Lajmet   Katërmbëdhjetë fëmijë nga komuna e Ranillugut ka vizituar lagjen e Zemunit Grmovac

03 gusht 2017

Katërmbëdhjetë fëmijë, pjesëtarë të shoqërisë kulturore dhe artistike "Carica Milica" nga Ropotova e Madhe, në tre ditët e kaluara, së bashku me udhëheqjen e komunës së Ranillugut, qëndroi në Grmovc - në lagjen e re të Zemunit.
Qëllimi i vizitës të anëtarëve të SH.K.A "Carica Milica" dhe zyrtarët e komunës së Ranillugut udhëhequr nga kryetari Gradimir Mikiq ishte pjesëmarrja e "festimet Ilindenit" I cili në fshatin Grmovac organizohet për herë të parë. Ky fshat u krijua njëzet vjet më parë dhe është e populluar nga serbët të cilët ikën nga Kroacia dhe Bosnja e Hercegovina, I cili disa vjet më parë fituar kushtet themelore të infrastrukturës për jetën.

Maniestimi I Ilindenit në Grmovc filloi me liturgji të mbajtur nga Peshkopi Vasilije i Sremit në tempullin e Profetit të Shenjtë Ilija ndërtuar në vitin 2010. Në Meshë ishte në mesin e shumë personaliteteve edhe kryetari Gradimir Mikic, së bashku me nënkryetarin Vlladica Aritonovic dhe kryesuesin e K.K të Ranillugut Sasha Aleksic.

Pas liturgjisë, u organizua program të pasur kulturor dhe artistik që përveç shoqërive lokale, me koreografi të pasur u prezantuan anëtarët e SHKA "Carica Milica". Me vallëzim dhe këngë shoqëria  "Carica Milica" u duartrokit furishëm nga audienca e mbledhur në portën e Shën Ilisë. Si pjesë e shfaqjeve ishte kori bozhurit të Kosovës, si dhe shoqëria kulturore dhe artistike "Abrašević" nga Priluzha.

Kryetari i Shoqatës së qytetarëve "Grmovac" Valentino Popović ngrohtësisht ka përshëndetur dhe falënderoi zyrtarët e komunës së Ranillugut që iu përgjigjën ftesës, duke thënë se ai ishte i kënaqur që fëmijët nga Kosova vizituan Grmovcin. "Unë jam i kënaqur që ne ishim në gjendje për të mbledhur ata fëmijë që janë pjesa më e bukur të programit që kemi përgatitur. Ne e pranojmë ato si ata na pranuan neve dhe na përqafuan me një zemër të plotë dhe një kënaqësi e madhe ", tha Popovic në fjalimin e tij.


Sign in


 


Harta e Faqes
| Ranillug 2010© | Ministria e Adminsitrimit te Pushtetit Lokal. All rights reserved.