Lajmet

NJOFTIM PUBLIK LIDHUR ME MBLEDHJEN E TETË TË RREGULLT TË KOMITETIT PËR POLITIK DHE FINANCA | 19 shtator 2017
Njoftohen qytetarët e Komunës së Vitisë se mbledhja  tetë e rregullt e Komiteti për Politik dhe Financa, do të mbahet me datë  22.09.2017. ( e Premte ), duke filluar në ora 10,00. Mbledhja do të mbahet në zyrën e drejtorit të Drejtorisë për Administratë në objektin e Komunës së Vitisë. Kjo mbledhje është e hapur për publikun. Për këtë mbledhje kryesuesi i Kuvendit Komunal, z. Naim Pira propozon këtë: 
 
 

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti nënshkruan Memorandum të Mirëkuptimit me përfaqësues të Programit Rajonal për Demokracinë Lokale në Ballkanin Perëndimor (ReLOaD) | 18 shtator 2017
Kryetari Haliti gjatë takimit me znj. Fjolla Raifi dhe znj. Anita Smailovic, nga Programi Rajonal për Demokracinë Lokale në Ballkanin Perëndimor (ReLOaD), ka bërë edhe nënshkrimin e Memorandumit të Mirëkuptimit me këtë program i cili financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga Programi për Zhvillim i Kombeve të Bashkuara (UNDP). Përndryshe, me këtë projekt do të ofrohet mbështetje teknike për të zbatuar metodologjinë transparente dhe të bazuar në projekte për ndarjen e fondeve publike për organizatat e shoqërisë civile. Si rezultat, në bashkëpunim me komunën e Vitisë, do të ndahen edhe fonde për organizatat e shoqërisë civile nga Komuna e Vitisë. Komuna e Vitisë, përmes një procesi të detajuar dhe konkurruese, është përzgjedhur si një nga pesë komunat partnere nga të gjitha komunat që kanë konkurruar për të bashkëpunuar me projektin ReLOaD.

Shkolla e mesme profesionale”Jonuz Zejnullahu” me kabinet të teknologjisë së përpunimit të ushqimit dhe bujqësisë | 18 shtator 2017
 Me një solemnitet rasti, është inauguruar sot në Shkollën e Mesme profesionale “Jonuz Zejnullahu”, projekti Alled : Harmonizimi i Arsimit me kërkesë të Tregut të Punës, projekt ky  i Bashkimit Evropian që realizohet nga ADC në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit , Shkencës dhe Teknologjisë.  Në këtë solemnitet ishin të pranishëm edhe Shefja e Zyrës së BE-së në Kosovë Natalya Apostolova, ambasadori i Austrisë në Kosovë Gernot  Pfandler,  përfaqësues të Ministrisë së Arsimit, udhëheqës të Institucioneve komunale, profesor e nxënës të kësaj shkolle etj.  


U nënshkrua Pakti Territorial i Punësimit mes komunës së Vitisë, ADC-së dhe UNDP-së | 15 shtator 2017
 Komuna e Vitisë ka nënshkruar sot një memorandum bashkëpunimi me Korporatën  austriake  për zhvillim  dhe UNDP, që ka të bëjë me promovimin e pjesëmarrjes në tregun e punës dhe përfshirjen sociale të individëve të cenueshëm  në komunën e Vitisë.

Vitia shembull i mirë i bashkëjetesës ndëretnike dhe ndërfetare | 15 shtator 2017
Nën organizimin e Komunës sē Vitisë, sot në Viti është mbajtur një tryezë e rrumbullakët me temën” “Vitia shembull i mirë i bashkëjetesës ndëretnike dhe ndërfetare”. Në këtë tryezë kanë marrë marrin pjesë përfaqësues të institucioneve lokale, përfaqësues të komunitetit mysliman, të krishterë dhe ortodoks si dhe shumë qytetarë të cilët ishin pjesë e këtij takimi përmes pyetjeve të tyre.
 

Në Viti u hap sot panairi i produkteve tradicionale vendore me moton “Dita e produkteve bujqësore dhe artizanale të Anamoravës” | 14 shtator 2017
Në kuadër të bashkëpunimit në mes të Komunës së Vitisë, konkretisht Drejtorisë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural , Grupit Lokal të Veprimit “Vitia” dhe të shoqatës “Hortikultura” sot në sheshin e qytetit të Vitisë, është hapur panairi i produkteve tradicionale vendore me moton “Dita e produkteve bujqësore dhe artizanale të Anamoravës”. Ky panair është mbështetur në kuadër të projekti që mbështetet nga MBPZHR të Republikës së Kosovës.
 

Kryetari Haliti priti anëtarët e Ansamblit “Kemajl Azizi” pas kthimit nga Festivali i folklorit në Varna të Bullgarisë | 13 shtator 2017
Kryetari i komunës së Vitisë  Sokol Haliti, ka pritur sot në një takim udhëheqësit dhe anëtarët e Ansamblit të këngëve dhe valleve “Kemajl Azizi”, të cilët morrin pjesë në Festivalin  Internacional të Folklorit në Varna të Bullgarisë.  

U shpërndan makina spërkatëse për 20 fermerë të komunës së Vitisë | 13 shtator 2017
Në kuadër të projektit tre vjeçar mes Komunës së Vitisë dhe Organizatës Helvetas Swis Intercooperation, si dhe implementuar nga Grupi  i Veprimit Lokal “Vitia”, janë shpërndarë sot 20 makina për spërkatje për kultivuesit e perim kulturës në serra.

Kryesuesi Pira takohet me kryetarin e Bashkisë së Kavajës, Isa Sakja | 11 shtator 2017
 Kryesuesi i Kuvendit  Komunal të Vitisë, Naim Pira ka zhvilluar një vizitë 3 ditore në Bashkinë e Kavajës së Republikës së Shqipërisë. Gjatë kësaj vizite ai ka takuar edhe kryetarin e bashkësisë së Kavajës, Isa Sakja. Gjatë këtij takimi dy kryetarët kanë biseduar rreth mundësisë të bashkëpunimit në mes të dyja komunave. Ndër tjerash kryesuesi, Pira e ka njoftuar atë me zhvillimet e gjithmbarshme në këtë komunë por edhe me punën e Kuvendit Komunal dhe trupat e saj. Për të qenë i informuar më shumë rreth punës së institucioneve komunale gjatë vitit të shkuar kryesuesi Pira,  i ka dorëzuar kryetarit Sakja, vjetarin e komunës për vitin  2016. Në këtë vjetar  janë pasqyruar aktivitetet më të rëndësishme të Komunës dhe të Kuvendit të Vitisë.  
 

Komuna e Vitisë mbajti diskutim publik me familjar e persona me aftësi të kufizuara | 07 shtator 2017
Sot, në Viti është mbajtur diskutimi i 24-të i radhës nga Komuna e Vitisë, për planifikimin e buxhetit komunal 2018-2020 dhe atë me familjarë dhe personat me aftësi të kufizuara.Gjatë këtij diskutimi zv. Kryetari i Komunës së Vitisë, Hasan Aliu dhe Ibrahim Rama, Drejtor i Drejtorisë për Ekonomi, Financa dhe Zhvillim pos që i kanë njoftuar të pranishmit me punën që po bëjnë institucionet komunale në hartimin e buxhetit ata ju janë përgjigjur edhe pyetjeve të pjesëmarrësve në këtë takim. Ndër tjerash familjarët dhe personat me aftësi të kufizuara kërkuan nga institucionet komunale të Vitisë, që kësaj kategorie të shoqërisë të ju kushtohet një vëmendje të veçantë. Gjithashtu ata kërkuan nga Komuna që mundësisht shërbimet shëndetësore të personave me aftësi të kufizuara në veçanti të atyre që nuk mund të lëvizin të ju ofrohen në shtëpitë e tyre. Po ashtu disa nga ta kërkuan që të rregullohen edhe pjerrinat në të gjitha institucionet publike, të sigurohen ashensorë për personat që janë në karroca, të ndihmohen ata më shumë me mjete financiare për nevojat e tyre. Përndryshe gjatë ditës së sotme parashihen të mbahen edhe dy diskutime publke njëhera me afaristë vitias e tjetëra me banorët e qytetit të Vitisë.

Duke paraqitur rezultatet 1-10 (of 1919)
  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  > 

Sign in