Komiteti për Komunitete, miratoi raportin e punës për vitin e kaluar | 2017-05-26

Komiteti për Komunitete, ka mbajtur mbledhjen e pestë të rregullt, për vitin 2017, dhe ka shqyrtuar dy raporte, si dhe ka dhënë një rekomandim për mbledhjen e ardhshme të Kuvendit të Komunës. Mbledhja e sotme, është drejtuar nga zëvendëskryesuesi i këtij komiteti Ismal Vrenezi.

 

Nxënësit e klasave të nënta sot i nënshtrohen testit të arritshmërisë | 2017-05-26

  mbledhjen e  mbajtur të Komitetit për Arsim, Kulturë, Rini dhe Sport, drejtori i Drejtorisë për Arsim dhe Edukim, Avdi Morina informoi  anëtarët e komitetit për arsim, kulturë, rini dhe sport, që sot mbahet Testi i Arritshmërisë në Komunën e Malishevës, për nxënësit e klasave të nënta.

 

Malisheva, pjesë e “Projekti-Socio” | 2017-05-26

Komuna e Malishevës, përkatësisht Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, dje ka nënshkruar një memorandum bashkëpunimi, me PREDA Plus Kosovë dhe ASB, me qëllim të zbatimit të projektit “Stabiliteti Socio-ekonomik i komuniteteve etnike pakicë dhe shumicë në Kosovës”.

 

Njoftim për dezinsektimin selektiv të zonave endemike në Lubizhdë dhe Mirushë | 2017-05-26

Fushata e dezinsektimit selektiv të zonave endemike në Komunën e Malishevës, vazhdon në  Lubizhdë dhe Mirushë. Për shkak të reshjeve atmosferike, dezinsketimi i paraparë për këtë javë, në këto dy fshatra, është shtyrë për javën e ardhshme.  Aktiviteti i dezinsektimit selektiv është i paraparë me Planin strategjik për parandalimin dhe luftimin e Etheve Hemorragjike Krime Kongo.

Ky njoftim, shërben edhe për bletarët të cilët duhet të kenë kujdes të shtuar ndaj bletëve gjatë ditëve kur bëhet dezinsektimi selektiv.

 

Dezinsektimi selektiv vazhdon në këto fshatra, sipas këtij orari:

Me datë 29.05.2017, në fshatin Lubizhdë,

Me datë 30.05.2017, në fshatin Mirushë.

 

Për fshatrat tjera do të ketë njoftim të ri në kohë reale.

 

Shtabi lokal për parandalimin dhe luftimin e EHKK

 

 

KK i Malishevës, miratoi rishikimin e buxhetit komunal për këtë vit | 2017-05-25

Sot në një seancë urgjente, KK i Malishevës, ka mbajtur mbledhjen e saj, ku marrë disa vendime me rëndësi. Në mesin e këtyre vendimeve është miratimi i rishikimit të buxhetit komunal, për vitin 2017, si dhe formimi i Këshillit Organizativ për shënimin e 16 Qershorit, Ditës së Çlirimit dhe Ditës së Dëshmorëve të Komunës së Malishevës.

 

BE përkrahë tri biznese në Malishevë | 2017-05-25

Tri biznese në Komunën e Malishevës, kanë përfituar grante nga Bashkimi Evropian, në projektet e tyre për zgjerimin e biznesit ekzistues, apo si biznese fillestare. Ky donacion është bërë përmes ARDA, dhe sot edhe zyrtarisht këto tri biznese lokale, i kanë nënshkruar kontratat e përfitimit të donacioneve të tyre, përmes së cilave, do të zgjerojnë bizneset e tyre dhe rrjedhimisht edhe rritjen e numrit të të punësuarve.

 

Njoftim për dezinsektimin selektiv të zonave endemike në Turjakë, Lubizhdë dhe Mirushë | 2017-05-24

Fushata e dezinsektimit selektiv të zonave endemike në Komunën e Malishevës, vazhdon në Turjakë, Lubizhdë dhe Mirushë. Aktiviteti i dezinsektimit selektiv është i paraparë me Planin strategjik për parandalimin dhe luftimin e Etheve Hemorragjike Krime Kongo.

Ky njoftim, shërben edhe për bletarët të cilët duhet të kenë kujdes të shtuar ndaj bletëve gjatë ditëve kur bëhet dezinsektimi selektiv.

 

Dezinsektimi selektiv vazhdon në këto fshatra, sipas këtij orari:

Me datë 25.05.2017, në fshatin Turjakë,

Me datë 26.05.2017, në fshatin Lubizhdë,

Me datë 27.05.2017, në fshatin Mirushë.
 

Për fshatrat tjera do të ketë njoftim të ri në kohë reale.

 

Shtabi lokal për parandalimin dhe luftimin e EHKK

 

Njoftim: Prej nesër aparati i mamografisë në shërbim të qytetarëve të Malishevës | 2017-05-22

Njoftohen të gjithë të interesuarit, se nga dita e nesërme, e marte 23 maj 2017, në Malishevë, do të qëndroj aparati mobil i mamografisë dhe do të jetë në shërbim të të gjithë të interesuarve për kryerjen e këtij shërbimi shëndetësor.

Sipas drejtorit të Drejtorisë për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale, Hajdin Berisha, aparati i mamografisë, që sot ka mbërritur në Malishevë, për dy javë, ose varësisht nga nevoja, do të qëndroj në shërbim të të gjithë atyre që duan të kryejnë këtë shërbim të kontrollit shëndetësor.

Të gjithë interesuarit, mund të paraqiten në QKMF të Malishevës, për bërjen e terminit për kryerjen e kontrollit me aparatin e mamogafisë. Paraqitja dhe shërbimi i kontrollit fillon nga ora 09:00 dhe do të jetë në shërbim të të interesuarve, çdo ditë pune, për dy javë, ose më shumë.

Askush nuk mund të kryej shërbimin, pa siguruar terminin në QKMF, si dhe duhet të ketë me vete dokumente identifikimi (letërnjoftim apo pasaportë), ndërsa mosha e lejuar për kryerjen e këtij kontrolli, është 40 vjeç e sipër.

 

Njoftim për mbledhjen e parë urgjente të KK të Malishevës për vitin 2017 | 2017-05-22

Mbledhja  e  -I-  (parë )  urgjente  e Kuvendit të Komunës së Malishevës për vitin 2017,  do të mbahet ditën e Enjte,   me datë: 25.05.2017, duke filluar nga ora 10:00.

Mbledhja do të mbahet në sallën e Kuvendit të Komunës.

 

 

Shpërndahen njëqind makina mjelëse për fermerët malishevas | 2017-05-22

Në kuadër të investimeve të Komunës së Malishevës në bujqësi në përgjithësi, e në veçanti në blegtori, sot janë shpërndarë njëqind makina mjelëse, si pjesë e ndihmës së komunës për fermerët lokal. Në ceremoninë e shpërndarjes së këtyre makinave mjelëse, morën pjesë edhe nënkryetari i Komunës së Malishevës, Rexhep Mazreku dhe drejtori i Drejtorisë për Bujqësi, Murat Hoxha.

 
Duke paraqitur rezultatet 1-10 (of 2491)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

RSS