Lajmet   Nënkryetari Fadil Nura ka nderuar veprimtarin Sabit Veseli

Nënkryetari Fadil Nura ka nderuar veprimtarin Sabit Veseli - 07 gusht 2017

Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura me bashkëpunëtorë ka bërë homazhe dhe ka vendosur lule pranë varrit të veprimtarit të çështjes kombëtare Sabit Veseli në Broboniq të Mitrovicës.

Sabit Veseli si veprimtar i dalluar i çështjes kombëtare ka dhënë kontribut shumë të çmuar për lirinë dhe pavarësinë e Kosovë. Ishte shumë aktiv gjatë demonstratave të vitit 1981, për ç'gjë ishte i dënuar politik. Ai, kontribut të rëndësishëm dha edhe në përgatitjet për luftë dhe gjatë zhvillimit të luftës së UÇK-së.

Sabit Veseli ka humbur jetën tragjikisht në vitin 2010


RSS

Sign in