MIRË SE VINI NË KOMUNËN E KAMENICËS


Hyrja Regjistrohu

Faqja e Komunës së Kamenicës është faqja, në të cilën qytetarët e komunës sonë, por edhe me gjërë, mund të informohen për punën dhe të arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe të qytetareve tanë.


 

 
logo_top.jpg

eGov-Forumi ka qëllim ngritjen e vetëdijes dhe njohurisë për Teknologjinë e Informacionit dhe komunikimeve (TIK), si pajisje për të përmirësuar eficiencën dhe kualitetin e administrimit të komunës dhe prodhimit të shërbimeve të saj.

Fillimi
Lajmet
Komuna
Shërbimet
Qyteti
Projektet
Shpalljet
Forumi
FAQ

Q.SH.Q

Qendra e Shërbimit të Qytetarëve:

-Shërbimi i Kërkesave
-Shërbimi i Tatimit në pronë
-Shërbimi i Ofiqarisë

Orari i Punës: 08:00 - 16:00
Pauza: 12:00 - 13:00

Tel: 0280 371 969
e-mail: info.kamenice@rks-gov.net

Shto në Twitter Shto në Facebook Shto në MySpace
qredfc74cdc7bfc5e528a05530a360570b.png
 
Shfleto faqen zyrtare të Komunës në telefonin tuaj mobil. Skano QR-kodin. 
(Android dhe IOS)

Historiku

Koha e saktë e themelimit të Kamenicës si vendbanim nuk dihet, por duhet të jetë së paku aty nga mesjeta .Kjo përmendet në librin e borxhlinjve të Mikel Llukarit në vitet ’30-të të shek XV me emrin Chameniza,pastaj edhe në defterët turk të vitit 1455. Varësisht prej organizimeve të ish pushtet  jugosllav  ajo shpesh ishte komunë, por shpesh është trajtuar edhe si komunë e Qarkut të Gjilanit. Në vitin 1952 nga Qarku i Gjilanit, formohen tri rrethe:Gjilani, Kamenica dhe Vitia. Në vitin 1959  kur transformohen  rrethet, Kamenica shndërrohet në komunë te pavarur, si njësi e barabartë me komunat tjera ne vend. Me procesin e decentralizimit Komunës së Kamenicës  iu ka  shkëputur  një pjesë e territorit 18 fshatra .Nga  13 fshatrat  është krijuar komuna e re e Ranillugut  në vitin 2010,si dhe 5 fshatra i bashkëngjitën komunës Novobërdës. Tani  Komuna e Kamenicës  i ka  417km/2 dhe 40.000 banorë sipas  regjistrimit  të  fundit të popullsisë më vitin  2011.

Lajme

Kryetari i komunës Begzad Sinani uron Fitër Bajramit besimtarëve mysliman
24 qershor 2017
   Kryetari i Komunës së Kamenicës, Begzad Sinani në emrin e tij dhe në emrin e Komunës së Kamenicës i ka u
ruar besimtarët për Festën e Fitër Bajramit.

“Kam nderin dhe kënaqësinë si Kryetar i Komunës së Kamenicës, dhe në emrin tim t'iu uroj festën e Fitër Bajramit, Kryetarit dhe Këshillit të Bashkësisë Islame në Kamenicë,si dhe të gjithë besimtarëve myslimanë me dëshirën që të gjithë të bëhemi bashkë për të shtruar dorën e pajtimit, solidaritetit dhe bamirësisë.

më shumë...

KPF e mbajti mbledhjen në objektin e ri të komunës
22 qershor 2017
  DSC_0096-1-.JPG KPF   e mbajti mbledhjen e parë  në  objektin e ri të  komunës  i cili para  pak ditësh ishte  inaugurua. Takimin e udhëhoqi kryesuesi i Kuvendit Bajram Dëmaku. Kryetari Sinani, tha"  do të bëhet inaugurimi solemn i këtij objeti kapital, megjithëse dëshira dhe  përpjekja e jonë ishte që objekti  të jetë  gati   për  ditën e çlirimit të Kamenicës 18 qershor, për të cilën ditë ishte  planifikuar  të ftoheshin  të gjithë ata  që kishin kontribuar, të niveleve të ndryshme  vendor e ndërkombëtarë. Mirëpo për shkak se Shefja e Zyrës së Bashkimit Europian Nataliya Apostolova j  nuk ishte  në Kosovë, inaugurimi solemn do të bëhet së shpejti”. Anëtarët e komitetit për politikë dhe financa i miratuan të gjitha  pikat e parapara për procedim  për  seancën e  ardhshme të  Kuvendit.
DSC_0092-1-.JPG

më shumë...

Përurohet objekti i ri i Administratës Komunale në Kamenicë
19 qershor 2017
 Image.png

Për nderë të 18 vjetorit të çlirimit të Kamenicës është inauguruar objekti i ri i Administratës Komunale në Kamenicë.Kryetari i Komunës Begzad Sinani në këtë ceremoni ,ku ishin  të pranishëm drejtorët komunal, shërbyesit civil, përfaqësues të Institucioneve tjera komunale dhe qytetarë të tjerë ,shprehu bindjen se objekti i ri me standarde evropiane do të ndikojë drejtpërdrejtë në ngritjen e kualitetit të shërbimeve ndaj qytetarëve. " Falënderoj  drejtorët komunal , shërbyesit  civil për kryerjen e shërbimeve efikase ndaj qytetarëve dhe përfundimin e të gjitha procedurave që ka pas obligim Komuna në përfundimin e këtij objekti.

Që nga mbledhja e parë e bordit të drejtorëve të datës 27.02.2014, kemi caktua si prioritet që duhet të përfundohet ky projekt, të cilin  edhe sot po e përurojmë këtë investim kapital për qytetarët dhe punëtorët e Administratës Komunale " tha kryetari i komunës Begzad Sinani.

 

 Image-2.png

më shumë...

Me një program të pasur kulturo artistik u festua 18 qershori dita e çlirimit të komunës
18 qershor 2017
 DSC_0236.JPG Në shtëpinë e kulturës “ Isa Kastrai” u  mbajte një koncert i pasur  kulturo artistik  nga, Ansambli i Këngëve dhe Valleve” Albana”. Kësaj radhe të pranishmit i argëtuan : këngëtarja e mirënjohur   Shkurte Fejza,  si dhe  këngëtarët   vendas tani më të afirmuar . Hetem Matoshi  dhe   Nazmije Demolli Kastrati. Me fjalë rasti  për rendësin e kësaj dite  u paraqiten  kryetari i komunës  Begzad Sinani dhe   kryetari i Shoqatës së Veteranëve të Luftës ,  njëherit  drejtor  i Drejtorisë për  Kulturë ,Rini dhe Sport, Milaim Limani.
DSC_0202.JPGDSC_0230.JPG
 
DSC_0199.JPG

DSC_0227.JPG

DSC_0286.JPG
më shumë...

Homazhe në varrezat e dëshmorëve për nderë të 18 qershorit ditës së komunës
18 qershor 2017
  
DSC_0570.JPG Programi festiv  për nderë  të 18 qershorit  ditës së komunës, filloi me  homazhet  në varrezat e dëshmorëve të kryetarit të komunës  dhe  strukturave komunale .Pas vendosjes  kurorave , të pranishmit u përshëndetën me   anëtarët e familjeve të  dëshmorëve .



DSC_0578.JPG

më shumë...

 

Kryetari i Komunës

begzad-sinani.jpg
Kryetari i Komunës së Kamenicës
BEGZAD SINANI

Lajmet e fundit

 logomeetyourheroes.png


 

 

Hyrja


Komuna Online

Udhëzues për qytetarë

Untitled-1-01.png
udhezuesIMG.jpg

riatdhesimi.jpg

Statuti i Komunës

    
        Statuti             Rregulloret
 

Orari i Punës

Prej: 08:00 - 16:00
Pushimi: 12:00 - 13:00

Webmail


web-mail

 


Identifikimi i kushteve dhe standardeve për lëvizje të lirë të personave me aftësi të kufizuar.

thumbnail-(1).jpg