi i fshehtë.
 

Filloi turniri tradicional sportiv "Rasim Kiqina" në Drenas | 2012-05-30

Nën patronatin e kryetarit të komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku filloi sot turniri tradicional në futboll të vogël. Që mban emrin e dëshmorit gjeneral Rasim Kiqina. Në këtë turnir marrin pjesë mbi njëqind ekipe nga mbarë Republika e Kosovës.
 

Neser mblidhet KKSB | 2012-05-30

Në rend të ditës janë gjendja me zjarret dhe ajo me furnizim me ujë të pijshëm. Mbledhja fillon në ora 11.00
 

Komitetet Konsultative ndihmojnë vendimarrjen me bazë të gjerë | 2012-05-29

OSBE,shoqëria civile dhe komuna ,morën pjesë në debat për të ndihmuar themelimin e këtyre trupave joobliguese.Hamdi Malaj nga Zyra rajonale e OSBE-së ne Mitrovicë shpalosi nevojen e kordinimit të këtyre faktorëve për themelimin e komiteteve Konsultative , siq kanë bërë komunat tjera të rajonit .
 

Zbulohet busti i Xheladin Gashit –Plakut | 2012-05-25

Shënohet Dita e Shkollës në Komoran. Në tubim morën pjesë dhe evokuan kujtimet e tyre veprimtarë dhe bashkëluftëtarët e k-nt Plakut, si Hashim Thaçi, Ali Ahmeti, Kudusi Lame, Nait Hasani, Nexhat Demaku, Adem Demaçi, Azem Syla, Ramë Buja, deputetë e struktura tjera.
 

Përkujtohen tre dëshmorët Fazliu | 2012-05-25

Asllan, Mehdi e Milazim Fazliu u nderuan sot me tubimin përkujtimor që u mbajt në Shtëpinë e Kulturës në Drenas, ku morën pjesë edhe Adem Demaci, Ramë Buja, deputetë dhe struktura tjera qendrore e lokale, si dhe drejtues të organizatave të dala nga lufta e UCK-së.
 

Drenasi në aksion Ta pastrojmë Kosovën | 2012-05-24

Pastrimi-24-05-2012.JPGTë gjithë bashkë sot iu përgjigjen aksionit Ta pastrojmë Kosovën në Drenas. Ishin pushtetarë, shoqëria civile e qytetarë, subjekte politike dhe nxënës e mësimdhënës të shkollave të komunës së Drenasit që morën pjesë në këtë aksion.
 

Komuna pastron Deponitë e egra | 2012-05-20

pastrimi-(5).JPGDrejtori  i Drejtorisë së Shërbimeve Publike, z.Sokol Krasniqi ka inspektuar sot në Komoran punët  të cilat janë duke u kryer rreth implementimit të projektit për pastrimin e deponive të egra. Pastrimin e  këtyre deponive është duke e kryer Kompania “Pastrimi”. Ky projekt komunës i ka kushtuar rreth 10 mijë euro.
 

Përurohet asfaltimi i rrugës Drenas –Feronikel | 2012-05-18

Feronikeli-perurimi.PNGSot u përurua rruga e asfaltuar nga qendra e qytetit të Drenasit deri në kompleksin metalurgjik “Feronikeli”. Inaugurimine kësaj rruge e bënë kryetari i komunës, z. Nexhat Demaku dhe drejtori menaxhues i “Feronikelit”, z. Jannis Moutafis
 

Shkarkohet Kryesuesi i KK të Drenasit | 2012-05-16

Në mbledhjen e jashtëzakonshme të Kuvendit të Komunës u shkarkua Kryesuesi i tij. Kjo u bë me kërkesën e mbështetur nga Grupi i Kuvendarëve të PDK-së.
 

KE dhe MAPL të Interesuar për Srategjinë e E-qeverisjes së Drenasit | 2012-05-11

flamur-(1).JPGStrategjia komunale e E-qeverisjes në Drenas iu ofrua sot zyrtarëve të MAPL-së z.Flamur Mripa dhe të KE për të mbështetur projektet e këtij lëmi. Hapat  e shënuar deri më tani në këtë komunë janë inkurajues, sepse ajo është në mesin e 7 komunave që  përdorimin  e aplikacioneve të E-qeverisjes e ka në nivel të lakmueshëm
 

Takim lamtumirës i k-ntit z.Kaj Malnivaara të KFOR-it Finlandez me kryetarin e Drenasit | 2012-05-11

kfori.JPGK-ntit z.Kaj Malnivaara i Batalionit finlandez të KFOR-it sot qëndroi për vizitë lamtumirëse në komunën e Drenasit, ndërkaq ishin edhe me përfaqësuesit e rinj të kësaj trupe ushtarake paqësore K-ntit z.Heikki Kuula.
 

Nis shtresa e re e asfaltit drejt “Feronikelit” | 2012-05-10

feronikeli.JPGPas marrëveshjes midis Komunës së Drenasit dhe kompanisë “Feronikeli”, filloi vënia e shtresës së re të asfaltit në rrugën nga qendra e qytetit drejt objektit të “Feronikelit”.
 

Lapidari për mësuesin-dëshmor Nusret Halili | 2012-05-03

Sot u përurua lapidari për dëshmorin Nusret Halili. Ky monument u zbulua sot në 13-vjetorin e rënies së mësuesit –dëshmor me rastin e tubimit në vendin ku ai u vra nga forcat pushtuese serbe në luftën çlirimtare të UÇK-së.
 

Drenasi bashkëpunon me projekte me GIZ-in | 2012-05-03

Gizi.JPGSot për vizitë në Komunën e Drenasit zonja Gabriele Becker nga Organizata gjermane GIZ e cila qëllim të këtij takimi kishte koordinimin e aktiviteteve për vetëdijësimin e popullatës për hyrjen në sistem për menaxhimin e mbeturinave.
 

Përkujtohet 13-vjetori i 275 të rënëve | 2012-04-30

Në Shtuticë sot u mbajt tubim përkujtimor në 13-vjetorin e vrasjes së 275 qytetarëve të disa fshatrave të Drenicës. U përkujtuan figura e komandantit të Brigadës 114, Ilaz Kodra, 40 dëshmorë tjerë dhe 235 martirë.
 

Drenasi me 66 ende pa gjurmë | 2012-04-27

Drenas, 27 prill -Në ditën e të pagjeturve -27 Prill, Drenasi sot shënoi këtë ditë, duke përkujtuar edhe 66qytetarë pa gjurmë që nga përfundimi i luftës. Sipas shënimeve që ka sektori gjegjës i Drejtorisë së Shëndetësisëdhe Mirëqenies Sociale, ky numër i të pagjeturve ka kohë që nuk po shënon rënie, përkundër kërkesave dhe përpjekjeve të parreshtura si të organeve ashtu edhe të fanmiljeve të dëmtuara

 

Vehet gurthemeli për Kullën e Shaban Polluzhës | 2012-04-27

Kulla-e-Shaban-Polluzhes.jpgDrenasi sot në mënyrë solemne ka shënuar vënien e gurthemelit të Kukllës së tribunit e komandantit të Luftës sëDrenicës, Shaban Polluzha. Ky objekt do të lartësohet mbi themelet e Kullës së mëhershme të këtij heroi të Kosovës.Financimin e projektit e ka marrë përsipër Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit e Republikës së Kosovës, me koston prej 88 mijë euro.

 

13 persona të riatdhesuar në tremujorin e parë | 2012-04-26

Komiteti për Kthim dhe Komunitete i Kuvendit të Komunës shqyrtoi raportin e ZKKK për riatdhesimin në tremujorin janar –mars 2012. Sipas raportueses –udhëheqëse e Zyrës Komunale për Komunitete e Kthim, Afije Veseli, në territorin e kësaj komune janë riatdhesuar 13 persona në këtë periudhë
 

KPF shqyrtoi Raportin 3-mujor te buxhetit | 2012-04-26

Raporti 3-mujor i buxhetit komunal janar –mars 2012, dy kërkesa për mbështetje financiare nga kategoria ekonomike e subvencioneve dhe transfereve për aktivitete të dy klubeve sportive komunal
 

Pako higjienike për fermerët e Drenasit nga IADK | 2012-04-23

visar.bmpNe pakon higjienike janë përfshirë : Detergjenti  bazik për pastrimin e Makinave mjelëse, Jod për dezinfektim te gjirit te lopëve, CMT test për Masticist,Bidon për qumësht  etj.
 

Drenasi shënon ditën e tokës, pastrohet qyteti dhe shkollat | 2012-04-20

Photo-Pastrimi.jpg Më këtë rast, kryetari i Komunës, Nexhat Demaku, ka thënë se simbolikisht kanë shënuar këtë ditë me pastrimin e qytetit nga mbeturinat për të shënuar ditën e tokës dhe ruajtjen e ambientit.
 

Kërkohet mbështetje për hapjen e Muzeut Etnologjik Komunal | 2012-04-19

Drenas, 19.04.2012. Kryetari i Komunës së Drenasit, Nexhat Demaku dhe Kryesuesi i Kuvendit të Komunës, Fatmir Istogu pritën sot në një bisedë entologun e Universitetit publik të Prishtinës, Dega e Etnologjisë, dr Ukë Xhema
 

Reagim lidhur me kronikën e mbrëmshme të RTK-së nga tubimi përkujtimor në Çikatovë | 2012-04-19

Kronika e mbrëmshme në emisionin qendror të lajmeve në RTK ka qenë edhe e njëanshme, edhe jo objektive derisa ka apostrofuar komunën e Drenasit për mosmarrjen  pjesë në tubimin përkujtimor të organizuar nga fshati Çikatovë e Vjetër.
 

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi | 2012-04-18

photo-ksg.JPGDrenas, 18.04.2012 - KKSB (Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi) ka mbajtur sot mbledhjen e radhës, ku të pranishëm ishin të gjithë anëtarët e KKSB-së dhe përfaqësues nga FSK, zyrtarë nga Ministria përkatëse, OSCE dhe KFOR dhe mediet lokale.
 

Homazhe për të rënët në Çikatovë të Vjetër dhe Paklek të vjetër | 2012-04-17

Kryetari i Komunës, Nexhat Demaku dhe Kryesuesi i Kuvendit të Komunës, Fatmir Istogu me bashkëpunëtorë sot bënë homazhe dhe vunë kurora lulesh tek varrezat e të rënëve nga forcat kriminale serbe para 13 vitesh në fshatin Çikatovë e Vjetrë dhe atë Paklek i Vjetër.
 

U mbajt Sofra poetike “Ymer Elshani” 2012 | 2012-04-17

Në përvjetorin e 13-të të vrasjes makabre nga forcat serbe të poetit Ymer Elshani, në organizim të Drejtorisë komunale të Kulturës sot në Shtëpinë e Kulturës në Drenas u mbajt manifestimi kulturor Sofra poetike “Ymer Elshani” 2012.
 

Nis ndërtimi i rrugës Transit Kroi I Mbretit-Drenas | 2012-04-13

RRuga-(2).jpgKryetari i Komunës së Drenasit , Nexhat Demaku ka  inspektuar punimet që kanë nisur në ndërtimin e rrugës Transit Kroi i Mbretit -Drenas  . Ky projekt është vlerësuar tejet i rëndësishëm për banoret e  Komunën së Drenasit, të cilet nga ky projekt do të kenë për 5km më afër Prishtinën.
 

Ndërtimi i urës në fshatin Komoran | 2012-04-13

ura11-(1).jpgKan filluar punimet në ndërtimin e urës në fshatin Komoran, që ishte ndër projektet më me prioritet nga ana e komunës e që u mbështet nga Ministria e Infrastruktures.
 
 

Zëvendëskryeministrja Kusari vizitoi komunën e Drenasit | 2012-04-06

Kryetar i Komunës së Drenasit priti sot zëvendëskryeministren dhe ministre e MTI-së, z-njen Mimoza Kusari –Lila dhe Kryeshefin Ekzekutiv të Agjencisë për Mbështetjen e NVM, z. Granit Berisha. Të dyja palët dhanë vlerësimin për marrëdhënie të mira e në nivel të kënaqshëm midis dy institucioneve që ata drejtojnë.
 

Drejtuesit e Mitrovicës mysafirë në Drenas | 2012-03-14

Kryetari i Komunës së Drenasit ka pritur sot kryetarin e Komunës së Mitrovicës me

ekipin e tij. Ata biseduan lidhur me problemet e përbashkëta si komuna, ndër to edhe

për çështjet e zhvillimit ekonomik e social, si dhe rritjes së punësimit e përmirësimit të gjendjes sociale të qytetarëve të tyre.

 

8 Marsi - Dita Ndërkombëtare e Gruas | 2012-03-09

Me rastin e 8 Marsit-Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Drejtoria e Administratës së Përgjithshme përmes Njësitit Komunal për të Drejtat e Njeriut (NJKDNJ) ka organizuar Ditën Ndërkombëtare të Gruas-8 Marsin, ku ishin të ftuara: punëtoret e administratës komunale, këshilltaret e KK-së dhe OJQ e grave.
Të pranishmet i përshëndeti Kordinatorja e Njësitit Komunal për të Drejtat e Njeriut, znj. Zahrie Podrimqaku-Sybashi.
 

Homazhe te varrezat e familjes Jashari në Prekaz | 2012-03-06

Prekaz.jpgPër nderë të 14-vjetorit të rënies heroike të Komandantit Legjendar Adem Jashari dhe familjes Jashari, Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku me kabinetin e tij dhe Kryesuesi i Kuvendit, z. Fatmir Istogu me Këshilltarë Komunal të Drenasit qysh në orët e mëngjesit kanë bërë homazhe tek varrezat e Jasharëve në Prekaz.
 

Kryetari Demaku priti Ministrin Gashi dhe së bashku vizituan ndërmarrjen “Ferronikeli” | 2012-03-06

IMG_2013.jpgDrenas, 06.03.2012 - Pas shpërthimit të së hënës në ndërmarrjen e “Ferronikelit”, përkatësisht në furrën elektrike 1, ku u lënduan 4 persona, Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinor, Dardan Gashi, ka vizituar Komunën e Drenasit dhe së bashku me Kryetarin e Komunës, z. Nexhat Demaku vizituan  ndërmarrjen e “Ferronikelit’’.
 

Mbledhja e KKSB-së | 2012-03-02

KKSB.jpgDrenas, 02.03.2012 - U mbajt mbledhja  e KKSB-së (Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi), në Zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, ku të pranishëm ishin të gjithë antarët e KKSB-së dhe përfaqësues nga OSCE dhe KFOR,LMT.
Në mbledhje u diskutuan këto pika të rendit të ditës:
 

Aktivitete për 14-vjetorin e Betejës së UÇK-së Likoshan-Qirez | 2012-02-28

Pervjetori.jpgMe rastin e  14 - vjetorit të Betejës së UÇK-së Likoshan-Qirez, Komuna e Drenasit ka mbajtur aktivitete, duke filluar:
Nga ora 10:00, vendosja e luleve te varrezat e dëshmorëve.
Nga ora 14:00, në Sallën e Kulturës në Drenas u mbajt Akademi Përkujtimore.
 

Akademi Festive me rastin e katërvjetorit të Pavarësisë së Kosovës | 2012-02-20

Kryetari.jpgNë Komunën e Drenasit, me rastin e katërvjetorit të Pavarësisë së Kosovës, u mbajt Akademi Festive në Sallën e Kulturës në Drenas, duke filluar nga ora 12:00.  Akademia u nda në dy pjesë: pjesa foljore dhe pjesa artistike.
 

Komuna e Drenasit ndau një banesë për familjen Berisha | 2012-02-20

Pas tragjedisë që ndodhi në Familjen Berisha në Vasilevë të Drenasit, ku humbën jetën tre anëtarë të kësaj familje dhe pas propozimit nga Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, Kuvendi Komunal në seancën e mbajtur më 23.02.2012, mori vendim për ndarjen e një banese për strehimin e kësaj familje.
 

Aktivitete sportive | 2012-02-17

 untitled.bmp                                               
Në shënimin e 4-Vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës,u mbajt turnir në futboll të vogël me Institucionet Komunale.
Turneu është organizuar nga Komuna e Drenasit ku morën pjesë këto ekipe:
 

Renovimi i Emërgjencës në QKMF-Drenas | 2012-02-17

IMG_1560.jpgKomuna e Drenasit ka realizuar projektin për renovimin e Emërgjencës në Qendrën Klinike Mjeksore Familjare (QKMF) në Drenas. Ky projekt është financuar nga Komuna e Drenasit dhe ka kushtuar me vlerë prej  45,141.02 euro.
 

Për shkak të gjendjes emergjente nga të reshurat e mëdha, mobilizohet Komuna e Drenasit | 2012-02-13

IMG_0335-1-.JPGSot Komuna e Drenasit ka angazhuar edhe 8 kompani private për të ndihmuar qytetarët e kësaj komune në sanimin e vështirësive të shkaktuara nga reshjet e borës. Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku pohoi se, përkundër angazhimit të pandërprerë të kompanisë së kontraktuar për pastrimin e rrugëve gjatë dimrit, moti i përkeqësuar që po vazhdon ka imponuar të merren masa emergjente  që t’u dalë në ndihmë qytetarëve të saj në çdo vendbanim.
 

Kryetari Demaku me bashkëpunëtor morën pjesë në varrimin e tre anëtarëve të familjes Berisha | 2012-02-11

IMG_1939.jpgTë premten pasdite mijëra qytetarë nga Kosova i dhanë lamtumirën e fundit familjes Berisha nga fshati Vasilevë i Komunës së Drenasit.  Në varrezat e fshatit ishin mbledhur shumë përsonalitete në varrimin e tre anëtarëve të familjes së Veli Berishës, i cili tragjikisht nga një bombol gasi humbi jetën të enjtën pasdite me nënen e tij dhe bashkëshortën, ndërsa u lënduan dy fëmijë. Më këtë rast, Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, tha se për Kosovën dita e enjëte ishte një tragjedi e cila nuk do të harrohet. “Jemi mbledhur sot këtu që t’i japim lamtumirën e fundit anëtarëve të familjes së Veli Berishës, të cilët tragjikisht humbën jetën në një tragjedi e bomboles së gasit. Komuna do të jep maksimumin që të ndihmoj këtë familje sidomos fëmijet e Veliut”, ka thënë Demaku.

 

NJ O F T I M | 2012-02-10

NJOFTIM.bmpQytetarë të nderuar, ju njoftojmë se si pasojë e shpërthimit të zjarrit në shtëpinë e Familjes Berisha nga Vasileva, kanë vdekur tre anëtar të kësaj familje. Varrimi bëhet sot (e premte) në orën 16:00 në Varrezat e Fshatit Vasilevë.
 

Komuna e Drenasit ndihmon Familjen Berisha nga Vasileva | 2012-02-10

Për rastin tragjikë që ndodhi në Familjen Berisha në Vasilevë të Drenasit, ku humbën jetën tre anëtarë të kësaj familje, Komuna e  Drenasit ndau si ndihmë mjete në vlerë prej 5.000 €. Gjithashtu të gjitha shpenzimet e ceremonisë së varrimit i bartë Komuna. 
 

Komiteti për Politikë dhe Financa | 2012-02-09

KPF_2011.jpgNë bazë të nenit 43 të Ligjit mbi Vetëqeverisjen Lokale dhe nenit 36 të Statutit të Komunës së Drenasit, si dhe në bazë  të nenit 3 pika 3.7 të Rregullores së punës të Asamblesë Komunale, Kryesuesi i Kuvendit  ka thirrur antarët e Komitetit për Politikë e Financa që të marrin pjesë në seancën e rregullt të Komitetit për Politikë e Financa, e cila do të mbahet më datën 10.02.2012, në Zyrën e Drejtorit të Administratës së Përgjithshme duke filluar në ora 10:00, me këtë:

 

 

Nj o f t i m | 2012-02-09

NJOFTIM.bmpKomuna e Drenasit përkatësisht Drejtorati për Kulturë, Rini dhe Sport, për nderë të 4-vjetorit të Ditës së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, organizon turne në futboll të vogël me Institucione Komunale.  Turneu fillon më datën 15.02.2012 nga ora 11:00, në fushën sportive “Hasi Sport” në Drenas.
 

Rrugët e Drenasit të kalueshme | 2012-02-06

Foto-rruget-e-kalueshme.JPGMe gjithë motin e ftohtë të këtyre ditëve dhe të reshurat e pandërprera, në fshatrat e Komunës së Drenasit të gjitha rrugët kanë qenë dhe janë të kalueshme. Sipas Drejtorisë për Shërbime Publike dhe Emergjente kompania që ka tenderin për pastrimin e borës ka punuar përgjatë këtyre ditëve 24 orë pandërprerë  me katër makinat që ka në dispozicion.
 

Homazhe në varrezat e Baicës | 2012-02-02

IMG_1935.jpgKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku së bashku me Nënkryetarin e Komunës, z. Sherif Krasniqi, Kryesuesin e Kuvendit Komunal, z. Fatmir Istogun dhe bashkëpunëtor kanë bërë vendosjen e luleve në varrezat e fshatit Baicë të Komunës së Drenasit, me rastin e  1-vjetorit të vdekjes së Veteranit të UÇK-së, Osman Elshani.
 

Njoftim i Institucionit të Avokatit të Popullit për takim me qytetarë | 2012-02-02

NJOFTIM.bmpInstitucioni i Avokatit të Popullit njofton qytetarët e Komunës se do të mbajë takim me qytetarë më 8 shkurt 2012 (e mërkurë) nga ora 13:30 deri në ora 15:00, në Sallën e Kuvendit Komunal të Drenasit, lidhur me pranimin e ankesave që kanë të bëjnë me shkeljen e të drejtave të njeriut apo keqpërdorim të pushtetit ndaj individëve nga ana e Institucioneve të Republikës së Kosovës.
 

Vlerësimi i të hyrave nga burimet vetanake për vitin 2011 | 2012-01-23

Në vitin fiskal gjegjësisht kalendarik 2011, të hyrat nga burimet vetanake kanë qenë të planifikuara në shumë prej: 647.669,00 euro. Ky planifikim është bërë brenda tri sektoreve kryesore që funksionojnë në Komunë: sektori i përgjithshëm ose administratë, sektori i arsimit dhe sektori i shëndetësisë si dhe brenda fushave kryesore për të hyrat nga burimet vetanake.
 

Fillimi i mbarë i gjysmëvjetorit të dytë të vitit shkollor 2011-2012 | 2012-01-16

Filloi mbarë gjysmëvjetori i dytë i vitit shkollor 2011/2012 në të gjitha institucionet e arsimit në Drenas.
Sot, kemi marrur informata nga drejtorët e institucioneve arsimore të Komunës sonë se vijueshmëria e nxënësve ishte në suaza normale, si dhe e mësimdhënësve dhe e personelit tjetër arsimor.
 

Ka ndërruar jetë veprimtari Shaban Shala | 2012-01-06

SH-SH.jpgQytetarë të nderuar, ju njoftojmë se ka ndërruar jetë, në moshën 54-vjeçare, veprimtari i dalluar i çështjes shqiptare, Shaban Shala. Sot (e premte) në orën 14:00 në Varrezat e Dëshmorëve në Lagjën Velania në Prishtinë bëhet varrimi i gjeneralmajor Shaban Shalës, kurse paraprakisht, duke filluar nga ora 11:00 bëhen homazhe për të  në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë në Prishtinë.
 

Takim i Drejtoreshës Xhemajlaj-Thaqi me KFOR-in Finlandez | 2012-01-05

H-TH.jpgDrejtoresha e Inspeksionit, znj. Hyrije Xhemajlaj-Thaqi ka pritur përfaqësues të KFOR-it Finlandez. Në takim u bisedua për punët dhe përgjegjësitë e kësaj Drejtorie.
 

GËZUAR 2012! | 2011-12-30

images.jpgKRYETARI I KOMUNËS SË DRENASIT, Z. NEXHAT DEMAKU,  UA URON GËZUAR VITIN E RI 2012 TË GJITHË QYTETARËVE TË KOMUNËS, ME DËSHIRËN QË KY VIT DO T’UA PLOTËSOJË DËSHIRAT MË TË MIRA.
 

Komuna e Drenasit ndërtoi pesë shtëpi për skamnorë | 2011-12-23

IMG_1801.jpgKomuna e Drenasit, përkatësisht Drejtori i Drejtoratit për Urbanizëm, z. Ajet Demiri,  dorëzoi qelësat familjeve përfituese të pesë shtëpive për skamnorë të ndërtuar nga Komuna e Drenasit. Çmimi për një shtëpi është 13.996,00 euro.
 

Asfaltimi i rrugës nga Stacioni Hekurudhor në Drenas deri te Porta e "Feronikelit | 2011-12-23

foto.jpgFilluan punimet në rrugën nga Stacioni Hekurudhor në Drenas deri te Porta e "Feronikelit”, me gjatësi prej 2000 m, që kap vlerën afërsisht 185 mijë euro.  Asfaltimi i kësaj rruge është financuar nga NewCo Feronikeli.
 

Komiteti për Politikë e Financa | 2011-12-23

KPF_2011.jpgNë zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 10:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, z. Fatmir Istogu, me këtë:
 

Tubim me publikun | 2011-12-22

IMG_1798-(3).jpgNë Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit  u  mbajt tubimi me publikun duke filluar në orën 11:00. Të pranishëm ishin: Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku me bashkëpunëtor, administrator të fshatrave, qytetarë dhe subjekte të interesuara të Komunës sonë.
 

Takim me biznese | 2011-12-20

IMG_1795.jpgKomuna e Drenasit, përkatësisht Drejtorati për Zhvillim Ekonomik dhe Bujqësi në vazhdën e bashkëpunimit me USAID-in organizoi takim me biznese që ushtrojnë veprimtaritë e tyre në teritorin e Komunës së Drenasit, me qëllim të përmirësimit të mjedisit afarist në Komunën tonë.
 

Turne Tradicional Memorial | 2011-12-16

clip_image002.jpgNën patronatin e Drejtoratit për Kulturë, Rini dhe Sport u mbajt Turneu Tradicional Memorial në hendboll për Dëshmorët e KH “Drenica” nga Drenasi. Ky turne i nënti me radhë iu kushtua katër Dëshmorëve të KH “Drenica”, Hysni Jetullahu, Halil Bajraktari, Besim Mala dhe Ismet Elezi.
 

Zgjedhja e sportistit të vitit 2011 | 2011-12-16

IMG_1792.jpgNë Komunën e Drenasit u mbajt manifestimi tradicional për zgjedhjen e sportistit të vitit 2011. Në këtë manifestim mori pjesë: Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, Nënkryetari i Komunës së Drenasit, z. Sherif Krasniqi, Drejtorët e Drejtorateve Komunale si dhe të gjithë sportistët e propozuar nga klubet, sportdashësit dhe të ftuar tjerë.
 

Vazhdon bashkëpunimi mes Komunës së Drenasit dhe USAID-it Amerikan | 2011-12-14

Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku priti Drejtorin e USAID-it Amerikan, z. Pieter DeVries, ku u bisedua për vazhdimin e bashkëpunimit në mes të Komunës dhe USAID-it Amerikan, për participim në ndërtimin e aneksit të Shkollës fillore dhe të mesme të ulët “Rasim Kiçina”.
 

Takim rreth implementimit të strategjisë së re të punës policore | 2011-12-12

Takim.JPGKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, mori pjesë në takimin e organizuar nga Komandanti i Stacionit Policor në Drenas, z. Valdet Bujupi.
 

Tubim me publikun | 2011-12-06

NJOFTIM.bmpTë enjten më datën 22.12.2011 duke filluar në orën 11:00.
Tubimi me publikun do të mbahet në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit dhe ftohen të gjithë qytetarët apo subjektet e interesuara të Komunës të marrin pjesë në këtë Tubim publik duke ju përmbajtur terminit të caktuar më lart.
 

Tryezë me temën “Siguria e gruas në Kosovë” | 2011-12-05

IMG_1762-(1).JPGMe rastin e 25 nëntorit “Ditës ndërkombëtare kundër dhunës ndaj femrave” në komunën tonë u mbajt tryezë me temën “Siguria e gruas në Kosovë”,  organizuar nga Njësiti për të Drejtat e Njeriut - Znj. Zahrie Podrimqaku-Subashi dhe OJQ “Aureola”- Znjsh. Zelihe Gllareva.
 

Funksionimi dhe aktivitetet e DKA-së në Drenas u vlerësuan nga Komisioni Evropian, OSCE dhe AKK | 2011-12-02

Arsim-M-.JPGU mbajt takimi për prezantimin e përvojave më të mira në Kosovë për funksionimin dhe aktivitete plotësuese të DKA-së në Drenas. Këtë vlerësim e ka bërë Komisioni Evropian në bashkëpunim me OSCE-në dhe Asociacionin e Komunave të Kosovës pas takimeve të mbajtura nëpër Kosovë gjatë muajit tetor të këtij viti.
 

Asfaltimi i rrugës në Baicë | 2011-12-02

IMG_1755-1-.JPGVazhdoi faza e dytë e projektit në asfaltimin e rrugës në fshatin Baicë,  që është prioritet për Komunën e Drenasit.  Asfaltimi i kësaj rruge në fazën e dytë ka gjatësi 1,500 m, dhe  kap një shumë prej rreth 160,308.00  €, është projekt i financuar nga Komuna e Drenasit.
 
 

DKA ndanë dhjetë bursa për student të Komunës së Drenasit donacion nga Al-trade | 2011-11-30

Altradee.bmpKomuna e Drenasit përkatësisht Drejtoria Komunale për Arsim, pas publikimit të konkursit ka bërë përzgjedhjen e dhjetë studentëve për bursë nga donacioni i kompanisë NNP “Al-trade” në vlerë prej 50 euro në muaj për një student për periudhën nëntëmujore të vitit akademik 2011/2012.
 

Urim me rastin e Festave të Nëntorit | 2011-11-28

Të nderuar qytetarë të Komunës së  Drenasit, ju  përcjell përzemërsisht urimet më të mira për Festat e shumëfishta të Nëntorit. Sa herë vije 28 Nëntori, te ne përmbledh kujtimet  më të mira të historisë së  kombit dhe ndjenjat që përshkojnë çdo  zemër shqiptari.
 

Në Komunën e Drenasit u mbajt debat për “Ditën ndërkombëtare kundër dhunës në familje” | 2011-11-25

28-Nentor.JPGMe rastin e 25 nëntorit “Ditës ndërkombëtare kundër dhunës në familje” në komunën tonë u mbajt një debat i organizuar nga OSCE dhe Qendra për mbrojtjen e grave dhe fëmijëve (QMGF).
 

Nj o f t i m | 2011-11-23

NJOFTIM.bmpKomuna e Drenasit, përkatësisht Drejtorati për Inspeksion njofton të gjithë shfrytëzuesit ilegal të zhavorit në Komunën tonë, se prej datës 2 nëntor 2011, ka hyrë në fuqi vendimi i nënshkruar nga Kryeministri i Republikës së Kosovës, për ndalimin e eksploatimit të materialeve inerte.
 

Kryetari Demaku u takua me Ministren Çitaku | 2011-11-21

Takimi.JPGKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku priti Ministren për Integrime Evropiane, znjsh. Vlora Çitaku, ku u bisedua lidhur me Procesin e Ri-integrimit të personave të Riatdhesuar nga vendet e treta
Në kuadër të rangut të dytë të vizitave të gjitha Komunave të Republikës së Kosovës, Ministrja Çitaku vizitoi Komunën e Drenasit ku përgëzoi Kryetarin Demaku  për punën që kanë bërë në Procesin e Ri-integrimit  të personave të Riatdhesuar
 

Kryetari Demaku priti Ministrin Gashi dhe së bashku vizituan Ndërmarrjen “Ferronikeli” | 2011-11-18

Fe.JPGTë premten pasdite, Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinor, Dardan Gashi, ka vizituar Komunën e Drenasit dhe së bashku me Kryetarin e Komunës, z. Nexhat Demaku vizituan  ndërmarrjen e “Ferronikelit”, më ç’rast kanë njoftuar për plotësimin e kushteve për t’u paisur me leje të integruar mjedisore.

 

Komuna e Drenasit subvencionon fermerët | 2011-11-17

thumbs_fuji-2.jpgEdhe këtë vit, Komuna e Drenasit ka vazhduar me përkrahjen e fermerëve përmes subvencionimit të tyre në zhvillimin e agrokulturës.  Pas implementimit të projektit për ngritjen e serrave në vlerë prej 30 mijë euro, sot, Drejtoria për Ekonomi dhe Bujqësi ka bërë shpërndarjen e fidaneve kryesisht mollë dhe kumbull, ku përfituan afro 50 fermerë.
 

Festivali “Ditët e humorit-Drenasi 2011” | 2011-11-14

Humoriada.jpgNjoftohen të gjithë të interesuarit se në Drenas  mbahet festivali i humorit  ,,Ditët e humorit-Drenasi 2011”
Festivali mbahet nga data 15-17.11.2011 me fillim në ora 1530në Shtëpinë e Kulturës në Drenas.
 

FTESË | 2011-11-11

FTESA.bmpFtohen Këshilltarët e Kuvendit Komunal të Drenasit, që më  15 Nëntor 2011 ora 10:00 (ditë e martë) në Sallën e Kuvendit Komunal,  të marrin pjesë në diskutim publik rreth hartimit të planeve rregulluese, për katër zonat: QENDRA 1, QENDRA 2, QENDRA 3 DHE POKLEKU 3.
 

Urime Festa e Kurban Bajramit | 2011-11-05

IMG_2371-(1).JPGMe rastin e Festës së Kurban Bajramit, Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku ua uron Festën e Kurban Bajramit të gjithë besimtarëve të fesë islame, duke iu dëshiruar paqe, mirësi dhe begati në jetë.

Urime!

 

Prezantim Kulturor i Ambasadës Amerikane në Drenas | 2011-10-31

Drenas_Poster.JPGKomuna e Drenasit përkatësisht Drejtorati për Kulturë, Rini dhe Sport në bashkëpunim me Ambasadën Amerikane në Prishtinë kanë organizuar koncert në Sallën e Kulturës në Drenas, i cili do të mbahet të enjtën, më 3 Nëntor 2011, në ora 16:00.
 

KROSI KOMUNAL VJESHTOR 2011 | 2011-10-28

Në Komunën e Drenasit u mbajt krosi komunal  vjeshtor  2011, ku morën pjesë gjithsej 24 shkolla fillore dhe dy shkollat e mesme të Komunës së Drenasit. Numri i përgjithshëm i atletëve ishte 345 i të dy gjinive dhe të gjitha kategorive.
 

Diskutimi publik i Planeve Rregulluese | 2011-10-28

Filloi diskutimi publik i Planeve Rregulluese për zonat “Qendra 1”, “Qendra 2”, “Qendra 3 dhe “Poklek 3” në Drenas, i cili do të zgjasë një muaj (deri më 28 Nëntor 2011).

 

Projekti në fushën e pemëtarisë | 2011-10-27

Molla.bmpËshtë duke u realizuar projekti në fushën e pemëtarisë, i cili financohet nga Komuna e Drenasit. Parashikohen afro 20 hektarë me pemë, kryesisht mollë dhe kumbullë, ndërsa kanë aplikuar rreth 40 fermerë.
 

Vazhdon realizimi i projekteve në Komunën e Drenasit | 2011-10-25

OJQ.JPGKomuna e Drenasit ka realizuar projektin për meremetimin e zyrëve të Shoqatave të Dalura nga Lufta e UÇK-së. Ky projekt është financuar nga Komuna e Drenasit dhe ka kushtuar me vlerë prej  9. 278 euro.
 

Bendi muzikor “Bandsteel” vizitoi Komunën e Drenasit | 2011-10-25

Bonstill.JPGDrejtori i Drejtoratit për Kulturë, Rini dhe Sport, z. Agim Kastrati priti bendin muzikor “Bandsteel” nga Kampi  Bondsteel të cilët shfaqën një koncert live në Sheshin “Fehmi Lladroci” në Drenas.
 

Programi për përmirësimin e mjedisit afarist | 2011-10-25

Usaidi.JPGProgrami i USAID-it për Përmirësimin e Mjedisit Afarist në Kosovë (PPMA), në saje të punës për përmirësimin e mjedisit ligjor dhe rregullativ në Kosovë që ta bëjnë më të lehtë nisjen, funksionimin dhe zgjerimin e bizneseve të reja, sot bëri prezantimin e Raportit të Indeksit të Konkurrencës në Komunën e Drenasit. 
 

Takim i Bordit të Drejtorëve dhe Përfaqësuesëve të Komisionit Evropian | 2011-10-20

KE.JPGKryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku dhe Bordi i Drejtorëve patën takim me përfaqësuesen e Komisionit Evropian, Eksperten- Dr. Ita O’Donovan dhe znj. Albiona Reçica,ku u bë një prezantim dhe diskutim  për mënyrën e menaxhimit në ngritjen e përformancës në Komunë.
 

Mbledhja e KPF-së | 2011-10-19

KPF_2011.jpgNë zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 10:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit z. Fatmir Istogu, me këtë:
 
 

Komiteti për Politikë e Financa | 2011-10-17

Në bazë të nenit 43 të Ligjit mbi Vetëqeverisjen Lokale dhe nenit 36 të Statutit të Komunës së Drenasit, si dhe në bazë të nenit 3 pika 3.7 të Rregullores së Punës e Kuvendit të Komunës së Drenasit, Kryesuesi i Kuvendit të Komunës ka thirrur antarët e KOmitetit për Politikë e Financa (KPF) që të marrin pjesë në mbledhjen e KPF-së, e cila do të mbahet më datën 19.10.2011 në ora 10.00, në Zyrën e Drejtorit të Administratës, me këtë:
 
 

OSBE dhuroi pajisje për Zyrën e Informimit në Drenas | 2011-10-14

Tryeza.JPGOrganizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë Misioni në Kosovë (OSBE) i dhuroi Zyrës Komunale për Informim e Komunës së Drenasit pajisje të punës me qëllim të lehtësimit të punëve.
 

Komandanti i KFOR-it, Gjenerali Drews viziton Drenasin | 2011-10-14

KFOR.JPGKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku priti Komandantin e KFOR-it, Gjeneralin Erhard Drews, i cili vizitoi Komunën e Drenasit së bashku me ekipen e  LMT në Drenas.
 

U mbajt debati për amandamentimin e Kushtetutës së Republikës së Kosovës | 2011-10-11

IMG_1543.jpgNë Sallën e Kuvendit në Drenas, u mbajt debat me qytetarët me temën “Bëhu edhe ti pjesë e amandamentimit të Kushtetutës” organizuar nga Komisioni për amandamentimin e Kushtetutës së Republikës së Kosovës në bashkëpunim me Demokracinë në Veprim.
 

Realizohet projekti për sheshin “Fehmi Lladroci” dhe parkun e qytetit të Drenasit | 2011-10-10

IMG_1159.jpgKomuna e Drenasit përkatësisht Drejtoria për Zhvillim Ekonomik dhe Bujqësi në Drenas ka realizuar projektin për sheshin “Fehmi Lladroci” dhe për parkun e qytetit. Ky projekt ka të bëjë me vendosjen e ulëseve, vazove për lule dhe shportave për mbeturina
 

U shënua “Dita Botërore e Habitatit në Kosovë” | 2011-10-03

IMG_1500.jpgNë Komunën e Drenasit, u mbajt tryezë e rrumbullakët mbi procesin e planifikimit hapësinor në kuadër të projektit “Shënimi i Ditës Botërore të Habitatit në Kosovë”.
 

Po punohet në trotuaret e rrugëve të qytetit të Drenasit | 2011-09-30

Në vazhdën e investimeve në projektet kapitale të Komunës së Drenasit, është duke u punuar edhe trotuari në lagjen Drenasi III, respektivisht në rrugën e "Jasharajve" në magjistralen Drenas-Skënderaj.

 

Komuna e Drenasit përfiton dy projekte | 2011-09-30

Gjimnazi.JPGKomuna e Drenasit ka konkuruar me gjashtë (6) projekte-propozime për projektin “Masat e Efiçiences së Energjisë në Shkolla”, i cili projekt financohet nga Zyra Ndërlidhëse e Komisionit Evropian (ZNKE) dhe mbështetet nga Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal. 
 

Kuvendi Komunal i Drenasit miratoi buxhetin për vitin 2012-2014 | 2011-09-30

Kuvendi.jpgAprovimi i buxhetit komunal të propozuar nga ana e Kryetarit të Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, për vitet 2012-2014 është rishikuar, modifikuar dhe aprovuar nga Kuvendi Komunal në séancën e rregullt të mbajtur  me datën 27.09.2011.
 

Asfaltimi i rrugës në Komoran | 2011-09-23

Komoran.jpgNë vazhdën e investimeve të shumta në infrastrukturën rrugore të Komunës  të Drenasit, kanë filluar punimet në  asfaltimin e  rrugës në Komoran,  në gjatësi prej 1200 metrash. Asfaltimi i kësaj rruge është financuar nga  Komuna e Drenasit. Kosto e këtij projekti kap vlerën rreth 79 mijë euro.
 

Asfaltimi i rrugës në Fushticë të Epërme | 2011-09-22

Fushtice.jpgPërfunduan punët në asfaltimin e rrugës në fshatin Fushticë e Epërme, që është prioritet për Komunën e Drenasit.
 

Kryetari Demaku me bashkëpunëtor bënë homazhe dhe vizituan familjen Lladrovci | 2011-09-22

Fahmi-Ll.jpgMe rastin e 13-vjetorit të rënies heroike të Komandantit Fehmi Lladroci, Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku së bashku me një delegacion nga Komuna e Drenasit bënë homazhe te Kompleksi i Varrezave të Dëshmorëve në fshatin Shkabaj të Drenasit.
 

Informim rreth konsultimeve me qytetarë për reformën kushtetuese | 2011-09-15

Duke u bazuar në shkresën e Komisionit për Amendamentimin e Kushtetutës që kanë përmbyllur me sukses fazën e parë të procesit të reformës kushtetuese duke identifikuar alternativat dhe opcionet e mundshme për ndryshimin dhe plotësimin e dispozitave kushtetuese që ndërlidhen me zgjedhjen e Presidentit.
 

NJOFTIM | 2011-09-13

njoftim.bmpNjoftohen qytetarët e Drenasit se Komuna e Drenasit përkatësisht  Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, të mërkurën më 14.09.2011, në Sheshin “Fehmi Lladrovci”, organizojnë:
 

Asfaltimi i rrugës në Lagjën Zogaj | 2011-09-05

Lagja-Zogu.jpgKëtyre ditëve përfunduan punët në asfaltimin e  rrugës në Lagjën  Zogaj në Komoran. Ky projekt është bashkëfinancim mes Komunës së Drenasit dhe Ministrisë së Pushtetit Lokal
 

Përurohet Shkolla e Mesme Profesionale “Fehmi Lladrovci”, në Drenas | 2011-09-01

SHMP.jpgNë ditën e parë të vitit të ri shkollor, nxënësit e Shkollës se Mesme Profesionale “Fehmi Lladrovci”, kanë nisur mësimin në objektin e ri shkollor. Pikërisht në këtë ditë është bërë edhe përurimi i këtij objekti që ka kushtuar rreth 2 milion e 200 mijë euro.
 

Dëgjim buxhetor | 2011-09-01

Degjim-Buxhetor.jpgNë Komunën e Drenasit u mbajt takimi i dytë me qytetarë për dëgjim publik lidhur me planifikimin e buxhetit për vitet 2012-2014, ku të pranishëm ishin qytetarë  dhe  subjekte të interesuara të Komunës sonë.
 

Nënkryetari u takua me Kryeshefin Ekzekutiv të Ujësjellësit Regjional të Prishtinës | 2011-08-31

Nenkryetari.jpgNënkryetari i Komunës, z. Sherif Krasniqi priti Kryeshefin Ekzekutiv të Ujësjellësit Regjional të Prishtinës, z. Gjelosh Vataj, Drejtori Teknik, z. Ilir Abdullahun dhe Shefin e NJOU Drenas, z. Ismet Baliun. Në takim u biseduan disa tema të rendësishme për Komunën e Drenasit dhe Kompaninë, ndër to ishin:
 

Urime Festa e Fiter Bajramit | 2011-08-29

IMG_2371.JPGMe rastin e Festës së Fiter Bajramit, Kryetari i Komunës së Drenasit z. Nexhat Demaku ua uron Festën e Fiter Bajramit të gjithë besimtarëve të fesë islame, duke iu dëshiruar paqe, mirësi dhe begati në jetë.

Urime!

 

Prezantohet Plani Rregullues për Zonën me Interes të Veçantë “Kleqkë – Divjakë” | 2011-08-26

Foto.jpgDrenas, më 26 gusht 2011 - Në sallën e Kuvendit Komunal të Drenasit, është berë prezantimim i Planit Rregullues për  Zonën me Interes të Veçantë “Kleqkë-Divjakë”, diskutim ky i organizuar nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinorë dhe Komuna e Drenasit.
 

Takim i Kryetarit Demaku dhe Këshilltarëve Komunal me Këshillin Organizativ të Protestave dhe menaxherët e “Feronikelit” | 2011-08-25

IMG_1433.jpgKryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku dhe disa Këshilltarë Komunalë u takuan me Këshillin Organizativ të Protestave njëherësh përfaqësues të Lagjeve të Drenasit , ku më pas u takuan me menaxherët e Kompanisë “New Co Feronikeli”, u bisedua rreth një shpërthimi që ka ndodhur në “Feronikel” të mërkurën në orët e mbrëmjes, ku nga frika banorët e shtëpive përreth kishin dalur jashtë dhe më pas ishin mbledhur para dyerve të “Feronikelit”.
 

Mbledhja e KKSB-së | 2011-08-24

KKSB.jpgDrenas, më 24.08.2011 – U mbajt mbledhja e KKSB-së (Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi), në Zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, ku të pranishëm ishin të gjithë antarët e KKSB-së. Në mbledhje u diskutuan këto pika të rendit të ditës:
 

Dëme të mëdha nga zjarret | 2011-08-23

100_8492.jpgMe gjithë dëmet e konsiderueshme, djegia e rreth 70 ha pyje në dy lokacione, në Qyqavicë dhe Gjergjaj, Zjarrëfikësit e Drenasit në bashkëpunim me FSK-në , Njësinë e Pylltarisë  dhe qytetarë evituan djegien e mijëra hektarëve në malet e Qyqavicës dhe të Pishevave.
 

Ftesë për pjesëmarrje në dëgjim buxhetor 2012-2014 | 2011-08-17

FTESA.bmpKomuna e Drenasit, fton qytetarët për dëgjim publik lidhur me planifikimin e buxhetit 2012-2014.
Qytetarët e Komunës së Drenasit me datën 01.09.2011 kanë rastin që të marrin pjesë në takimin e organizuar nga Komuna, për t’u informua lidhur me projektet dhe programet e drejtorive - zyreve komunale si kërkesa finale të paraqitura për strategjinë fiskale 2012-2014. Qytetarët e Komunës së Drenasit kanë mundësinë e ndikimit në plotësimin dhe ndryshimin e prioritetit të Komunës.
 

Përgatitja për fillimin e vitit të ri shkollor 2011/2012 në Drenas | 2011-08-16

S7302336.JPGPër përgatitjet e fillimit të vitit të ri shkollor 2011/2012 në institucionet e arsimit në Drenas, DKA ka shpallur dy konkurse për plotësimin e vendeve të lira të punës për mësimdhënës adekuat në institucionet edukatovo-arsimore. Në konkursin e rregullt janë intervistuar vetëm kandidatët adekuat për vendet e lira, ku janë pranuar 14 mësimdhënës, ndërsa në konkursin plotësues i  cili është në fazën e shqyrtimit dhe intervistimit të kandidatëve kanë konkuruar 296 kandidatë për 94 vende të lira. Intervistat e kandidatëve fillojnë nga dita e enjte më, 18.08.2011 dhe do të zgjatin deri më, 23.08.2011 sipas orarit të publikuar nga DKA.
 

Zyra Komunale për Komunitete dhe Kthim mbështet të kthyerit nga vendet e treta | 2011-08-15

S7302341.JPGDuke e marrë parasyshë bashkëpunimin në mes të MPB, MAPL dhe Komunës së Drenasit, lidhur me Ri-integrimin e personave të Riatdhesuar nga vendet e treta, gjatë vitit 2010 nga MPB zyrtarisht kemi pranuar listen për 141 persona të riatdhesuar, ndërsa deri në muajin prill të vitit 2011 nga MPB zyrtarisht kemi pranuar listen për 28 persona të Riatdhesuar.
 

Seancë e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal | 2011-08-10

Kuvendi.jpgDrenas, më 10 gusht 2011- Në sallën e Kuvendit të Komunës në Drenas duke filluar në ora 13:00, u mbajt seancë e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal, me këtë:
 

Zhvillime pozitive në lëmin e ekonomisë dhe bujqësisë | 2011-08-09

Korrjeshirje.jpgVit i rendimenteve rekorde të grurit. – Drejtorati për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik me kohë ka bërë të gjitha parapërgatitjet për mbarëvajtjen e fushatës së korrje-shirjeve. Fushata e korrje-shirjeve ka filluar me datën 9 korrik 2011 dhe ky proces ka shkuar sipas planit dinamik të hartuar nga DBZHE. Këtë verë për t’u korrur në Komunën tonë ishin 4710 ha, ku për korrjen e kësaj sipërfaqeje ishin të angazhuara 90 autokombanja. Në bazë të vlerësimeve dhe informatave nga tereni këtë vit janë arritur rendimente mjaftë të larta ku mesatarja është 4750/1 ha.
 

Akademia Verore e Edukimit të Qëndrueshëm Parashkollorë dhe Paqe | 2011-08-08

IMG_1307.jpgAkademia Verore e nëntë e programit të Qëndrueshëm Parashkollor dhe Paqësor, Programi Dielli, ka filluar ne Drenas nga data 20 korrik 2011.
 

Kuvendi Komunal | 2011-07-22

Kuvendi.jpgDrenas, më 21 korrik 2011- Në sallën e Kuvendit të Komunës në Drenas duke filluar në ora 13:00, u mbajt seanca e rregullt e Asamblesë Komunale, me këtë:
 
 

NJOFTIM | 2011-07-18

Njoftohen të gjithë pronarët e kafshëve shtëpiake (lopëve, deleve, dhive dhe kafshëve tjera ) se u ndalohet lëshimi dhe lënja e këtyre kafshëve në rrugë dhe në pjesë të oborreve para ndërtesave.
 

Thirret seanca e radhës e Kuvendit Komunal në Drenas | 2011-07-15

Në bazë të nenit 44 të Ligjit mbi Vetëqeverisjen Lokale dhe nenit 48 të Statutit të Komunës së Drenasit, si dhe në bazë  të nenit 3 pika 3.7 të Rregullores së punës të Asamblesë komunale, Kryesuesi i Kuvendit  ka thirrur antarët e Kuvendit Komunal që të merrin pjesë në seancën e rregullt të Asamblesë Komunale, e cila do të mbahet më datën 21.07.2011 në sallën e Kuvendit të Komunës në Drenas duke filluar në ora 13:00, me këtë:
 

Komisioni Parlamentar vizitoi Komunën e Drenasit dhe ndërmarrjen e “Feronikelit” | 2011-07-14

Komisioni-(1).JPGDrenas, 13 korrik 2011 - Kryetari i Komunës së Drenasit z. Nexhat Demaku, sot priti Deputet të Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe njëherit antarë të Komisionit për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti dhe Industri, znj. Sala Berisha-Shala dhe z. Visar Ymeri, si dhe Dr. Shaip Muja e z. Fadil Demaku, të cilët paten një takim në Komunë dhe së bashku kanë vizituar ndërmarrjën e Feronikelit.
 

Komiteti për Politikë e Financa | 2011-07-13

KPF_2011.jpgDrenas, më 12 korrik 2011- Në zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 10:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit, Fatmir Istogu, me këtë:
 

Nënkryetari i Komunës, z. Sherif Krasniqi ka nënshkruar Marrëveshje Mirëkuptimi | 2011-07-13

Nenkryetari.jpgNënkryetari i Komunës, z. Sherif Krasniqi dhe Drejtori i Departamentit Civil - Ushtarak  në Ministrinë e FSK-së , Mr.sc. Hajrush Kurtaj  nënshkruan  Marrëveshje të Mirëkuptimit për  ushtrimi fushorë “Luani i Shkathët 4” i Forcës së Sigurisë së Kosovës, të realizohet në territorin e Komunës së Drenasit.
 

Asfaltimi i rrugës në Negroc | 2011-07-11

Negroc.jpgVazhdoi faza e dytë e projektit në asfaltimin e rrugës në fshatin Negroc,  që është prioritet për Komunën e Drenasit.  Asfaltimi i kësaj rruge në fazën e dytë ka gjatësi 470 m, dhe  kap një shumë prej rreth 39,906.83  €, është projekt i financuar nga Komuna e Drenasit.
 

Filloi me sukses fushata e korrjeshirjeve | 2011-07-11

Korrjeshirje.jpgEdhe në Komunën e Drenasit në fundjavën që lamë pas, filloi me sukses fushata e korrjeshirjeve dhe sipas informative të para që kemi nga tereni rendimentet e grurit janë mjaftë të larta, ku për një hektar (1 ha) sillen 4000 deri në 5000 kg.
 

Asfaltimi i rrugës në Komoran - Lagja e Re | 2011-07-08

Lagja-e-Re.jpgPo vazhdohet me asfaltimin e rrugëve që janë prioritet për Komunën e Drenasit.  Këtyre ditëve përfundoj faza e parë në asfaltimin e rrugës në Komoran - Lagja e Re, me gjatësi 450 m.
 

Asfaltimi i rrugës Damanek | 2011-07-06

Damanek.jpgKëtyre ditëve përfunduan punët në asfaltimin e  rrugës Damanek me gjatësi 2150 m. Ky projekt kap një shumë prej rreth 124,804.00 €, dhe është projekt i financuar nga Komuna e Drenasit.
 

Janë bërë të gjitha përgatitjet për fillimin e korrjeshirjeve | 2011-07-06

Kombanjeret.jpgMe qëllim të përgaditjeve sa më të mira për fushatën e korrjeshirjeve në Komunën e Drenasit, Drejtori i Drejtoratit për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik, Skënder Hasi, është mobilizuar që kjo fushatë të realizohet me sukses.
 

Dëgjim buxhetor | 2011-07-01

degjim-buxhetor.jpgNë Komunën e Drenasit u mbajt takim me qytetarë për dëgjim publik lidhur me planifikimin e buxhetit për vitet 2012-2014. Në takim morën pjesë: Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku, Nënkryetari i Komunës, z. Sherif Krasniqi, Drejtorët e Drejtorateve Komunale, Deputet të Asamblesë Komunale, administratorët e të gjitha fshatrave dhe shumë qytetarë të Komunës së  Drenasit. Interesimi dhe pjesëmarrja nga ana e qytetarëve në dëgjim buxhetor ishte e  knaqshme.
 

Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku ka nënshkruar Memorandum Bashkëpunimi | 2011-06-30

KPMM.jpgKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku dhe Kryesuesi i Bordit të KPMM-së, z. Ahmet Tmava, nënshkruan Memorandum Bashkëpunimi mes Komunës së Drenasit dhe Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale, për luftimin e dukurive negative, ndalimit të operatorëve ilegal të cilët bëjnë degradimin e sipërfaqeve të resurseve minerale në teritorin e Komunës së Drenasit.
 

Kryetari Demaku priti Ministren Çitaku | 2011-06-24

Vlora.jpgKryetari i Komunës së Drenasit, Nexhat Demaku priti Ministren për Integrime Evropiane, Vlora Çitaku, ku u bisedua lidhur me Procesin e Ri-integrimit të personave të Riatdhesuar nga vendet e treta.
 

Kryetari Demaku priti përfaqësues të KPMM-së | 2011-06-23

KPMM.jpgKryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, priti Kryeinspektorin e Minierave, z. Enver Breznica, Antarin e Bordit të KPMM, z. Xhevdet Kastratin, dhe Inspektorin e Resulseve, z. Ramiz Krasniqi, ku patën një takim konsultativ rreth luftimit të dukurive negative, ndalimit të operatorëve ilegal të cilët bëjnë degradimin e sipërfaqeve të resurseve minerale në teritorin e Komunës së Drenasit.
 

Kryetari Demaku u takua me Drejtorin e Qendrës Regjionale të OSBE – Mitrovicë | 2011-06-23

Osce.jpgKryetari i Komunës z. Nexhat Demaku, sot  priti  Drejtorin e Qendrës Regjionale të OSBE – Mitrovicë, z. Bernard Burwitz, në saje të bashkëpunimit të mirë me OSBE-në, pasiqë tani Komuna e Drenasit ka kaluar në kuadër të Regjionit të Mitrovicës.
 

Komuna kërkon furnizim me ujë të pijes 24 orë pandërprerë | 2011-06-23

Në ambientet e Komunës së Drenasit u mbajt takim me temën: Furnizimi me ujë të pijes për qytetin e Drenasit.
Në takim morën pjesë: Ajet Demiri, Drejtor i Urbanizmit, Ilaz Shala, Grupi i Ekspertëve, Ismet Baliu, Kompania e Ujësjellësit Rajonal-Drenas, Sokol Krasniqi, Drejtor i Shërbimeve Publike, Xhemë Binaku, Drejtor i Administratës së Përgjithshme dhe Ariana Sadiku-Inspektore Sanitare.
 

Zëvendësministri i Kulturës, z. Hajdin Abazi vizitoi Drenasin | 2011-06-22

Zv-.jpgZëvendësministri për Kulurë, Rini dhe Sport, z. Hajdin Abazi, ka vizituar Komunën e Drenasit, ku këtë vizitë ai e ka vlerësuar si identifikim të nevojave më emergjente të Komunës së Drenasit.
 

Kryeministri i Republikës së Kosovës, z. Hashim Thaçi u takua me mësimdhënësit e Komunës së Drenasit | 2011-06-22

Thaqi.jpgMe rastin e përfundimit të vitit shkollor 2010/2011, Drejtoria Komunale për Arsim ka organizuar Darkën Tradicionale të mësimdhënësve me Kryeministrin e Republikës së Kosovës, z. Hashim Thaçi, i cili u prit me duartrokitje të gjata në një atmosferë tepër të ngrohtë nga mësimdhënësit e Komunës së Drenasit.
 

Asfaltimi i rrugës Paklek-Vasilevë | 2011-06-21

Vasileve.jpgKëtyre ditëve përfunduan punët në asfaltimin e  rrugës Paklek-Vasilevë me gjatësi 2000 m . Ky projekt kap një shumë prej rreth 186,172.03 €, dhe është projekt i financuar nga Komuna e Drenasit.
 

Asfaltimi i rrugës në fshatin Gllanasellë | 2011-06-21

Gllanaselle.jpgKomuna e Drenasit po vazhdon me asfaltimin e rrugëve që janë prioritet.  Këtyre ditëve filluan punët në asfaltimin e rrugës në fshatin Gllanasellë të Drenasit,  me gjatësi 1300 m.
 

Zëvendëskomandanti i KFOR-it, Gjenerali Marco Serronha vizitoi Komunën e Drenasit | 2011-06-21

Zëvendëskomandanti i KFOR-it, Gjenerali Marco Serronha, së bashku me Cpt (N) Kalevi Wikstrom  dhe  z. Malmivaara   vizituan  Komunën e Drenasit, ku u takuan  me Kryetarin e Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku dhe Drejtorin për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik,z. Skender Hasi.
 

Komiteti për Politikë e Financa | 2011-06-20

KPF_2011.jpgNë bazë të nenit 43 të Ligjit mbi Vetëqeverisjen Lokale dhe nenit 36 të Statutit të Komunës së Drenasit, Kryesuesi i Kuvendit  ka thirrur antarët e Komitetit për Politikë dhe Financa që të marrin pjesë në mbledhjen  e KPF-së, e cila do të mbahet më datën 22.06.2011 në zyrën e Drejtorit të Administratës, duke filluar në ora 11:00, me këtë:
 
 

Rregullimi i sipërfaqeve gjelbëruese | 2011-06-17

Gjelberim.jpgProjekti në rregullimin e sipërfaqeve gjelbëruese vazhdoi me gjelbërimin e sheshit të qytetit të Komunës së Drenasit, ku u bë mbjellja e fidaneve të reja. Gjithashtu në këtë fazë u  investua në rregullimin e fontanës  dhe ndriçimit në sheshin e qytetit.
 

Kalueshmëria e provimit shtetëror të matures | 2011-06-16

Matura.JPGDrejtoria e Arsimit ka bërë zyrtarisht shpalljen e rezultateve preliminare të provimit shtetëror të matures.  Në Komunën e Drenasit morën pjesë 1049 nxënës, prej tyre kaluan provimin e matures 436 nxënës. Në nivel komunal kalueshmëria e provimit shtetëror të matures është 41.56 %.
 

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor vizitoi Komunën e Drenasit dhe ndërmarrjen e “Feronikelit” | 2011-06-15

Feronikel.jpgDrenas, 15 qershor 2011 - Kryetari i Komunës së Drenasit z. Nexhat Demaku dhe Nënkryetari, z. Sherif Krasniqi, sot  pritën z. Dardan Gashi, Ministër i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, z. Ilir Mirena, Zëvendësministër, z. Muhamet Aliun, Këshilltarë i Lartë, z. Besnik Baholli, Këshilltarë, z. Sylë Tahirsylaj nga Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës, z.  Arben Çitakun, Sekretar i Përhershëm, z. Mustafë Hyseni, Inspektor për Mjedis dhe z. Fadil Demaku, Deputet në Kuvendin e Kosovës, të cilët paten një takim  në Komunë dhe  së bashku me kanë vizituar ndërmarrjën e Feronikelit.
 

Kremtohet Dita e Çlirimit të Komunës së Drenasit | 2011-06-15

14-Qershori.jpgDrenas, 14 qershor 2011 - Me aktivitete të shumta kulturore e sportive, Drenasi ka kremtuar Ditën e Çlirimit 14 Qershorin, që është e përcaktuar edhe si Dita e Dëshmorëve.
Kryetari i Komunës së Drenasit. Z. Nexhat Demaku, Nënkryetari, z. Sherif Krasniqi me Drejtorët e Drejtorive Komunale dhe zyrtarë tjerë komunal, si dhe përfaqësues të Shoqatave të Dala nga Lufta e UÇK-së, që herët kanë bërë homazhe te varrezat e dëshmorëve duke filluar  me nderime para shtatores së komandantit legjendar Adem Jashari. Pastaj u mbajt seancë solemne e Kuvendit Komunal, ku me prezencën e tyre na nderuan z. Adem Demaçi dhe z. Zeqir Gërvalla.
 

Rregullimi i trotuarit në fshatin Nekoc | 2011-06-13

Trotuari-Nekoc-(1).jpgKrahas asfaltimit të rrugës në fshatin Nekoc, po punohet edhe në rregullimin e trotuarit në këtë fshat të Komunës së Drenasit. Ky projekt me gjatësi 800 m dhe gjërësi 1.5 m, është i financuar nga Komuna e Drenasit dhe kap një shumë prej 28,199.00 euro.
 

Aktivitete sportive me rastin e kremtimit të Ditës së Dëshmorëve dhe Ditës së Çlirimit të Drenasit | 2011-06-10

Sport-(1).jpgMe rastin e kremtimit të Ditës së Dëshmorëve dhe 12-vjetorit të Çlirimit të Drenasit, Komuna e Drenasit përveç aktiviteteve kulturore, ka organizuar edhe aktivitete sportive si:

Më datën 09 qershor 2011 - Turnir në shah që do të mbahet në Shtëpinë e Kulturës në Drenas duke filluar nga Ora 10:00.

 

Agjenda e aktiviteteve kulturore me rastin e kremtimit të Ditës së Dëshmorëve dhe Ditës së Çlirimit të Drenasit | 2011-06-10

Festivali.jpgMe rastin e kremtimit të Ditës së Dëshmorëve dhe 12-vjetorit të Çlirimit të Drenasit, Komuna e Drenasit ka organizuar aktivitete kulturore si:

 

Me 13 qershor 2011 - Duke filluar nga ora 15:00 deri në ora 18:00, program artistik me grupe muzikore te shkollave në sheshin „Fehmi Lladrovci“ dhe

 

 

Asfaltimi i rrugës në fshatin Nekoc | 2011-06-06

rruga-nekoc.bmpFilluan punimet  e asfaltimit të rrugës në fshatin Nekoc , i cili është një ndër fshatrat më të mëdha të Komunës së Drenasit. Ky projekt me gjatësi  2 200 m është i financuar nga Komuna e Drenasit dhe kap një shumë prej 185, 262.00  euro.
 

Asfaltimi i rrugës në fshatin Bytyq | 2011-06-02

                                                 Bytyq-(1).jpgPërfundoi faza e parë e asfaltimit të rrugës në fshatin Bytyq të Drenasit. Ky projekt me gjatësi         1 300 m është i financuar nga Komuna e Drenasit dhe kap një shumë prej 110,962.75  euro.
 

Në ditën e shkollës zbulohet busti i Heroinës së Kombit Xhevë Lladrovci | 2011-06-02

 Lladrovci.jpg                                               Drenas, më 01 qershor 2011 - Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, mori pjesë në manifestimin e mbajtur për nder të ditës së shkollës fillore "Xhevë Lladrovci", ku u shfaq një program i larmishëm kulturo-artistik nga nxënësit e kësaj shkolle.

 

Komuna e Drenasi përfitoi donacion në vlerë prej 163,628.00 euro, për realizimin e dy projekteve | 2011-05-31

Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku  ka marrë pjesë në ceremoninë e nënshkrimit të Marrëveshjeve të Mirëkuptimit, me çrast ka nënshkruar Marrëveshjen e Mirëkuptimit për financimin e projektit – Rregullimi i parkut të fëmijëve në shkollën fillore “Ali Gashi”, e cila do të kushtoj 33,628.00 euro, dhe projektit - Përmirësimi i rrjetit të infrastrukturës-ndriqimit publik, trotuarit dhe hapësirat e gjelbërta në Drenas, që do të kushtoj 130,000.00 euro.
 

TURNIRI MEMORIAL TRADICIONAL "RASIM KIÇINA” DRENAS 2011 | 2011-05-30

Foto.jpgDrenas, më 30 maj 2011 - Nën patronatin e Kryetarit të Komunës së Drenasit, z.Nexhat Demaku, nga data 20 deri më 30 maj u mbajt Turniri Memorial Tradicional në futboll të vogël "Rasim Kiçina” 2011, ku morën pjesë 108 ekipe nga e gjithë Kosova.
 
 

Qendra Komunale për Regjistrim të Bizneseve | 2011-05-26

DQendra.jpgrenas, më 26 maj 2011- Në Komunën e Drenasit u bë hapja zyrtare e Qendrës Komunale për Regjistrim të Bizneseve. Kjo Qendër  funksionon në kuadër të Drejtorisë për Ekonomi dhe Bujqësi.
Të pranishëm në prerjen e shiritit ishin Kryetari I Komunës, z. Nexhat Demaku, Zyrtari I Lartë nga MTI, z. Mehdi Pllashniku,  dhe Përfaqesuesi I Kompanisë së Implementimit të projektit i financuar nga Banka Boterore, Drejtori i Drejtorisë për Ekonomi dhe Bujqësi, z. Skender Hasi dhe zyrtare tjerë komunal. 
 

Drejtori i DKA-së së bashku me dy profesorë dhe trembëdhjetë (13) nxënës vizituan Holandën | 2011-05-25

Arsimi.JPGDrejtori i DKA-së, z. Arsim Mehmeti, dy profesorë dhe trembëdhjetë (13) nxënës të Komunës së Drenasit vizituan zyrtarisht Holandën,  pёrkatёsisht  Shkollёn e Mesme Bujqёsore “WELLANTCOLLEGE”  nё Dordrecht për dhjetë ditë, e cia u realizua pa asnjë problem dhe me shumë suksese nga delegacioni ynë.
Janё realizuar shumё vizita nё kultura bimore dhe shtazore me nxёnёsit, tё cilёt kanё qenё tё angazhuar edhe nё aktivitete pune sё bashku me nxёnёsit holandezё. Kanë vizituar parkun nacional të luleve, tri Shkolla të Mesme Profesionale dhe Gjimnazin më të vjetër në Dordrecht.
 

Thirret seanca e radhës e Kuvendit Komunal në Drenas | 2011-05-23

Në bazë të nenit 44 të Ligjit mbi Vetëqeverisjen Lokale dhe nenit 48 të Statutit të Komunës së Drenasit, si dhe në bazë  të nenit 3 pika 3.7 të Rregullores së Punës të Asamblesë Komunale, Kryesuesi i Kuvendit  ka thirrur antarët e Kuvendit Komunal që të merrin pjesë në seancën e rregullt të Asamblesë Komunale, e cila do të mbahet më datën 26.05.2011 në sallën e Kuvendit të Komunës në Drenas duke filluar në ora 13:00, me këtë:
 

Filloi Turniri Memorial Tradicional në futboll të vogël “RASIM KIÇINA 2011” | 2011-05-20

Turnir-2011.jpgDrenas, më 20 Maj 2011-Sot, në orën 13:00  në Drenas filloi Turniri  Memorial Tradicional  në futboll të vogël  "RASIM KIÇINA 2011"
 

Kryetari i Komunës. z. Nexhat Demaku priti Kryetarin e AKK-së, z. Bajrush Xhemajlin dhe Drejtorin Ekzekutiv të AKK-së, z. Sazan Ibrahimin | 2011-05-19

Takim-me-AKK.jpgDrenas, më 19 maj 2011 - Kryetari i Komunës. z. Nexhat Demaku, Nënkryetari i Komunës, z. Sherif Krasniqi dhe Drejtori për Administratë të Përgjithshme, z. Xhemë Binaku, pritën Kryetarin e AKK-së, z. Bajrush Xhemajlin dhe Drejtorin  Ekzekutiv të AKK-së, z. Sazan Ibrahimin.
 

Mbledhja e KPF-së | 2011-05-19

KPF_2011.jpgDrenas, më 19 maj 2011- Në zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, duke filluar nga ora 10:00, u mbajt Komiteti për Politikë dhe Financa, kryesuar nga Kryesuesi i Kuvendit z. Fatmir Istogu, me këtë:
 

Mbledhja e KKSB-së | 2011-05-18

KKSB.jpgDrenas, më 18.05.2011 – U mbajt mbledhja  e KKSB-së (Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi), në Zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, ku të pranishëm ishin të gjithë antarët e KKSB-së dhe përfaqësues nga Ministria e Pushtetit Lokal, përkatësisht Divizioni për Siguri në Bashkësi.
 

U dorëzuan qelsat përfituesve të banesave sociale | 2011-05-13

IMG_0509.jpgDrenas, 13 maj 2011- Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku dhe Drejtori i Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, z. Arsim Haxhiu së bashku me komisionin për vlerësimin dhe përzgjedhjen e familjeve për banesa sociale në Bllokun e II-të, sot bënë dorëzimin e qelsave  familjeve përfituese të 23 (njëzetetri)  banesave sociale në Drenasin III. 
 

Turnir Memorial Tradicional në Futboll të Vogël | 2011-05-12

Komuna e Drenasit, nën patronatin e Kryetarit të Komunës, z. Nexhat Demakun organizon: Turnir Memorial Tradicional në Futboll te Vogël  RASIM KIÇINA 2011
 

Në parkun e qytetit të Drenasit u bë mbjellja e fidaneve të reja | 2011-05-11

Filloi faza e parë e projektit në gjelbërimin e parkut të qytetit të Komunës së Drenasit, ku u bë mbjellja e fidaneve të reja, edhe pse Komuna ka investuar në të kaluarën në këtë park dhe vlerësohet ndër parqet më të mira që ka vendi. 
 

AKADEMI PËRKUJTIMORE ME RASTIN E 13 – VJETORIT TË BETEJËS SË LAVDISHME TË UÇK-SË NË GRYKËN E LLAPUSHNIKUT | 2011-05-10

Drenas, më 09 maj 2011 – Në Sallën e Kulturës të Komunës së Drenasit u mbajt Akademi Përkujtimore me rastin e 13-vjetorit të Betejës së Lavdishme të UÇK-së në Grykën e Llapushnikut.
 

U SHËNUA 9 MAJI- DITA E EVROPËS | 2011-05-10

Për nder të 9 Majt-Ditës së Evropës, Zyra për Integrime Evropiane e Komunës së Drenasit në bashkëpunim me Drejtorin Komunale të Arsimit kanë zhvilluar këto aktivitete.
 

Subvensionohen fermerët e Drenasit | 2011-05-06

Sera.JPGDrejtoria për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik ndihmon fermerët e Komunës së Drenasit
 

Vazhdon bashkëpunimi mes Komunës së Drenasit, USAID-it dhe Ujësjellësit Rajonal “Prishtina” | 2011-05-06

gypa.PNGFilloi faza e tretë e projekteve të Komunës së Drenasit në bashkëfinancim me USAID-in dhe Ujësjellësin
 

U MBAJT KROSI KOMUNAL PRANVEROR 2011 | 2011-05-04

Drenas, më 03 prill 2011 – Në Komunën e Drenasit u mbajt  Krosi Komunal Pranveror 2011, ku morën pjesë gjithësejt njëzetepesë (25) shkolla fillore dhe dy (2) shkolla të mesme të Komunës së Drenasit. Numri i përgjithshëm i atletëve ishte treqindepesëdhjetë (350) të dy gjinive dhe të gjitha kategorive.
 

U mbajt séanca e rregullt e Asamblesë Komunal | 2011-04-28

Kuvendi.JPGDrenas, më 27 prill 2011 – Në Sallën e Kuvendit  në  Drenas u mbajt séanca e rregullt e Asamblesë Komunale
 

Mimoza Kusari – Lila viziton Parkun e Biznesit në Drenas | 2011-04-26

mimoza.JPGDrenas, më 22 prill 2001- Nënkryetari i  Komunës së Drenasit, z. Sherif Krasniqi, Drejtori për Ekonomi dhe Bujqësi, z. Skender Hasi dhe Drejtori i Urbanizmit, z. Ajet Demiri pritën zj. Mimoza Kusari – Lila, Ministre e Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë, së bashku me kabinetin e saj, dhe stafin e Agjencisë për Mbështetje të NVM-ve ku u realizua një vizitë pune në Parkun e Biznesit në Drenas, me qëllim të informimit me rrjedhën e projektit dhe ndërtimin e objekteve afariste nga ana e bizneseve përfituese.
 
 

Nënkryetari i Komunës, z. Sherif Krasniqi ka nënshkruar Marrëveshje Mirëkuptimi | 2011-04-26

sherif.JPGNënkryetari i Komunës, z. Sherif Krasniqi ka marrë pjesë në ceremoninë e nënshkrimit të Marrëveshjeve të Mirëkuptimit për  financimin e projekteve për investime në Komuna, me çrast ka nënshkruar Marrëveshjen e Mirëkuptimit për financimin e projektit - rruga për lagjën Zogaj në Komoran e cila do të kushtoj 195,668,80 mijë euro, pët të cilin projekt Zëvendëskryeministër dhe Ministër i Administrimit të Pushtetit Lokal, z. Sllobodan Petroviç, në vizitën e tij të bërë në Drenas, pati kumtuar lajmin se ky projekti i drejtuar tek ne ka gjetur mbeshtjetje
 

Akademi Perkujtimore e Masakrës se Paklekut | 2011-04-19

Drenas, më 17 prill 2011- Në shenjë nderi dhe respekti për Dëshmorët dhe 53 martirët e lirisë, në 12 vjetorin e rënjës në Masakrën e Paklekut, Kryetari i Komunës z. Nexhat Demaku, Nënkryetari, z. Sherif Krasniqi, Drejtorët e Drejtorateve dhe zyrtarë tjerë komunal, në ora 11:00,  bënë homazhe tek varrezat e martirëve në Paklek dhe duke filluar nga ora 12:00, në Sallën e Kulturës në Drenas u mbajt Akademi Përkujtimore. 
 
 

Komiteti për Politikë dhe Financa | 2011-04-19

Drenas, më 19 prill 2011 – Në Zyrën e Administratës në Drenas u mbajt mbledhja e Komitetit për Politikë dhe Financa.
 

Ministri i MAPL-së, z. Petroviç viziton Drenasin | 2011-04-15

kryetari-zvkryeministri.JPGKryetari i Komunës, Nexhat Demaku, ka falenderuar Zëvendëskryeministrin njëherësh Ministrin e MAPL-së për mbështjetje Zëvendëskryeministri njëherësh  Ministri i MAPL-së, z. Petroviç viziton Drenasin
 

Në Drenas u mbajt Manifestimi Letrar Sofra Poetike “Ymer Elshani” | 2011-04-15

Drenas, më 15 prill 2011- Në Drenas u mbajt Manifestimi Letrar i pesëmbdhjetë me radhë,  Sofra Poetike “Ymer Elshani”, organizuar nga Drejtorati për Kulturë, Rini dhe Sport.  
Të pranishëm ishin: Kryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku, Nënkryetari z. Sherif Krasniqi, Drejtorët e Drejtorateve dhe zyrtarë tjerë komunal, familjarë të shkrimtarit Ymer Elshani, pjesëtar të familjes Muqolli, një pjesë e shkrimtarëve të Shoqatës së Shkrimtarëve të Kosovës dhe Karvani i Shkrimtarëve për fëmijë “Agim Deva” në prani të rreth 400 adhuruesve të fjalës së shkruar.
 

Konferencë me media e Kryetarit të Komunës | 2011-04-08

Kryetari-i-Drenasit,-Nexhat-Demaku,-ne-takimin-me-gazetare.JPGKryetari i Komunës, z. Nexhat Demaku, thirri një konferencë për media lidhur me një kontest pronësie midis Komunës dhe një familjeje nga Drenasi. Rreth kësaj çështjeje një e përditshme kosovare ka nxjerrë një shkrim, për mendimin e Komunës të njëanshëm, prandaj Kryetari ka dashurtë sqaroj opinionin rreth të vërtetës lidhur më këtë problem.  Të pranishme ishin pothuajse të gjitha mediat elektronike kosovare si dhe ato të shkruara.
 

Akademi Jubilare | 2011-04-07

Drenas, më 04 Prill 2011- Me rastin e 30 vjetorit të demonstratave të vitit 1981, Komuna e Drenasit në bashkëpunim me Shoqatën e BPK ka organizuar Akademi Jubilare duke filluar nga ora 15:00.

 

Ka filluar eleminimi i qenëve endacak në teritorin e Komunës së Drenasit | 2011-03-28

Duke pas parasyshë se numri i qenëve endacak në teritorin e komunes sonë është rritur dhe paraqet një rrezik përmanent për qytetarët e sidomos për fëmijët dhe nxënësit e shkollave, Drejtoria për Bujqësi dhe Zhvillim Ekonomik ka filluar implementimin e projektit të hartuar dhe të aprovuar, pas kryerjes së procedurave të prokurimit është zgjedhur kompania fituese për kryerjen e këtij projekti Shoqata e Gjuetarëve “Drenica 1” nga Drenasi.
 

Debat për regjistrim në Komunën e Drenasit | 2011-03-24

Debat-11.jpgDrenas, më 24.03.2011- Në Sallën e Kuvendit të Komunës në Drenas u mbajt debat me qytetarë, ku ishin të pranishëm përfaqësues nga Enti Statistikor i Kosovës dhe Komisioni Komunal për Regjistrim të Popullsisë, Ekonomive Familjare dhe Banesave.
 

Aksion me moton “Për një ambient më të shëndosh në Drenas” | 2011-03-21

Drenas, më 21.03.2011- Njoftohën të gjithë qytetarët e Komunës së Drenasit, se më datën 25.03.2011, duke filluar nga ora 11:00, Drejtoria për Urbanizëm, Planifikim dhe Mbrojtje të Mjedisit, fton të gjithë qytetarët që të marrin pjesë në aksionin “Qyteti ynë i pastër”.
 

Inaugurimi i kabinetit në SHMT Fehmi Lladrovci | 2011-03-17

inagurimi.jpgDrenas, më 10.03.2011- Në objektin e ri të SHMT “Fehmi Lladrovci” në Drenas u bë inaugurimi i kabinetit të firmës ushtrimore për drejtimin e ekonomisë. Kabineti është donacion nga shteti i Austrisë, përkatësisht nga Kulturë Kontakti i Austrisë përmes firmës së z. Shiqeri Emërllahut “VIP Trading & Albi” ku janë dorëzuar të gjitha paisjet.
 

8 Marsi - Dita Ndërkombëtare e Gruas | 2011-03-14

8-marsi.JPGMe rastin e 8 Marsit-Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Drejtoria e Administratës së Përgjithshme përmes KNK për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore dhe Mundësi të Barabarta ka organizuar Ditën Ndërkombëtare të Gruas-8 Marsin, ku ishin të ftuara 38 (tridhjetëetetë) pjesëmarrëse, punonjëse të Komunës së Drenasit, të cilave iu shpernda nga një dhuratë dhe të ftuarat ishin ne drekë në restaurantin “Ibri” në Kushtovë, ku ishte një atmosferë festive me muzikë.
 

Turnir tradicional memorial në futboll të vogël | 2011-03-02

Drenas, më 28.02.2011- Për nderë të Betejës së Likoshani- Driton Ahmeti u mbajt turnir tradicional memorial në futboll të vogël.  Turniri u mbajt në fushën e sporteve “Bejta Com” nga data 25 deri më 28 shkurt 2011, ku morën pjesë 28 ekipe.
 

Aktivitete Sportive dhe Akademi Festive | 2011-02-18

Pavarsia.JPGNë shënimin e Tre-Vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës,u mbajt turnir në futboll të vogël me Institucionet Komunale.
 

Mbledhja e KKSB-së | 2011-02-10

Drenas, më 08.02.2011 – U mbajt mbledhja  e KKSB-së (Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi), në Zyrën e Drejtorit për Administratë të Përgjithshme, ku të pranishëm ishin të gjithë antarët e KKSB-së. Në mbledhje u diskutuan këto pika të rendit të ditës:
 

Tubim me publikun | 2011-02-10

Takim-Me-Publikun.JPGDrenas, më 10.02.2011 - Në Sallën e Kuvendit të Komunës së Drenasit  u  mbajt tubimi me publikun duke filluar në orën 11:00, ku prezent ishin qytetarët të shumtë dhe  subjekte të interesuara të Komunës sonë.
 

Mbledhja e subjekteve | 2011-01-28

Per-lajm.jpgDrenas, 28.01.2011- Në Komunën e Drenasit u mbajt mbledhja e parë e subjekteve për vitin 2011, është kjo mbledhje e subjekteve të ftuara lidhur me zhvillimet dyjavore të Komunës së Drenasit. Në mbledhje morën pjesë: Drejtori për Administratë dhe Personel, z. Xhemë Binaku, Drejtori për Shërbime Publike dhe Emergjencë, z. Ragip Gjoshi, Komandanti I Stacionit Policor të PK në Drenas, z. Valdet Bujupi, përfaqësues të OSBE-së, përfaqësues të Shtëpisë Monitoruese të KFOR-it nga Finlanda në Drenas dhe  Përfaqësues të Policisë së EULEX-it në Drenas. 
 

Komuna e Drenasit nënshkroi marrëveshjen e projektit me USAID-in dhe KRU “Prishtina | 2011-01-26

Në Komunën e Drenasit u nënshkrua marrëveshje e projektit 3 vjeçar në rregullimin e pompave dhe rezervave të ujit të pijshëm, i cili është hartuar dhe do të ekzekutohet si shtojcë e Memorandumit të Mirëkuptimit, që është nënshkruar më 30 janar 2009, në mes të Komunës së Drenasit, Kryetar -Nexhat Demaku, Kompanisë Regjionale të Ujit “Prishtina” Sh.A., Drejtor-Skender Bublaku dhe Agjensia  Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar përkatësisht nga IRD Kryesues i projektit-Azem Kastrati dhe CDF Drejtor Ekzekutiv-Nermin Mahmuti.
 

GËZUAR 2011! | 2010-12-31

Kryetari I Komunës Së Drenasit, Z. Nexhat Demaku,  Ju Uron Vitin E Ri 2011 Të Gjithë Qytetarëve Të Komunës, Me Dëshirën Që Ky Vit Të Jetë Viti I Sukseseve Tuaja.


Me Respekt!

Nexhat Demaku
     
Kryetar I Komunës Së Drenasit
 

 

Në Komunën e Drenasit u bë hapja solemne e Parkut të Biznesit | 2010-12-16

Parku-i-Biznesit.jpgDrenas, më 15.12.2010 – Sot, në ora 11:30 u bë hapja solemne e Parkut të Biznesit të Drenasit,  ku  në këtë ceremoni ishin prezent: Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, Këshilltari i Kryeministrit të Kosovës, z. Shaip Muja, Kryeshefi i AMNVM, z. Naser Grajcevci, Zyrtarë tjerë të Lartë të Qeverisë së Kosovës dhe Zyrtarë të Komunës së Drenasit e komunave të tjera, si dhe përfaqësues të bizneseve nga Kosova.
 

Asfaltimi i rrugës në fshatin Dobroshec | 2010-11-26

Në fshatin Dobroshec të Drenasit filloi asfaltimi i rrugës. Ky projekt ka gjatësi  1270 m  dhe është i financuar nga Komuna e Drenasit, që kap një shumë prej 99,999.19 euro. Punët e këtij projekti është duke i kryer kompania N.N. “Shkëmbi” e kontraktuar nga Komuna e Drenasit.
 

Asfaltimi i rrugës në fshatin Nekoc | 2010-11-26

Filloi asfaltimi i rrugës në fshatin Nekoc të Drenasit. Ky projekt me gjatësi  2,200 m është i financuar nga Komuna e Drenasit dhe kap një shumë prej 201,595.50 euro. Asfaltimi i kësaj rruge është prioritet për komunën tonë, ku punët është duke i kryer kompania N.N. “Korabi” e kontraktuar nga Komuna e Drenasit.

 

 

ASFALTIMI I RRUGËS NË FSHATIN GLLOBAR | 2010-11-26

Në Komunën e Drenasit   kanë  filluar punimet  në asfaltimin e rrugës në fshatin Gllobarë.
Gjatësia e kësaj rrugë është 1100m. Ky projekt ka kushtuar në  vlerë prej  89,299,29€ dhe përfundimi I asfaltimit të kësaj rruge pritet të bëhët  sipas planit dinamik brenda 55 ditëve . Punëkrysi në realizimin e këti projekti  është   N.T.P “ SALLAHU “, Kaqanik.
Mjetet  për realizimin e këti projekti  janë  siguruar nga buxheti komunal.

 

 

ASFALTIMI I RRUGËS NË FSHATIN GLLANASELLË | 2010-11-26

Këtyre ditëve  kanë  filluar punimet  në asfaltimin e rrugës në fshatin Gllanasellë  me gjatësi prej 1300m. Ky projekt ka kushtuar në  vlerë prej  99,039,40€ dhe përfundimi i asfaltimit të kësaj rruge sipas planit dinamik pritet të bëhët  brenda 20 dite .  Punëkryesi në realizimin e këti projekti  është   N.N “ SHKEMBI” ,Drenas. Mjetët për realizimin e këti projekti  janë  siguruar nga buxheti komunal.
 

Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) vazhdon përkrahjen e Njësitit për Drejtat e Njeriut | 2010-11-25

grat.JPGDrenas, më 24 Nëntor 2010- Koordinatorja e Njësitit për të Drejtat e Njeriut, znj. Zahrie Podrimqaku-Subashi, e përkrahur nga zyra e OSBE-së, ka vizituar shkollën e mesme “Gjergj Kastrioti-Skenderbeu”, ku ka mbajtur një ligjëratë dhe debat me nxënësit, arsimtarët mbi instrumentet ndërkombëtare mbi të drejtat e njeriut dhe roli i Njësitit për të Drejtat e Njeriut.
 

Festivali Ditët e Humorit “Drenasi 2010” | 2010-11-17

Drenas, më 17.11.2010 – Sot, në Sallën e Kulturës në Drenas fillon Festivali  Ditët e Humorit “Drenasi 2010”, i cili do të zgjat për tri ditë radhazi.
 

Grupi jo-formal i gruas mbajti mbledhjen e radhës | 2010-11-12

grat.jpgSot me datën 12.11.2010 ne ora 13 oo  ne  zyrat e Komunës ne Drenas u mbajt mbledhja e Grupit Jo-    Formal te Gruas.
Mbledhjen e hapi Kryesuesja Shqipe Fazliu e cila para  të pranishmeve paraqiti ketë rend dite:
 

Qendra për Përparim dhe Edukim QPE ndanë bursa për nxënës të shkollave të mesme. | 2010-11-05

Drenas, më 04 nëntor 2010 - Qendra për Përparim dhe Edukim (QPE) nga Ferizaj vazhdoi të ndihmoj me bursa nxënësit e shkollave të mesme të Komunës së Drenasit, është ky donacion i dhënë nga Zvicrra “Solon”.
 

U mbajt punëtoria me titullin “Roli dhe Përgjegjësit e NDNJ në Komuna” | 2010-11-04

NDNJ.jpgDrenas, më 03.11.2010 - U mbajt punëtoria me titullin “Roli dhe Përgjegjësit e NDNJ në Komuna”, ku morën pjesë: Drejtorët e Drejtorateve Komunale, zyrtarë të tjerë komunal, përfaqësues nga OJQ të ndryshme, përfaqësues nga parti të ndryshme politike, dhe mediat lokale etj.
 

U mbajt krosi komunal vjeshtor 2010 | 2010-11-02

Krosi.JPGDrenas, më 29.10.2010- U mbajt krosi komunal vjeshtor 2010, ku morën pjesë gjashtë  shkolla fillore dhe dy shkolla të mesme të Komunës së Drenasit. Numri i përgjithshëm i atletëve ishte 160 (njëqindegjashtëdhjetë), gjithashtu morën pjesë edhe shumë nxënës nga shkollat e ndryshme por në mënyrë individuale.
 

Mbledhja e radhës e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi | 2010-10-29

KKSB.jpgDrenas, më 29.10.2010 - U mbajt mbledhja e radhës e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi, duke filluar nga ora 10:00, në zyrën e Drejtorit të Administratës
 

U përzgjodhën pesë projektet me prioritare te Komunës sonë për aplikim ne KE. | 2010-10-28

Foto-1.jpgKëshilli për zhvillim strategjik i Komunës  së Drenasit  në seance e rregullt te mbajtur me datën;27.10.2010, shqyrtoj  10 projekte me prioritet të propozuara nga bordi I drejtoreve dhe pas një debate unanimisht u përzgjodhën    5 projektet me prioritare më të cilat Komuna jonë do të konkurroj ne Komisionin Evropian I cili benë financimin e këtyre projekteve.
Këshilli  Komunal për zhvillim strategjik   pas shqyrtimit te një nga një  te 10 projekteve të ofruara, u përcaktua me vota për  5 nga 10 projektet e prezantuara:
 

Shpallet lista e përfituesve të mundshëm të banesave sociale | 2010-10-22

Banimi-Social.jpgDrenas, 19.10.2010- Komisioni për vlerësimin dhe përzgjedhjen e familjeve për banesa sociale në Bllokun e II-të, sipas konkursit  për  dhënien në shfrytëzim të 23 (njëzetetri)  banesave sociale për familjet skamnore të Komunës së Drenasit, në mbledhjen e mbajtur më 18.10.2010, pas shqyrtimit të aplikacioneve bëri shpalljen e listes së përfituesve  të mundshëm të 23 (njëzetetri)  banesave sociale në Drenasin III. 
 

KËSHILLI PËR VEPRIM RINOR LOKAL (KVRL) DRENAS | 2010-10-22

Tubim-me-Grupi.jpgDrenas, më 13.10.2010- Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku mori pjesë në takimin e parë për themelimin e “Këshillit për Veprim Rinor Lokal” në Drenas, i cili takim u mbajt në Sallën e Asamblesë Komunale të Drenasit.
 

Komuna e Drenasit këmbëngulë nga New –Co “Feronikeli” ne mbrojtjen e ambientit | 2010-10-12

Komuna e Drenasit duke qenë ne mbrojtje të përhershme të ambientit të shendosh për qytetaret e saj, ka shtruar shqetësimet tek ndotësi me i madh i mjedisit ne komunën tonë,
 NEW-CO “Feronikelit”.
 

Mehdi Bardhi , zgjidhet Kryetar i Komitetit te Komuniteteve | 2010-10-06

U mbajtë seanca  konstituive  e  Komitetit  te  Komuniteteve ,të pranishëm  ishin: kryetari I komunës  z Nexhat  Demaku,  Kryesuesi i  Kuvendit  komunal z Fatmir Istogu, anëtaret e Komitetit  te Komuniteteve :Teuta  Kastrati,Shkurte Dvorani,Idriz Hajdari,Lavdie Musliu,Osman Musliu,Mehdi Bardhi dhe Istmet  Sopi
 

Se shpejti hapet zyra për regjistrimin e bizneseve ne Drenas | 2010-09-30

Dje Kryetari i komunës z.Nexhat Demaku  ka nënshkruar Memorandumin e mirëkuptimit  me MTI-në për hapjen e qendrës komunale për regjistrimin e bizneseve.
 

Mbledhja e Grupit Jo-Formal te Gruas | 2010-09-30

Sot me datën 30.09.2010 ne ora 9-30 ne zyrat e Komunës ne Drenas u mbajt mbledhja e Grupit Jo Formal te Gruas.
 

Miratohet buxheti i komunës për vitin 2011 | 2010-09-29

Kuvendi-dt-27-09-2010.jpgMe datën  27.09 2010  Asambleja Komunale mbajti mbledhjen e radhës me
të vetmen pike të rendit të ditës :
-Propozim vendim i buxhetit të komunës për vitin 2011 dhe
parashikimi i buxhetit 2012-2013
 

Përmbyllet me sukses Revista e Folklorikit Burimor Shqiptarë “Drenasi 2010” | 2010-09-28

Prej datës 21 deri me datën 25 shtatorë në Drenas kanë jehuar vetëm këngët dhe vallet folklorike burimore shqiptare nga 47 ansamble, individ dhe grupe folklorike të cilit ishin pjesëmarrës në Revistën e Folklorit Burimor Shqiptarë “Drenasi 2010”. Pjesëmarrësit ishin nga të gjitha trevat shqiptare, Kosova, Shqipëria, Maqedonia dhe Mali i Zi.
 

Në ditën e katërt te festivalit “REVISTA E FOLKLORIT BURIMOR SHQIPTAR” | 2010-09-27

Festivali-Drenas-nata-e-katert.jpgNë  ditën  e katërt  te  festivalit “REVISTA E FOLKLORIT BURIMOR SHQIPTAR”  morën pjesë këto grupe  folklorike muzikore shqipëtare:
 

Tribunë shkencore “Gjendja e sotme e folklorit gojor muzikor: Rezultatet dhe Problemet”. | 2010-09-24

Picture-727.jpgMe 22.09.2010 dita e dytë e festivalit “Drenasi 2010” vazhdoj me tribunë shkencore  “Gjendja e sotme e folklorit gojor muzikor :Rezultatet dhe Problemet”.
 

Dita e tretë e festivalit “REVISTA E FOLKLORIT BURIMOR SHQIPTAR” në Drenas | 2010-09-24

Picture-676.jpgNë  ditën  e tretë  të  festivalit “REVISTA E FOLKLORIT BURIMOR SHQIPTAR”  morën pjesë këto grupe  folklorike muzikore shqipëtare:
 

Homazhe në Kompleksin e Varrezave të Dëshmorëve në fshatin Shkabaj të Drenasi | 2010-09-23

Picture-743.jpgNjë delegacion i Komunës së Drenasit, i udhëhequr nga kryetari z Nexhat Demaku, kanë bërë homazhe në Kompleksin e Varrezave të Dëshmorëve në fshatin Shkabaj të Drenasit, me rastin e 12 vjetorit të rënies heroike të dëshmorëve Fehmi e Xhevë Lladrovcit, si dhe dëshmorëve tjerë, në luftën e lavdishme të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për çlirimin e vendit nga ushtria dhe policia serbe.
 

Mbledhje e Asamblesë Komunale | 2010-09-23

kuvend.jpgU mbajt Mbledhja e radhës e Asamblesë Komunale e Kryesuar nga Kryesuesi i saj z.Fatmir Istogu.                                
Të premten me  datë 17.09 2010  Asambleja Komunale mbajti mbledhjen e radhës me keto pika të rendit të ditës:
 

Revista e Folklorit Burimor Shqiptarë “ DRENASI 2010” | 2010-09-22

Picture-675-(1).jpg Festivalin e shpalli te hapur kryetari i komunës se Drenasit z.Nexhat Demaku  duke   ju uruar pjesmarsëve nga te gjitha trevat shqiptare një prezantim te vlerave  te mirëfillta kombëtare.
 

Nën patronatin e Kryeministrit të Kosovës, Z.Hashim Thaçi | 2010-09-20

Nën patronatin e Kryeministrit të Kosovës,  Z.Hashim Thaçi
Ministria e Kulturës
Komuna e  Drenasit
Instituti Albanologjik i Prishtinës
Organizojnë  me datën 21-22-23-24-25 shtator, nga ora 19,oo në sheshin Fehmi Lladrovci  në Drenas  veprimtarinë më të  rëndësishme kulturore të vitit; Revistën e Folklorit Burimor  Shqiptar, Drenas 2010.
Ku do të marrin pjesë  :
 

Kan filluar punimet në fasadimin e blloqeve në qytet | 2010-09-17

Ky projekt ka kushtuar 69.363.12 € . Projekti  pritet te realizohet sipas planit te parapare brenda 49 dite .
 

Asfaltimi I rrugës ne Lagjen e xhamisë | 2010-09-15

Këtyre ditevë  kanë  filluar punimet  ne asfaltimin e rrugës” lagja e xhamisë”me gjatësi prej 280m.
 

KPF-mbanë mbledhjën e rregullt | 2010-07-12

Komiteti për Politikë dhe Financa sot mbajti mbledhjën e tij të rregullt,të kryesuar nga Kryesuesi z. Fatmir Istogu me
pjesëmarrje të Kryetarit të Komunës z.. Nexhat Demaku.
 

Zgjidhet kryesia e grupit joformal te grave | 2010-07-09

Në takimin e  grupit joformal te grave të mbajtur sot u zgjodh kryesia e këtij grupi.