Lajmet

Komuna e Skenderajt ka bërë të gjitha përgatitjet për Manifestimin “Epopeja e UÇK-së” | 2015-03-04

Komuna e Skenderajt si bashkëorganizoatore e Manifestimit “Epopeja e UÇK-së”, tashmë ka bërë të gjitha përgaditjet për mbarëvajtjen e këtij Manifestimi të rëndësishëm, në 17 vjetorin e rënies së komandantit legjendar Adem Jashari dhe të Familjes Jashari. Komuna e Skenderajt ka në vënë në dispozicion të gjitha kapacitetet e saj si institucion, duke u angazhuar që të gjithë qytetarët pjesamrrës të jenë komod gjatë gjithë kohës së mbajtjes së aktiviteteve kushtuar kësaj ngjarjeje.  Janë shtuar kapacitetet në shërbimin e ndihmës së shpejtë dhe në QKMF, shërbimin e zjarrëfikësve dhe Inspektoriatit komunal. Në këtë drejtim në bashkëpunim më Policinë e Kosovës, shërbimet emergjente dhe ato të kulturës, është hartuar plani konkret për realizim sa më të mirë. 

 

Njoftim për Programin e shënimit të manifestimit “Epopeja e UÇK-së“, organizuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës dhe Komuna e Skenderajt | 2015-03-02

Njoftim për Programin e shënimit të manifestimit “Epopeja e UÇK-së“, organizuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës dhe Komuna e Skenderajt


Programi:

 1. Më 5 Mars 2015

Në Kazermën e FSK-së “Adem Jashari“ në Prishtinë, duke filluar nga ora 11:00 do të mbahet ceremoni ushtarake e FSK-së.

 1. Më 6 Mars 2015

 • Ora 09:00; Homazhe pranë shtatores së Komandantit Legjendar Adem Jashari në Skenderaj.

 • Ora 09:30; Homazhe në Kompleksin përkujtimor “Adem Jashari“ në Prekaz,

 • Ora 09:45; Homazhe në varrezat e dëshmorëve në Polac.

 • Ora 10:00; Homazhe në Kompleksin përkujtimor Adem Jashari në Prekaz, nga përfaqsuesit e institucioneve qendrore

 • Ora 12:00; Hapja e Turneut „Kupa Adem Jashari“, në Klinë të Epërme

 • Ora 18:00; në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë, do të mbahet Akademi përkujtimore kushtuar komandantit legjendar Adem Jashari, familjes Jashari dhe të gjithë dëshmorëve dhe të rënëve për liri.

 1. Më 7 Mars 2015

 • Ora 13:00; Finalja e Turneut “Kupa Adem Jashari” në Volejboll

 • Ora 17:45; fillon Manifestimi Riti i dëshmorëve, Ndezja e flakadanëve në Kompleksin Përkujtimor “Adem Jashari“ në Prekaz.

 • Ora 18:00;  vazhdon manifestimi ’’Nata e Zjarreve“ me program kulturor-artistik të begatshëm në sheshin ’’Adem Jashari’’ në Skenderaj.

Paraprakisht qyteti i Skenderajt do të stoliset me flamuj dhe transparente kushtuar Epopesë së UÇK-së!

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

U shënua 17 vjetori i Betejës së Qirezit dhe Likoshanit | 2015-02-28

Me një akademi përkujtimore është shënuar 17 vjetori i Betejës së parë të Likoshanit dhe Qirezit ku merrnin pjesë përfaqsues të komunave Skenderaj dhe Drenas, z. Rifat Jashari, vëllau i Komandantit Legjendar Adem Jashari, familjarë të dëshmorëve, veteranëve e invalidëve të UÇK-së si dhe qindra qytetarë.

Fillimisht për të shënuar këtë datë historike,  Nënkryetari i Komunës së Skenderajt z. Fadil Nura dhe Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, të shoqëruar me drejtorë të drejtorive komunale, kanë bërë homazhe pranë varrezave të dëshmorëve në Likoshan, për të vazhduar me vizita në familjet e të rënëve, ndërsa 

më pas është mbajtur akademia përkujtimore në sallën e Kulturës në Drenas. 

 

 

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi mbajti mbledhjen e parë për vitin 2015 | 2015-02-26

KKSB-ja e  Komunës së Skenderajt mbajti mbledhjen e parë për vitin 2015, në të cilën tema të shqyrtimit ishin: Miratimi i Planit të punës për vitin 2015, Diskutimi rreth migrimit illegal dhe Përgatitjet për Manifestimin Epopeja e UÇK-së.


Anëtarët e KKSB-së diskutuan në detaje Planin vjetor të punës, duke theksuar rëndësinë që ka implementimi i tij gjatë vitit 2015. Ky plan pas diskutimit dhe propozimeve të anëtarëve u miratua njëzëri me ndryshimet e propozuara gjatë diskutimit të sotëm. Në Planin e miratuar përfshihen aktivitetet të cilat do të kontribojnë në rritjen enivelit të sigurisë dhe vetëdijësimin e qytetarëve për dukuritë shqetësuese.
 

U mbajt mbledhja e radhës e Kuvendit Komunal e paraparë për muajin shkurt | 2015-02-27

Shkurt,27-Në këtë mbledhje u moren këto vendime:

1.Miratimi i Raporti të punës për vitin 2014

 2.Vendim për bartjen e mjeteve vetanake.

 3.Vendim për dhënien  në shfrytëzim KEDS-it, pronën e paluajtshme te Komunës se Skenderajt me pagesë të rentës, 

 4Vendimi për dhënien në diskutim publik të Projekt-Rregullorespër Menaxhimin e Mbeturinave në Komunën e Skenderajt,

 5.Vendim për ndihmë Lumturije Delijaj-Geci nga fshati Llaushë për renovimin shtëpisë në vlerë prej 5,000.00€,  

 6.Vendim për ndihmë Shehrije Geci nga fshati Llaushë për renovimin shtëpisë në vlerë prej 5,000.00€, 

 

Komuna e Skenderajt dhe ajo e Drenasit përkujtojnë 28 shkurtin e vitit 1998 | 2015-02-25

Më rastin e shënimit të 17 vjetorit  të Betejës së Qirezit dhe Likoshanit të dy komunat mbajnë aktivitetet të përbashkëta përkujtimore. Aktivitetet do të kulmojnë më një Akadami Përkujtimore e cila mbahet ditën e shtunë më 28 shkurt 2015 në ora 12:00 në Drenas.

Paraprakisht në të njejtën ditë përfaqsuesit e institucioneve, familjarët dhe qytetarët do të bëjnë homazhe në Kompleksin e varrezave, duke filluar nga ora 10:30.

 

Beteja e Qirezit dhe Likoshanit është ndër ngjarjet më të mëdha dhe me bujë, që ka ndodhur gjatë luftës çlirimtare në Kosovë. Bilanci i kësaj beteje ishte 24 të rënë. Lufta e zhvilluar në këtë vend ringjalli vetëdijen e shqiptarëve se lufta për çlirimin e Kosovës do të ishte luftë e përgjakshme dhe që kërkonte sakrifica sublime. Kjo ngjarje i parapriu Epopesë së lavdishme të UÇK të 5, 6 dhe 7 marsit të vitit 1998 ku ra heroikisht Komandanti Legjendar Adem Jashari dhe familja heroike Jashari.

Manifestimimet kushtuar Betejes së Qirezit dhe Likoshanit organizohet si zakonisht si bashkëorganzim nga komunat Skenderaj dhe Drenas.

 

Njoftim për mbajtjen e mbledhjes së Kuvendit Komunal | 2015-02-23

Në seancën e muajit shkurt që do të mbahet më 27.02.2015 në ora 10:00, në sallën e  Kuvendit,   Kuvendi i Komunes së Skenderajt do të punojë më këtë Rend dite:1.Raporti i punës për vitin 2014, raporton Kryetari i Komunës

 2.Propozim vendim për bartjen e mjeteve vetanake raporton,  drejtori Ismet Aliu

 3.Propozim-vendim për dhënien  në shfrytëzim KEDS-it të pronës se paluajtshme te Komunës se Skenderajt me pagesë të rentës, raporton Nënkryetari komunës

 4.Projekt-Rregullore për Menaxhimin e Mbeturinave në Komunën e Skenderajt, raporton drejtori Halim Gecaj.

 5.Propozim-vendim për ndihmë Lumturije Delijaj-Geci nga fshati Llaushë për renovimin shtëpisë në vlerë prej 5,000.00€,  raporton drejtori Enver Gashi

 6.Propozim-vendim për ndihmë Shehrije Geci nga fshati Llaushë për renovimin shtëpisë në vlerë prej 5,000.00€, raporton drejtori Enver Gashi.

7. Të ndryshme.
 

Komuna e Skenderajt kremtoi Ditën e Pavarësisë me shumë aktivitete | 2015-02-18

Me rastin e shënimit të 7 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Kosovësë, Komuna e Skenderajt ka mbajtur një sër aktivitetetsh me karakter përkujtimor, kulturor dhe sportiv. Kremtja e pavarësisë ka filluar më 13 shkurt me dekorimin e qytetit me simbole kombëtare e shtetërore, për të vazhduar me një aktivitete sportive kushtuar kësaj feste që u mbajt më 16 shkurt dhe në të ciln morën pjesë dy komunat, Skenderaj dhe Drenas.

Aktivitetet kulmore me rastin e 17 Shkurtit u zhvilluan po më këtë datë. Dita ka filluar me homazhet që janë bërë nga institucionet lokale në sheshin Adem Jashari, pranë shtatorës së Komandantit, për të vazhduar më pasë në Kompleksin Përkujtimor në Prekaz si dhe me vizitën në Familjen Jashari. Gjatë kësaj vizite, delegacioni i Komunës së Skenderajt i udhëhequr nga Nënkryetari Fadil Nura u prit nga përfaqsusesi i Familjes Jashari, z. Murat Jashari.

 

Urimi i Komunës së Skenderajt, me rastin e 7 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës | 2015-02-16

 Të nderuar qytetarë të Skenderajt, kemi  kënaqësinë që me rastin e 7 vjetorit të  pavarësisë së Republikës së Kosovës tju urojmë me sinqeritetin më të madh këtë festë shumë të rëndësishme shtetërore.

Po bëhën shtatë vite që nga shpallja e Pavarësisë së Kosovës, vite këto që për ne të gjithë kanë sjell të arritura të mëdha në të gjitha fushat, sidomos janë shenuar të arritura të rëndësishme në përmirësimin e jetës sonë të përditshme. Kosova, vendi ynë, sot është më i fortë, më i zhvilluar, më demokratik dhe me perspektivë të qartë evropiane.

Të nderuar qytetarë të Skenderajt, në shtatë vitet pas pavarësisë, kemi shenuar suksese të dukshme, por gjithsesi kemi hasur edhe në sfida, të cilat me angazhimin e përbashkët i kemi tejkaluar. Dhe sfida më e madhe e institucioneve tona lokale ka qenë është dhe do të mbetet përmirësimi i jetës së qytetarëve të Skenderajt, në mënyrë që ata të ndjehen krenarë për vendin e tyre.

 

Komunat Skenderaj dhe Mitrovicë nënshkruan marrëveshje për menagjimin e mbeturinave | 2015-02-12

Në ambientet e Komunës së Skenderajt, Nënkryeari i komunës së Skenderajt, Fadil Nura dhe Kryetari i Mitrovicës Agim Bahtiri në emër të komunave respektive nënshkruan marrëveshje të bashkëpunimit në fushën e menagjimit të mbeturinave.

 

Në ceremoninë e organizuar më këtë rast Nënkryetari Nura theksoi rëndësinë që ka nënshkrimi i kësaj marrëveshjeje. “Jemi shumë të kënaqur që sot kemi arritur finalizimin e kësaj marrëveshjeje, po ashtu e vlerësoj shumë përkrahjen e autoriteteve qëndrore në këtë drejtim, duke çmuar rolin e  tyre në përkrahje të institucioneve lokale”, tha z. Nura. Ai siguroi se do të rritet efikasiteti në mbledhjen e mbeturinave  punëtorët qe aktualisht punojnë në kompaninë Uniteti do të vazhdojnë të punojnë pa asnjë përjashtim.

 

 
Duke paraqitur rezultatet 1-10 (of 590)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

RSS

Sign in