Mirësevini në Kaçanik

Hyrja Regjistrohu

 

Faqja e Kaçanikut do te jetë një dritare e re, ne të cilën qytetarët e komunës sonë, por edhe më gjere, mundë të informohen për punën dhe te arriturat tona, por edhe me preokupimet dhe sfidat tona dhe të qytetarëve tanë.

 

Historiku

Kaçaniku si qendër administrative – qytezë daton që nga fundi i shekullit XVI. Themelues i parë i kësaj qyteze është Koxha Sinan Pasha i cili ndërtoi xhaminë në vitin 1594 e cila edhe sot ekziston, një kuzhinë publike (imaret) , një shkollë në afërsi të xhamisë, dy hane, një hamam, kalanë (në fund të shekullit XVI , në vitin 1595 ) dhe disa mullinj në lumin Lepenc.
 
më shumë...

 

Lajme

Kuvendi i Komunës mbanë mbledhjen e V-të për vitin 2017
25 maj 2017

 Me shumicë votash Kuvendi i Komunës së Kaçanikut miratoi propozim vendimin për Rishikimin e Buxhetit të Komunës për vitin 2017, në mbledhjen e V-të me radhë të kryesuar nga Kryesuesi Xhelal Gashi, ndërsa i pranishëm ishte edhe Nënkryetari Remzi Elezi.

më shumë...

Përkujtohen dëshmorët dhe martirët e betejës së 25 majit në Kaçanik
25 maj 2017

 Në 18 vjetorin e rënies, në fshatin në Biçec me një manifestim përkujtimor janë përkujtuar dëshmorët: Shaqir Kuka, Sakip Hysa, Nazmi Osmani, Avdullah Baftiu, Kemal Kolshi, Sadik Guri dhe Qemal Guri, dhe martirët e luftës, të cilët ranë më 25 maj 1999: Ali Sallahu, Adem Sallahu, Xhemal Tusha, Ali Tusha, Rrahim Vishi, Sulejman Guri, Milaim Vishi, Hajrush Qorri, Artan Qorri, Fetije Qorri dhe Rexhep Qorri. 

më shumë...

Shkolla Fillore “ Agim Bajrami” me inventar të ri shkollor
24 maj 2017

 Me kërkesë të Komunës së Kaçanikut, Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë e ka pajisur me  inventarë të ri Shkollën Fillore “Agim Bajrami” në Stagovë. 

më shumë...

Komuna e Kaçanikut nikoqire e takimit të 17-të Këshillit Ekzekutiv të KLSP-ve
23 maj 2017

 Komuna e Kaçanikut ka qenë sot nikoqire e takimit të 17-të, të Këshillave Lokale për Siguri Publike (KLSP). Takimin e udhëheqi kryetarja e KLSP-ve Kosovare Murseli, e cila falenderoi të pranishmit për praninë e tyre.

më shumë...

Përkujtohen 5 kaçanikasit e rënë në Burgun e Dubravës
22 maj 2017

 Dëshmorët Tefik Raka, Mejdi Dalloshi, Avdylgafurr Luma, Danush Kurtaj dhe Suad Brava, të rënë në Burgun e Dubravës para 18 vjetësh, bashkë me 192 të burgosur tjerë, janë përkujtuar me një akademi të mbajtur në Pallatin e Kulturës në Kaçanik.

më shumë...

Të rinjtë kaçanikas diskutojnë për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm
22 maj 2017

Të rinjtë kaçanikas kanë diskutuar për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm si dukuri negative, fatkeqësisht e pranishme edhe në shoqërinë tonë kosovare. 


më shumë...