Mirësevini në Kaçanik

Hyrja Regjistrohu

 

Faqja e Kaçanikut do te jetë një dritare e re, ne të cilën qytetarët e komunës sonë, por edhe më gjere, mundë të informohen për punën dhe te arriturat tona, por edhe me preokupimet dhe sfidat tona dhe të qytetarëve tanë.

 

Historiku

Kaçaniku si qendër administrative – qytezë daton që nga fundi i shekullit XVI. Themelues i parë i kësaj qyteze është Koxha Sinan Pasha i cili ndërtoi xhaminë në vitin 1594 e cila edhe sot ekziston, një kuzhinë publike (imaret) , një shkollë në afërsi të xhamisë, dy hane, një hamam, kalanë (në fund të shekullit XVI , në vitin 1595 ) dhe disa mullinj në lumin Lepenc.
 
më shumë...

 

Lajme

Komuna e Kaçanikut vazhdon traditën e suksesshme për inkasimin e të hyrave vetanake, mjetet në vazhdimësi po përdoren në realizimin e projekteve që po ndërtojnë mirëqenien qytetare
13 nëntor 2017

 Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi, udhëhoqi mbledhjen e fillimjavës, në të cilën u njoftua për aktivitetet, projektet dhe punët administrative komunale për javën që sapo lamë pas.

më shumë...

Përfundon faza e tretë e asfaltimit të rrugës Gërlicë-Prushaj
08 nëntor 2017

 Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi dhe Drejtori për Shërbime Publike Ramadush Osmani, vizituan nga afër punishten në asfaltimin e rrugës  Gërlicë-Prushaj. 

më shumë...

Përurohet Stadiumi i Qytetit “Besnik Begunca”
07 nëntor 2017

 Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi, Kryetari i Kuvendit të Kosovës Kadri Veseli, Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit Kujtim Gashi, Kryetari i Federatës së Futbollit të Kosovës Fadil Vokrri dhe vajzat e dëshmorit Besnik Begunca, përuruan sot stadiumin e qytetit të Kaçanikut “Besnik Begunca”, investim i përbashkët i MKRS-së dhe Komunës së Kaçanikut, në vlerën e përgjithshme financiare rreth 320 mijë euro. 

më shumë...

Palestra Sportive në Kaçanik e gatshme në vitin 2018, premton Ministri Kujtim Gashi
07 nëntor 2017

 Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit Kujtim Gashi, vizitoi Komunën e Kaçanikut, ku u prit nga Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi dhe stafi ekzekutiv. 

më shumë...

Komuna e Kaçanikut dhe Forumi për Iniciativa Qytetare implementojnë një mori projektesh rinore në Kaçanik
06 nëntor 2017

 Komuna e Kaçanikut dhe Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) përfunduan sot pesë projekte rinore në Kaçanik. Projektet kishin për qëllim realizimin e disa nismave për rregullimin e mirëqenies qytetare dhe promovimin e të lexuarit nga të rinjët në qytet.

më shumë...

Komuna e Kaçanikut dhe Forumi për Iniciativa Qytetare implementojnë një mori projektesh rinore në Kaçanik
06 nëntor 2017

 Komuna e Kaçanikut dhe Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) përfunduan sot pesë projekte rinore në Kaçanik. Projektet kishin për qëllim realizimin e disa nismave për rregullimin e mirëqenies qytetare dhe promovimin e të lexuarit nga të rinjët në qytet.

më shumë...