Lajmet   AMBASADORI I SHBA-VE NË KOSOVË, KA VIZITUAR KOMUNËN E SHTËRPCËS

AMBASADORI I SHBA-VE NË KOSOVË, KA VIZITUAR KOMUNËN E SHTËRPCËS - 21 korrik 2017

Më datën  2017/07/20. Shkëlqesia  e tij z. Greg Delavi ka vizituar  komunën e Shtërpcës dhe me këtë rast u takua me kryetarin e komunës z. Bratislav Nikolic.

Ambasadori Delavi dhe Kryetari Nikolic kanë biseduar për  situatën socio-ekonomike në komunën tonë, si dhe për situatës politike dhe të sigurisë si në komunën e Shtërpcës ashtu edhe në tërë Kosovën.

Kryetari Nikolic dhe ambasadori Delavi janë  pajtuar se komuna e Shtërpcës ka potencial të madh për të zhvilluar ekonomikisht dhe që të bëhet komunat e  vetë-qëndrueshme, dhe për këtë duhet të investohet  më shumë në zhvillimin e bujqësisë. Gjithashtu u pajtuan se vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet kultivimit e mjedrës , së cili në vitet e fundit  është në rritje  dhe përveç turizmit përfaqëson potencialin më të lartë të komunës sonë.

Ambasadori Delavi, së bashku me drejtorin e Misionit e USAID-it në Kosovë z.Jameson Hopom ka  vizituar edhe një nga projektet të shumta që ka financuara  USAID-i në komunën e Shtërpcës.

 

Shkëlqesia e Tij z Delavi u takua edhe me përfaqësues të sektorit  civil, gjegjësisht me  Këshillin Rinor dhe Grupin  joformale të grave.


                           


RSS

Sign in