fjalimi i kryetarit

Komuna e Suharekës e interesuar për projektin “Menaxhimi i Tokës” | 2016-12-02

IMG_8852.JPGPërfaqësues të GIZ-it dhe të MMPH  ( Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinor ) sot kanë qendruar në Komunën e Suharekës ku janë takuar me nenkryetarin e Komunës z.Rexhep Kuçi dhe me  drejtorin e drejtorisë komunale për Urbanizëm, Planifikim dhe Mjedisë, z. Kushtrim Kicaj. Gjatë këtij takimi ata kanë biseduar rreth një  projekti të ri që do të startojë këto ditë i quajtur “Menaxhimi i Tokës”. Më shumë lidhur me këtë Projekt ka fol  z. Michael Becker, këshilltar në GIZ, i cili pasi ka sqaruar rëndësinë e projektit më pas ka pyetur  se a është e gatshme  Komuna e Suharekës  për të qenë pjesë e këtij projekti.  Nënkryetari Kuçi si dhe drejtori Kicaj, janë shpresur të gatshëm për  Planifikimin  hapsinor –  krijimi i data bazës digjitale për planifikimin hapsinor i cili do ti mbështesë për hartimin e Hartave Zonale Komunale sipas kërkesave  të ligjit për Planifikim Hapssinor. Pas takimit të gjithë së bashku kanë shkuar dhe kanë vizituar zyrat e drejtorisë komunale për Urbanizëm, Planifikim dhe Mjedisë, kanë parë hapsirat dhe mjetet  e punës në këtë drejtori.

Ky ishte takimi fillestar për të diskutuar rreth gadishmërisë, ndërkaq më pas do të bëhet lista  përfundimtare e komunave që janë përzgjedhur për  mbështetje  do të bëhet në bashkëpunim me   MMPH  ( Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinor )

 

Kryetari Asllanaj, sot ka takuar rreth 20 qytetarë në zyrën e tij | 2016-12-01

IMG_8849.JPGPrej orës 14 ka qenë e hapur dera e kryetarit të Komunës z.Sali Asllanaj, për qytetarë të Komunës së Suharekës, të cilët kanë shpreh interesim ta takojnë kryetarin. Fillimisht ai ka takuar banorë të disa lagjeve, për të vazhduar më pas edhe me qytetarë tjerë të cilët para kryetarit kanë parashtruar kërkesat dhe hallet e tyre. Edhe kësaj here qytetarët kanë marrë përgjigje në kërkesat e tyre të cilat kryesisht kanë të bëjnë me rastet sociale, papunësinë, problemet shëndetësore si dhe të tjera të ngajjshme. Per tu takuar me kryetarin sot kanë qenë rreth 20 kërkesa të qytetarëve, ndërsa  këto takime me qytetarë,  kryetari Asllanaj do të  vazhdojë ti mbaj edhe në të ardhmën sepse kjo është mënyra më e mirë për të qenë më afër qytetarit dhe për të dëshmuar se para kryetarit të gjithë qytetarët janë të njejtë, pa marrë parasysh nga vijnë ata dhe çfarë orientimi partiak kanë, kete e deshmuan edhe disa nga qytetarët menjeherë pas takimit.
 

U mbajt takimi i radhës i sigurisë lokale | 2016-12-01

IMG_8838.JPGNë takimin e rregullt javor të koordinimit lokal të sigurisë të cilin e ka kryesuar Rexhep Kuçi, nënkryetar i Komunës në mes tjerash u fol për punët dhe aktivitetet që janë zhvilluar në Komunë gjatë dy jave që kaluan. Këtu u fol për viziten e zvkryeministrit të Kosovës z. Ramiz Kelmendi, që i bëri Komunës dhe disa bizneseve më të suksesshme, pastaj për takimin që është mbajtur në Ministrinë e Shëndetësisë ku ka marr pjesë nënkryetari i Komunës z.Rexhep Kuçi, për vizitën e kryetarit Asllanaj në Turqi, që është organizuar nga Asociacioni i Komunave  të Kosovës për “udhëheqje të suksesshme”, për shënimin e 75 vjetorit të shkollës së parë shqipe si dhe për shënimin e ditës së Flamurit dhe ditëlindjës së Komandantit Legjendar  Adem Jashari  – 28 Nëntorin, ku u bënë homazhe në varrezat e dëshmorëve, u dha një Koncert festiv  dhe janë zhvilluar gara sportive. Ndërsa për gjendjen e sigurisë dhe për rastet që kanë ndodhur ka raportuar shefi i  operativës në stacionin policor në Suharekë, toger   Haxhi Kabashi. Ai ka thënë se ka ndodhur një sulm ( dhunë familjare), 2 raste të vjedhjeve, një rast fotografim dhe inqizim i paautorizuar, është gjetur një mjet i pashpërthyer, një dëmtim prone,  dy raste të rrahjes me pasoja lendime trupore  dhe një sulm ndaj përsonit zyrtar.
 

U mbajt mbledhja e Kuvendit të Komunës | 2016-11-29

15231502_1326211000731462_1347746598_o.jpgKuvendi i Komunës ës Suharekës, sot ka mbajtur mbledhjen e njëmbëdhjetë për këtë vit ku ka shqyrtuar këto pika: Shqyrtimi i projekt-vendimit për dhënien e pëlqimit për të zhvilluar procedurat përmes konkurrimit tё hapur për dhënien në shfrytëzim afatgjatë të pronës së paluajtshme të Komunës;Informatë për administrimin të buxhetit të Komunës së Suharekës për periudhën janar-shtator 2016; Raport nga Drejtoria për Shrëbime Juridike dhe Kadastër si dhe pyetje e përgjigje. Për pikën e parë ka pasur shumë pyetje që kërkonin sqarime siç ishin rreth asaj se si qendron gjendja në Zonën Industriale, sa perfituesit po e zbatojnë marrveshjen e kontratës si dhe sa nga ata që kanë përfituar janë shkëputur kontratat. Për çka kryetari Asllanaj ka dhënë përgjigje se deri tash janë shkëputur 15 kontrata për mos fillim të punimeve. Pastaj kryetari ka propozuar që kjo hapsirë ( për të cilën behej fjalë) të jepet në shfrytëzim për një afat kohor ptej 20 vitesh me mundësi vashdimi. Kështu edhe u vendos, me vota të Këshilltarëve ku vetëm dy vota ishin kundër. Ndërkaq për pikën tjetër ka dhënë sqarime drejtori i Ekomomisë dhe financave z. Bexhet Kuçi, i cili  ka elaboruar Informatën mbi administrimin   e buxhetit për periudhën janar-shtator 2016. Drejtori Kuçi, në mes tjerash ka thënë se jemi për çdo levdatë pasi kemi arritur që të realizojmë të hyra vetanake  në raporte mujore prej 98.94%. Ai ka dhënë edhe detaje tjera sa  i përket buxhetit për këtë periudhë. Në fund është dhënë edhe Raporti i Drejtorisë për Shrëbime Juridike dhe Kadastër
 

Urimi i kryetarit Asllanaj per 28 Nentor | 2016-11-27

asllanaj-nuk-i-frik-euml-sohem-koalicionit-aak-pdk_hd.jpgKryetari i komunës z. Sali Asllanaj, uron të gjithë shqiptarët kudo që janë për 28 Nëntorin – Ditën e Flamurit.

Lavdi të gjithë atyre që u flijuan për flamur dhe identitet kombëtarë

 

                                                                        U R I M E

 

U shënua 75 vjetori i arsim shqip në Komunën e Suharekës | 2016-11-24

IMG_8816.JPGRreth  150 të ftuar sot, kanë shënuar  75 vjetorin e  arsimit  shqip në Komunën e Suharekës, përmes një Konference që u mbajt në ambientet e Bibliotekës së qytetit në Suharekë. Ky manifestim që u organizua nën patronatin e kryetarit të Komunës së Suharekës z.Sali Asllanaj dhe në bashkëpunim me Shoqatën  e veteranëve të arsimit të kësaj Komune, ka takuar sot nxënës e arsimtarë të asaj dhe kësaj kohe, veteranë dhe kontribues të arsimit. Janë përkujtuar edhe mësuesit e parë të shkollës shqipe në Suharekë e cila ka filluar punën në vitin 1941. Janë përmendur  mësuesit e parë të shkollës dhe klasa e parë e shkollës shqipe, nga e cila siç u tha nga folësit tani janë të gjallë vetëm tetë përsona.  Në konferencë kanë mbajtur fjalime dhe kanë përshëndetur të pranishmit, nënkryetari i Komunës së Suharekës, z. Rexhep Kuçi, përfaqësuesi i LASH-it, prof. Rexhep Osmani, përfaqsuesi i profesorëve  z. Sedat Kuçi  dhe  përfaqsuesi i Shoqatës së veteranëve të arsimit të Suharekës, z. Milaim Bllaca etj.  Ndërkaq, për zhvillimin e arsimit  në Suharekë në periudhën 1941-1990, ka fol veterani i arsimit Halit Berisha, i cili ka lexuar emrat e mësimdhënësve dhe të nxënësve të klasës së parë të shkollës shqipe, për të vazhduar më pas me kumtesën e zhvillimit të arsimit nga viti 1990 e deri më sot që e bëri z. Ramadan Haxhiaj. Për 10 emrat që lanë gjurmë në arsimin shqip në Komunën e Suharekës janë ndarë mirënjohje, katër të parët post mortum: 1. Hilmi Duli ( pas vdekjës)2. Tajar  Hatipi ( pas vdekjës), 3.Abdyl Ramaj ( pas vdekjës) 4. Maksut Kuçi  (pas vdekjës)5. Hasibe Bllaca, 6. Ramadan Shala, 7. Hazir Kabashi, 8. Hilmi Iballi, 9. Salih Kolgeci dhe 10. Halit Berisha
 

Komuna e Dragashit merr përvoja nga Suhareka për blerjen e aparatit të mamografisë | 2016-11-23

3--.jpgMe ndërmjetësimin e Zyrës Rajonale të OSBE-së në Prizren, sot një delegacion i Komunës së Dragashit, ka qendruar në Komunën e Suharekës. Arsye e vizitës ishte marrja e përvojave nga Suhareka, për t’u pajisur me aparaturën e mamografisë, të cilën Komuan e Suharekës  tashmë e ka blerë. Zyrtarja për të drejtat e njeriut nga OSBE-ja, znj.Zehra Taktak lidhur me takimin ka thënën se: "OSBE ka parë nevojë e shprehur nga Komuna e Dragashit për mamografi dhe duke qenë se është e njoftuar për praktiken e ngjajshme  në Suharekë, pranoi të ndihmojë këtë komunë në lehtësimin e shkëmbimit të përvojave me Suharekën". Në takimin e përbashkët me delegacionin  nga Dragashi që  prfaqsohej nga drejtori i QKMF-së Ramadan Jashari, Zyrtari kryesor financiar  Beqir Rushiti, Asambleistja nga radhët e PDK-së, Nazmie Nebiu-Veliu dhe zyrtarja për barazi gjinore, Lindita Kozmaqi-Piraj, u fol për mënyren e gjetjes për blerje të aparaturës. Kryesuesi i Kuvendit z.Refki Gega, drejtori i drejtorisë së Shëndetësisë z.Frashër Behluli dhe drejtori i QKMF-së kanë fol rreth asaj se çfarë ka bërë Komuna e Suharekës , kurse zyrtarja për barazi gjinore Habibe Bytyçi , ka sqaruar  se fillimisht kjo ka rrjedh si iniciativ nga ana e grupit të Këshilltareve femra në Kuvendin Komunal, që pastaj është përkrahur edhe nga kryetari i Komunës,z.Sali Asllanaj. Të njejtën metodë do ta shfrytëzojmë dhe ne tha këshilltarja nga radhet e PDK-së në Kuvendin Komunal të Dragashit,  Nazmie Nebiu-Veliu. Pas këtij takimi, pjesmarrësit shkuan dhe kanë vizituar QKMF-në në Suharekë dhe kanë parë përsëafermi aparaturën, hapsirën ku ai gjendet dhe janë interesuar për stafin teknik që do të punojë me aparaturë.
 

Fidane të mjedrës, mollës dhe hardhisë së rrushit kanë përfituar 83 fermerë | 2016-11-22

15208055_1316531031699459_2032889611_n.jpgKomuna e Suharekës, përkatsisht Drejtoria Komunale për Bujqësi, Planifikim, Zhvillim dhe Pylltari për fermerët e interesuar ka shpërndarë fidane të mjedrës, mollës dhe hardhisë së rrushit. Kështu tashmë janë shpërnadër fidane dhe ate 35 fermerë kanë përfituar 20 mijë fidane të mjedrës, 26 fermerë kanë përfituar 88 mijë fidane të hardhisë së rrushit, nga varieteti i tryezës dhe 32 fermerë kanë përfituar 7407 fidane të mollës.  Eksperti i bujqësisë dhe këshilltari në Drejtorinë  Komunale për Bujqësi, Planifikim, Zhvillim dhe Pylltari, z. Shaqir Kryeziu ka thënë se të gjithë të interesuarit që kanë aplikuar kanë përfituar fidane dhe shpresoj se të gjithë përfituesit do të kultivojnë mirë këto dhe do të përfitojnë nga kjo punë. Fidanet janë donacion i Drejtorisë  Komunale për Bujqësi, Planifikim, Zhvillim dhe Pylltari dhe kjo nuk është hera e parë që ndihmohen fermerët dhe nuk do të jetë as hera e fundit. Më herët janë shpërndarë fidane të dredhëzës.
 

Zv.kryeministri i Kosovës z.Ramiz Kelmendi vizitoi disa nga bizneset ne Suharekë | 2016-11-18

Zv.kyeministri i Kosovës z.Ramiz Kelmendi, sot ka qëndruar në Komunën e Suharekës, me çrast ka vizituar disa nga bizneset më të suksesshme në Komunë. Fillimisht  zv.kryeminsitri  është pritur nga kryetari i Komunës z. Sali Asllanaj, ku ka zhvilluar një takim në zyren e kryetarit, pas të cilit ata u prononcuan për media. "Në vazhdën e vizitave që kam filluar të bëjë komunave dhe bizneseve të Kosovës, sot isha ne takim  me kryetarin Asllanaj. Biseduam për sfidat dhe problemet qe ka kjo komunë dhe çka mundet qeverija e Kosovës me punuar në të ardhmën në mënyrë që të dinamizohet zhvillimi ekonomik dhe fuqizimi i bisneseve në Kosovë, posaqërisht në Komunën e Suharekës",është shprehur zv.kryeminsitri  Kelmendi. Ndërsa, kryetari Asllanaj ka thënë se " ne kemi knaqesi ta kemi zv.kryeminsitri  Kelmeni prezent dhe mendojë që është bërë hap i qëlluar emrimi i tij në këtë pozitë.  Komuna jonë përkunder shumë sukseseve që ka arritur  në laminë e bisneseve prap ka nevojë për mbështetje te qeverisë, ka nevojë për ide, për legjislaturë sa më efikase te jetë në funksion të zhvillimit të bisnesit. Ne do të vizitojmë disa nga bisneset e Komunës sonë dhe do të dergojmë një mesazh të mirë që ka mundësi të punohet të jetohet në vendin tonë". Kryetari Asllanaj dhe zv.kryeminsitri  Kelmendi, më pas kanë vizituar Kompaninë e këpucëve  "Solidi", Kompaninë e mjeteve mjeksore "Medito Plast", Kompaninë e fasadave "Graniti", Fabriken e mobilieve "Graniti" dhe Kopmaninë "Red Eagle".
IMG_8599.jpgIMG_8661.jpg
 

KKSB ka mbajtur takimin e radhës | 2016-11-17

15102327_1311619352190627_1971484120_o.jpgAnëtarët e KKSB-së ( Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi) në takimin e rregullt të mbajtur sot, të cilin e kryesoi kryetari i Komunës , z.Sali Asllanaj kanë diskutuar për 4 (katër) pika të rendit të ditës: vetëdijesimi për rrezikun e përdorimit të mjeteve piroteknike, për mbështetjen e projekteve konkrete në zgjidhjen e problemeve të sigurisë në bashkësi dhe diskutuan rreth përgatitjës për pastrimin e rrugëve lokale gjatë sezonit të dimrit. Pas diskutimeve dhe pas analizës së bërë për temat që u trajtuan në fund  u nxorrën edhe disa konkluzione nga ana anëtarëve të KKSB-së. Për temën e pare u tha që të përcillet përvoja e vitit të kaluar, pasi për festat e fundvitit nuk ka pas asnjë problem, u tha se policia do të përcjell vazhdimisht gjendjen dhe se nëse ka nevojë, nëpër shkolla do të ligjërojnë ekspertët nga FSK-ja për përdorimin e mjeteve piroteknike dhe për pasojat që atom und ti sjellin. Për temën e dytë, u tha se shkollat do të jenë prioritet për Policinë e kosovës dhe se u përshëndet fillimi I shenjëzimit nëpër rrugë dhe ahpsira tjera. U fol edhe për kërkesën e vendosjës së kamerave të sigurisë npërë qytet. Ndërsa për temën e tretë, rreth përgatitjës për pastrimin e rrugëve lokale gjatë sezonit të dimrit, u tha se komuna ka kontratë trevjeqare me një kompani e cila po punon mire dhe po mban mire rrugët, shpresohet se do të punojë edhe këtë vit mire dhe nuk do të ketë problem
 
Duke paraqitur rezultatet 1-10 (of 1668)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

RSS

Sign in