Mirësevini në ObiliqFaqja e Obiliqit do të jetë faqja, në të cilën qytetarët e komunës sonë, por edhe më gjërë, mund të informohen për punën dhe te arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe te qytetareve tanë.!

 

Lajmet e fundit

Sa jeni të kënaqur me shërbimet e Komunës Sa jeni të kënaqur me shërbimet e Komunës
 
 
 

logo1.bmp
               
 1523.jpg                             

 Lajme

Kryetari Gashi zhvilloi takim me ministrin e MKRS-së, Kujtim Shala
27 tetor 2016

14800912_10210622152855061_1629254357_n.jpg

 Për t’u realizuar investimi i bërë nga UEFA përmes FFK-së, në stadiumin e Obiliqit “Agron Rama”, duhet që parcela që i përket ky stadium të kalojë nga pronësia e AKP-së në pronësi të Komunës së Obiliqit.

Kjo ishte edhe temë diskutimi gjatë takimit të sotëm mes kryetarit të komunës, Xhafer Gashi me ministrin e Kulturës, Rinisë dhe Sportit z.Kujtim Shala.

Ministri Shala tha se e përkrahë komunën e Obiliqit, i cili përmes një kërkese që do t’ia drejtoi  Ministrisë së Financave, do t’ia sqaroi kësaj të fundit, rëndësinë e bartjes së pronësisë së kësaj parcele.

 “Ky investim sa është i rëndësishëm për komunën e Obiliqit, aq ka rëndësi edhe për sportin në nivel nacional të Kosovës”, theksoi ministri Shala.

Kryetari Gashi e falënderoi ministrin Shala për këtë mbështetje duke thënë se dëshiron bashkëpunim të mëtejshëm mes Komunës së Obiliqit dhe MKRS-së.

më shumë...

Kryetari Gashi zhvilloi takim me kryeshefin Ekzekutiv të KUR ”Prishtina”
25 tetor 2016

14572825_1241423549264320_4376640676557916623_n.jpg

 Kryetari i Komunës z.Xhafer Gashi së bashku me drejtorin për Shërbime Publike dhe Emergjencë, z.Burim Gërguri takuan sot kryeshefin Ekzekutiv të KUR ”Prishtina”- Kompania Ujësjellësit Rajonal SH.A, z.Ilir Abdullhau.

Në këtë takim u diskutuan shumë çështje të cilat janë me interes vital për qytetarin e Komunës së Obiliqit, me theks të veçantë:

-Nënshkrimi i memorandum-bashkëpunimit mes Komunës dhe KUR “Prishtina”, në fushën e shërbimeve dhe mirëmbajtjes së rrjetit dhe mbylljen e gropave në rrugë, të cilat janë shkaktuar nga punimet dhe intervenimet në rrjet të ujësjellësit nga Kompania;

-Pranimi teknik i rrjetit të ujësjellësit për fshatrat Breznicë-Kozaricë;

-Zgjedhjen e problemit me pompa, të cilat e furnizojnë një pjese të fshatit Siboc dhe një pjese të fshatit Hade;

-Funksionalizimi i fabrikës së re në Shkabaj dhe zgjidhja e problemeve teknike për furnizim me energji;

-Furnizimi me ujë të pijes për qytetarët e Obiliqit pa ndërprerje gjatë sezonit të verës.

Drejtori z.Abdullahu e informoi kryetarin Gashi se si i kanë shkuar punët në fabrikën e re të ujit dhe premtoi që më ndërtimin e fabrikës së ujit, Obiliqi do të ketë ujë të mjaftueshëm.

Në këtë takim u ngritën edhe çështjet dhe sfidat me të cilat përballën banorët e Komunës së Obiliqit, të cilat do të trajtohen sipas prioriteteve që ka komuna.

më shumë...

Përfunduan punimet për ndërtimin e rreth-rrotullimit
24 tetor 2016

P1210942.JPG

 Kryetari i komunës Xhafer Gashi, së bashku me stafin e tij, inspektoi punimet për sëafermi  në përfundimin e rreth-rrotullimit në magjistralen Obiliq-Prishtinë,  përkatësisht në rrugën ku e lidhet fshati Dardhishtë në magjistralen Obiliq-Prishtin.

"Pika e zezë e trafikut" siç u quajt nga qytetarët, pjesa e aksit rrugor, në të cilën ka pasur me dhjetra humbje jetësh, e qindra aksidente si pasojë e gjendjes së keqe të rrugës, tani më është rregulluar.

Trajtimi me seriozitet i të gjitha këtyre probleme është rezultat i bashkëpunimit të vazhdueshëm me qytetarët. Tani drejtuesit e automjeve dhe qytetarët  do të ndihen të sigurt gjatë qarkullimit në këtë aks rrugor.

Ditë me pare përfundoi trotuari Subutiq –Orlloviq. Po ashtu, këtij projektit  kapital do t’i bashkëngjitet edhe ndriçimi publik, punimet e të cilit  kanë filluar.

më shumë...

Kryetari Gashi zhvilloi debat me nxënësit e shkollave te mesme të Obiliqit
21 tetor 2016

P1210913.JPG

 Me kërkesë të nxënësve të shkollave të mesme në komunën tonë, sot kryetari i komunës z.Xhafer Gashi, ishte përballë nxënësve për të debatuar dhe për të dëgjuar për së afërmi kërkesat, preokupimet, propozimet dhe idetë që këta nxënës kanë qoftë në shkollat e tyre qoftë si qytetarë të komunës.

 

Tema në bazë të së cilës nisen debatin ishte: "Kryetari nuk përkrahë të rinjtë apo të rinjtë nuk kërkojnë përkrahje nga kryetari".

 

Si fillim bisede në këtë debat u kërku nga kryetari një përshkrim rreth aktiviteteve të bëra nga qeverisja e kryetarit Gashi, e për të vazhduar pastaj me fokus  në investimet në arsim, me theks të veçantë në infrastrukturë, inventar, praktikën profesionale, bursat, aktivitetet kulturore, sportive dhe rinore, projektet, angazhimet dhe aktivitetet rinore në përgjithësi.

Në panel bashkë me kryetarin, me kërkesen e nxënësave gjithnjë, ishin edhe drejtori i DKA z.Agim Spahiu si dhe drejtoresha për KRS znj. Fitore Hashani.

Pyetjet dhe kërkesat e shumta të nxënësëve bënë që të preken shumë tema e që ideja ishte bashkarishtë të bëhet më e mira për ta dhe njëherit të rrugëtojnë bashkë me kryetarin dhe qeverisjen e tij që qyteti i tyre të arrijë zhvillimin dhe bukurinë njejtë me komunat e tjera të Kosovës.

"Falenderojmë nxënësit për bashkëpunimin dhe kënaqësinë që na e ofruan sot të jemi pjesë e tyre dhe njëherit i ftojmë të jenë kaq të zëshëm gjithnjë për vendin dhe të arrituarat e tyre", tha kryetari Gashi.

më shumë...

 

Telefona me rëndësi

  
   
Statuti-i-komunes-2016(shqip)-(1).pdf

Hyrja


Aplikimi Online


riatdhesimi.jpg
 


 

httpwww.institutigap.orgspendingsobiliq2014#~obiliq
 
125.png
  

 

Fushatë kundër gjuhës së urrejtjes

Ju keni një version të vjetër të Adobe's Flash Player. Merre Flash player .