Mirësevini në ObiliqFaqja e Obiliqit do të jetë faqja, në të cilën qytetarët e komunës sonë, por edhe më gjërë, mund të informohen për punën dhe te arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe te qytetareve tanë.!

 

Lajmet e fundit

Sa jeni të kënaqur me shërbimet e Komunës Sa jeni të kënaqur me shërbimet e Komunës
 
 
 

logo1.bmp

               
 1523.jpg                             

 

 Lajme

Komuna e Obiliqit organizoi “Marshin Multietnik”
19 maj 2017

18601399_10212589494837381_180568169_n.jpg

 Me sloganin “Të ndryshojmë botën me duart tona”,  sot Komuna e Obiliqit ka organizuar “Marshin Multietnik”, që ka për qëllim promovimin e dialogut ndërmjet komuniteteve të gjashtë komunave.

Shtegu për nga Sheshi “Aziz Zhilivoda”,  deri në fshatin Grabovc përkatësisht tek “Guri i Plakës”,  i priu i  pari i Obiliqit, Xhafer Gashi që të kalojë 16 kilometra rrugë për të arritur tek caku.

Ky marsh ishte për të promovuar jetën e përbashkët në multietnicitet.

Kryetari Xhafer Gashi me këtë rast tha se ky 16-kilometërsh ka për qëllim promovimin e multietnicitetit dhe se komuna e Obiliqit është lidere për bashkëjetesë në paqe me komunitetet.

“Përmes këtij marshi synojnë të përçojmë mesazhin për paqe dhe jetesë të përbashkët ndërmjet të gjitha komuniteteve në këtë komunë, por edhe në tërë vendin”, tha ai.

Kryetari Gashi ka falënderuar institucionet e sigurisë, ndihmën e shpejtë, Drejtorinë e Kulturës në komunën e Obiliqit për këtë organizim, i cili sipas tij, ka dhënë mesazh për paqe dhe ndryshim të jetës në komunitet.

Ambasadori i OSBE-së në Kosovë, Jan Braathu, e lavdëroi Komunën e Obiliqit për këtë nismë.

“Kjo është një ditë e mirë. Është mirë që të rinjtë të njohin njëri-tjetrin dhe të respektojnë të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë.. Falënderoj kryetarin Gashi për këtë marsh. Çdo herë do të kujtojmë se kjo nismë ka filluar në Obiliq”, ka thënë ai.

Ky marsh filloi nga qendra e qytetit dhe përfundoi në fshatin Grabovc.

më shumë...

Turnir në Futsall
17 maj 2017

18578736_10212572651336304_1426157866_n.jpg

 Shoqata e Pedagogëve të Kulturës Fizike në bashkëpunim me profesorët e edukatës fizike dhe me DKRS- sektori i Sportit, organizojnë turnirin në futsall me të gjitha shkollat e mesme të ulëta dhe ato të mesme të komunës tonë.

Turniri u mbajtë në Palestren e Sporteve "Adem Jashari". Hapjen e këtij turniri e bëri kryetari i komunës Xhafer Gashi, i cili së pari falenderoi SHPKF për aktivitetet dhe punën e tyre, e pastaj duke u dëshiruar suksese nxënësve edhe njëherë u zotua në përkrahje të tyre, zhvillimit dhe sukseseve të Sportit e Rinisë në përgjithësi.

Në fund u ndan edhe medaljet për fituesit e vendit të dytë dhe të parë:

-Vendi i parë i takoi ekipit nga shkolla:"Hasan Prishtina"

-Vendi i dytë i takoi ekipit nga shkolla:"Abdurrahmon Gërguri"

Bashkë drejtë sukseseve!

më shumë...

Homazhe pranë lapidarit të martirëve të familjes Aliu
17 maj 2017
  18578772_10212571151538810_1831356952_n.jpg

Kryetari i komunës së Obiliqit, Xhafer Gashi së bashku me bashkëpunëtorët e tij, bënë homazhe para lapidarit të martirëve të familjesë Aliu.

Me këtë rast, kryetari Gashi u tha familjarëve të martirëve që të jenë përherë krenar dhe se sakrificën e tyre për këtë liri që e gëzojmë sot, Kosova nuk do ta harrojë.

“Ne si institucione do të punojmë pa ndalur në ndërtimin dhe zhvillimin e shtetit, në mënyrë që atyre që  e gëzojnë sot lirinë pas sakrificave të mëdha të këtij populli, t’ju ofrojmë një jetë më të mirë”, u shpreh kryetari Gashi. më shumë...

Nënshkuhet Marrëveshja e Mirëkuptimit për pastrimin e lumit Sitnica
15 maj 2017

18446888_254022501732507_4261330926240919722_n.jpg

 Kryetari i Komunës Xhafer Gashi, së bashku me ministrin e  Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor Ferat Shala, nënshkruan Marrëveshjen e Mirëkuptimit për pastrimin e lumit Sitnica.

Pastrimi i këtij lumi, ka qenë kërkesë e vazhdueshme që komuna i ka drejtuar Ministrisë së Ambientit, kjo për faktin që kosto e saj ka qenë e papërballueshme për buxhetin e komunës sonë.

Vlera e këtij projekti është, 152,000.00 €.

Me realizimin e tij, do të evitohen vërshimet e shumta si dhe dëmet e tokave bujqësore që ndodhen në afërsi të këtij lumi.

Kryetari, Xhafer Gashi e falënderoi ministrin Ferat Shala për përkrahjen në realizimin e këtij projekti.

më shumë...

 

Telefona me rëndësi

  
   

Hyrja


Aplikimi Online


riatdhesimi.jpg
 


 

httpwww.institutigap.orgspendingsobiliq2014#~obiliq
 


Draft-Statuti-(1).jpg

125.png
  

 

Fushatë kundër gjuhës së urrejtjes

Ju keni një version të vjetër të Adobe's Flash Player. Merre Flash player .