Republika e Kosoves

Deçan

Vazhdojnë reshjet e borës por rrugët janë të kalueshme në ter territorin komunës së Deçanit

2019/01/10 - 3:12

Drejtoria e Shërbimeve Publike dhe Emergjente që nga orët e hershme të mëngjesit dhe gjatë gjithë ditës është duke menaxhuar me ekipet në terren, në mirëmbajtën e rrugëve në të gjithë territorin e Komunës së Deçanit .

Të gjitha rrugët janë të kalueshme për momentin, tregon Shefi i Sektorit të Shërbimeve Publike z.Xhevat Lufaj, vështirësi ka pasur në regjionin e Vokshit në orët e para të mëngjesit  ku trashësia e dëborës është më e madhe por kompania e kontraktuar  ka arritur që të largoi deborën në kët  regjion duke përfshirë fshatrat  Hulaj, Voksh, Pobërgj, Lloqan , Sllup etj.  Po ashtu janë duke vazhduar më rrugët kryesore të qytetit si dhe në fshatrat Rastavic, Prejlep, Irzniq , Gllogjan , Shaptej , Gramqel etj .Kompania është në teren dhe nëse paraqitet nevoja do të punohet edhe gjatë natës në mënyrë që të gjitha rrugët të jen të kalueshme .Vështirësi ka në trotuare të cilat janë të mbuluara më dëborë .

Luten të gjithë pjesëmarrësit në komunikacion që të kenë kujdes të shtuar dhe mos të dalin në rrugë pa goma të dimrit dhe pajisje tjera dimërore.