Mirësevini në ObiliqFaqja e Obiliqit do të jetë faqja, në të cilën qytetarët e komunës sonë, por edhe më gjërë, mund të informohen për punën dhe te arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe te qytetareve tanë.!

 

Lajmet e fundit

Sa jeni të kënaqur me shërbimet e Komunës Sa jeni të kënaqur me shërbimet e Komunës
 
 
 

logo1.bmp
               
 1523.jpg                             

 Lajme

Në përvjetorin e Epopesë së Dukagjinit, marrin pjesë edhe përfaqësuesit e komunës së Obiliqit dhe qytetarë të shumtë
24 mars 2017

P1230937.JPG

 Kryetari i komunës, Xhafer Gashi, së bashku me ekzekutivin, përfaqësuesin e shoqatave të dalura nga lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe qytetarë të shumtë të komunës sonë, bënë homazhe në kompleksin memorial në Gllogjan.Kujtimi i përhershëm, mirënjohja dhe respekti për të gjithë të rënët për liri, janë më e pakta që mund të bëjmë për ta.Mungesa në këtë përvjetor e komandantit të kësaj zone, Ramush Haradinajt, për shkak të proceseve të padrejta ndaj tij dhe ndaj shqiptarëve në përgjithësi, është një mungesë e madhe, pasiqë Ramush Haradinaj është emblema e kësaj epopeje.Pas homazheve, delegacioni i komunës morri pjesë edhe në manifestimin qendror që u mbajt në qendër të Deçanit.

më shumë...

"Ne jemi të gjithë të barabartë"
23 mars 2017

17342640_230691524065605_1205717397053869562_n-(1).jpg

Kryetari i komunës ndanë kohë nga agjenda e tij për të gjithë qytetarët e komunës. Këtë e dëshmon rasti i ditës së sotme, ku ai, në bashkëpunim me nxënësit e shkollave të mesme, "Ismail Dumoshi" dhe "17 Shkurti", dhe stafin e DKRS, vizituan klasën e nxënësve me nevoja të veçanta në Obiliq.

Gjatë kësaj vizite, kryetari Gashi tha se edhe nxënësit me nevoja të veçanta duhet ta ndjejnë veten të barabartë me të gjithë nxënësit e tjerë.

“E falënderoj shkollën "Dr.Ibrahim Rugova" dhe drejtoreshën Shyhrete Gashi për bashkëpunimin dhe ndihmën e ofruar”, tha kryetari z. Gashi.

Pas përmbylljes së projektit, kryetari  z. Gashi dhuroi nga një libër për fëmijët. Si shenjë falënderimi, ndaj tij, njëri nga nxënësit i dhuroi kryetarit Xhafer Gashi një dhuratë punim dore.

më shumë...

Shëndeti riprodhues dhe të drejtat riprodhuese, planifikimi familjar dhe parandalimi i IST-ve, përfshirë HIV/AIDS-in
23 mars 2017

17424894_230604987407592_3206263404095318847_n.jpg

 DKRS në bashkëpunim me znj.Marigona Bekteshi nga KOPF, realizojnë ligjëraten me nxënësit e klasëve të dhjeta dhe njëmbëdhjeta për shëndetin dhe sëmundjet në jetën e njeriut e me theks të veçantë te të rinjët.

Kjo ligjëratë do vazhdojë për dy ditë, ndërsa në fund nxënësit do të çertifikohen nga KOPF-ja(Kosova Population Foundation).

Si në çdo aktivitet, projekt, seminar e të arritura të nxënësve e rinisë në përgjithësi, as këtë ditë nuk mungoi kryetari i komunës, njeri ky i cili në prioritet ka rininë dhe arsimimin e tyre, gjë të cilen e ka dëshmuar për këto tri vite të qeverisjes së tij, duke filluar nga infrastruktura shkollore e deri tek aktiviteti i tyre edukativo arsimor e kulturor. Falenderojmë kryetarin Xhafer Gashi për përkrahjen e vazhdueshme të tij ndërsa kjo ditë ishte për të një nga më të veçantat sepse vet rinia ja shpërbleu mundin duke arritur sukseset si: Me punen dhe sukseset gjatë 2016, nxënësja Liri Hashani u punësua pikërisht sot nga KOPF-ja, nga Mitrix Culture dhe DKRS rinia e Obiliqit do jenë nikoqire të hapjes së festivalit të të rinjëve në teatër në muajin maj, projekt ky i cili do përkrahet nga MKRS, rinia e Obiliqit do jet në marshin multietnik me gjashtë komunat e regjionit në muajin maj, në qershor rinia e Obiliqit do hap defilen në Bullgari, ku do përfaqësoj komunën e Obiliqit dhe historinë e saj në prezent të shumë shteteve. Falenderojmë rininë tonë shembullore për të gjithë moshatarët tjerë.

më shumë...

Komuna e Obiliqit në bashkëpunim me donatorë i ndërtojnë shtëpinë familjes së Milazim Berbatovcit
17 mars 2017

P1230907.JPG

 Komuna në vazhdimësi është duke punuar në gjetjen e mundësive për ndërtimin e shtëpive të familjeve me gjendje të rëndë ekonomike. Ndërtimi i shtëpisë për familjen e Milazim Berbatovcit në fshatin Dardhishtë, është e nënta shtëpi që është  duke u ndërtuar që nga marrja e mandatit të Kryetarit Xhafer Gashi.

Kryetari i Komunës, Xhafer Gashi, e uroi familjen Berbatovci  për  fillimin e ndërtimin të shtëpisë së re.

Ai tha se se komuna do të vazhdojë me ndërtimin e shtëpive të tilla edhe për raste të tjera që kanë gjendje të rëndë ekonomike.

Nga ana tjetër, kryefamiljari Milazim Berbatovci e falënderoi kryetarin z.Gashi dhe donatorin për ndihmën që po i bëjnë në ndërtimin e shtëpisë.
Në vënien e gurthemelit të shtëpisë ishte edhe Hoxha Shaban Kosumi së bashku ne shumë qytetarë të fshatit Dardhishtë.

më shumë...

 

Telefona me rëndësi

  
   
Statuti-i-komunes-2016(shqip)-(1).pdf

Hyrja


Aplikimi Online


riatdhesimi.jpg
 


 

httpwww.institutigap.orgspendingsobiliq2014#~obiliq
 


Draft-Statuti-(1).jpg

125.png
  

 

Fushatë kundër gjuhës së urrejtjes

Ju keni një version të vjetër të Adobe's Flash Player. Merre Flash player .