Lajmet   Zyrtarë të komunës në vizitë në Bosilegrad

03 gusht 2017

Me rastin e festivalit ndërkombëtar folklorik "Kraina e Bosilegradit luan dhe këndon", zyrtarët komunalë së bashku me shoqërinë kulturore dhe artistike "Simonida" nga Ranillugu vizituan mbrëmjen e kaluar Bosilegradin.
Festivali, i cili për shumë vite është duke u mbajtur në Bosilegrad morën pjesë ansamble folklorike kryesisht nga qytetet serbe apo nga rrethet e Pçinjës, Jabllanicës dhe Toplicës, klubeve kulturore nga komuna të tjera, si dhe klubeve kulturore nga Bullgaria dhe Maqedonia fqinje. Këtë vit, me koreografi të pasur, valle dhe këngë, u prezantua edhe shoqëria kulturore dhe artistike "Simonida" nga Ranillugu. Anëtarët e shoqërisë kulturore dhe artistike "Simonida" njoftuan vizitorët e festivalit me lojëra nga Morava e Binçës.

Në audiencën e madhe mbrëmë në Bosilegrad ishin edhe zyrtarë të komunës së Ranillugut, Gradimir Mikiqi kryetar, zëvendës kryetari Vladica Aritonovic dhe kryesuesi I K.K. të Ranillugut Saša Aleksic.

Vizita është rezultat i shumë viteve të bashkëpunimit në mes të dy komunave, të cilat janë pare me shkëmbimin postereve dhe imazhet mes dy kryetarëve të komunave, Gradimir Mikiq dhe Vladimir Zakarias.


Sign in


 


Harta e Faqes
| Ranillug 2010© | Ministria e Adminsitrimit te Pushtetit Lokal. All rights reserved.