Republika e Kosoves

Deçan

Kryetari Ramosaj priti ne takim Kryeministrin Avdullah Hoti,i bindur se rruga Deçan-Plavë do të përfundohet

2020/08/25 - 3:09

Kryetari i komunës z.Bashkim Ramosaj më bashkëpunëtorë ka pritur në takim Kryeministrin e Republikës ë Kosvës z.Avdullah Hoti. Gjatë këtij takimi janë diskutuar një sere temash më rendësi për komunën e Deçanit e veçanti ndërtimi i rrugës Deçan-Plavë.

“Është përkushtim yni i përbashkët që të ndërtohet rruga dhe të zgjidhim kontestin në tërësi. Vlerësoj dhe shpresoj që jemi në rrugë të mirë për të zgjidhur të gjitha problematikat në të cilat Deçani përballet që një kohë të gjatë ,ne kemi jetuar të gjithë bashkë , kemi jetuar edhe në të kaluarën bashkë dhe po ashtu zgjedhjet do ti bëjmë të përbashkëta për të mirën e qytetarëve të Deçanit .Ka shumë konteste e zgjidhja është vetëm një në të mirë të qytetarëve dhe të Manastirit e pa tjetër se rruga Deçan-Plavë do të behët tha Ramosaj .

Ndërsa Kryeministri Hoti tha se: “Diskutuam për çështje të rëndësishme, për zhvillimin ekonomik lokal të Deçanit, në veçanti për ndërtimin e rrugës së manastirit. Kemi kulturë institucionale për të respektuar ligjet e nxjerra nga Kuvendi i Kosovës si dhe vendimet e nxjerra nga institucionet tona. Jemi këtu për të mbrojtur dhe promovuar interesat e banorëve të Deçanit si dhe për të treguar kujdesin e nevojshëm për objektet kulturore dhe fetare. Jam i bindur që në diskutimet në ditët dhe në javët e ardhshme do të gjejmë zgjidhje më të mirë, të dakorduar nga të gjitha palët”, ka thënë Hoti. E në anën tjetër Igumenei i  Manastirit  të Deçanit Sava Janjiq tha se ky takim ishte mjaft i rëndësishëm mbase kemi diskutuar shumë tema e në theks të veçantë rrugën Deçan –Plavë ku për te mbetet problem ndërtimin i kësaj rrugë sepse i prish qetësinë.