Lajmet

Ftesë | 2017-07-28

 
 

U mbajt mbledhja e radhës e Komitetit për Politikë dhe Financa | 2017-07-24

 Kryesuar nga  kryesuesi i Kuvendit Komunal Hazbi Bajra, është  mbajtur  mbledhja e radhës e Komitetit për Politikë dhe Financa, ku të pranishëm në mbledhje ishin nënkryetari Lulzim Blakaj, drejtor të drejtorive komunale si dhe anëtarët  e KPF-së. Pika të rendit të ditës ishin: shqyrtimi i raportit financiar për tre mujorin e dytë të vitit fiskal 2017, shqyrtimi i raportit për 6 mujor të punës së kryetarit të komunës,shqyrtimi i raportit të punës për 6 mujorin e NP “Ambienti”, shpallja në diskutim publik e projekt- rregullores për përdorimin e pijeve alkoolike në lokale publike, shqyrtimi i Raportit dhe analiza e vitit shkollor 2015-2016, njoftimi me raportin e Auditorit të përgjithshëm për vitin 2016, shqyrtimi dhe miratimi i projekt rregullores për tatimin në pronë.

 

Të gjitha këto pika të rendit të ditës u miratuan nga anëtaret  e KPF-së.

 

Komuna e Istogut dhe organizata “Help – Hilfe zur Selbsthilfe” nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi | 2017-07-21

 
Kryetari i komunës Haki Rugova ka pritur sot në takim Shqipe Breznica nga organizata Help – Hilfe zur Selbsthilfe me të cilën kanë nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi për realizimin e  projektit  “Mbështetja e stabilitetit socio-ekonomik në rajonin e Ballkanit Perëndimor” ku në vitin 2018 nga komuna e Istogut do të përkrahen së paku 35 mikro-biznese.

 

Njoftim | 2017-07-21

 
 

Përkujtohen dëshmorët në përvjetorin e rënies | 2017-07-18

 Kryetarit i komunës  Haki Rugova i shoqëruar nga stafi komunal, familjarë të dëshmorëve si dhe qytetarë  kanë bërë sot  homazhe dhe kanë vendosur kurora lulesh pranë lapidarit të dëshmorëve  Nazmi Muzliaj, Arton Zogaj,  Mirvete Maksutaj, Niman  dhe Tahir Demaj, Muharrem Vuthaj, Qazim dhe Nexhmedin Hakaj.

 

 

Kryetari i komunës Haki Rugova, shpalos aktivitetet e gjashtëmujorit të parë të vitit 2017 | 2017-07-17

 
 
Kryesuar nga kryetari i komunës Haki Rugova, sot në sallën e Kuvendit Komunal, është mbajtur tubimi i parë me qytetarë që kishte për qëllim shpalosjen e aktiviteteve të komunës për gjashtëmujorin e parë të vitit 2017.

 

 

Kaliqani dhe Orroberda me rrugë të re | 2017-07-14

 

 
Kanë filluar punimet për ndërtimin e rrugës në fshatin Kaliqan, lagjja Gjyshkok me gjatësi 1500 m ndërsa vlera e projektit është 55 mijë euro, po ashtu punimet  janë drejt finalizimit  për ndërtimin e rrugës në fshatin Orroberdë në lagjen Miranaj me gjatësi 800 metra kurse me vlerë të projektit 39 mijë euro. Të gjitha këto investime janë nga komuna e Istogut. 

 

Istogu, me infrastrukturë të kompletuar rrugore | 2017-07-11

 
 

Komuna e Istogut, gjithnjë e më shumë me infrastrukturë të kompletuar rrugore pasi tashmë kan
ë filluar punimet për ndërtimin e katër rrugëve të reja lokale, ndërtimi i rrugës në lagjen Alihajdaraj në Istog të Poshtëm, ndërtimi i rrugëve lokale në Kaliqan-lagjia  Gjyshkokë, ndërtimi i rrugës lokale në Orroberdë, lagjia Miranaj si dhe ndërtimi i rrugës lokale në Kërrninë. Të gjitha këto ndërtime të rrugëve  janë investim i komunës së Istogut. 

 

KOMUNIKATË SENSIBILIZUESE | 2017-07-03

 Bazuar në dispozitat nenit 17 pika g e ligjit për vetëqeverisjen lokale, nenit 82 të ligjit për procedurë administrative, nenit 20 të ligjit për mbrojtje nga zjarri Nr 04/L-12 si dhe udhëzimit administrativ numër 26/2008, neneve 7, 8 dhe 16 lidhur me përdorimin e materieve  piroteknike (fishekzjarrëve, petardëve, raketave dhe mbushjeve tjera shpërthyese),

Drejtorati për Shërbime Publike  Mbrojtje dhe  Shpëtim lëshon këtë:

 

      KOMUNIKATË   SENSIBILIZUESE

 

Me që kemi hyrë në sezonin e temperaturave të larta dhe sezonin e korrje shirjeve përmes kësaj komunikate apelojmë të qytetaret që të rrisin kujdesin sidomos ne aspektin e sigurisë dhe mbrojtjes nga zjarri.

    

  1. Mos ndizni zjarre në ambiente të hapura me qellim të pastrimit të mbeturinave për shkak se shpesh dalin jashtë kontrolli dhe shkaktojnë rrezik të përgjithshëm.
  2. Mos ndizni humullishtet (sernishtat) grunore.
  3. Gjatë piknikëve të ndryshme në bjeshkët tona shmangni maksimalisht përdorimin e zjarrit të hapur në natyrë (mos e lini të ndezur fikeni dhe mbulojeni me dhe) shpesh erërat kanë aktivizuar.
  4. Gjatë korrjeve aplikoni masat e nevojshme për mbrojtje dhe parandalim të zjarreve (prodhuesit dhe kombajneret do njoftohen me kohë lidhur me masat).
  5. Gjatë festave të ndryshme ( dasmave ) mos përdorni fishekzjarrë dhe mjete tjera piroteknike të cilat shumë lehtë mund të shkaktojnë zjarre dhe të lëndojnë  njerëz .
  6. Kujdes gjatë sistemimit të ushqimit të bagëtisë: vendoseni sa me larg objekteve tuaja për sigurinë e jetës dhe pasurisë  suaj.
  7. Maksimalisht kujdes me fëmijët të cilët vijnë shumë lehtë deri të shkrepëset dhe mjetet tjera që prodhojnë flakë.
  8. Mos hidhni cigare të ndezura nga automobili juaj.

 

Të gjitha pikat e  cekurat me lartë janë veprime që do të kontribuonin në zvogëlimin e rasteve  dhe zvogëlimin e rrezikut për jetën, pasurinë dhe ambientin tonë dhe janë të ndalura andaj kontribuoni edhe ju si qytetarë të Istogut në parandalimin e këtyre dukurive negative .

 

 

Njoftim për Tubim Publik | 2017-07-03

 Njoftohen të gjithë qytetarët e Komunës së Istogut, se më:17.07.2017, e hënë në ora 1100, në Sallën e Kuvendit Komunal, Kati III, në Istog do të mbahet tubimi publik me qytetarët e komunës së Istogut.

Tubim Publik, do të mbahet me këtë:

 
R  e  n  d        d  i  t  e

1.     
Njoftimi mbi punën e organeve komunale për periudhën janar-qershor 2017  dhe
2.      Diskutimet, propozimet dhe sugjerimet e qytetarëve.

 

 
Duke paraqitur rezultatet 1-10 (of 1352)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

RSS

Sign in