Republika e Kosoves

Dragash

11 Tetorit – Dita Ndërkombëtare e Vajzës

2020/10/12 - 2:39

Me qëllim të shënimit te kësaj date po ashtu edhe të muajit tetot – muaji i paqes dhe rezolutës 1325,Zyrtare për barazi Gjinore në bashkëpunim me OSCE  mbajtën një aktivitete ku përmes një ligjërate  bënë sensibilizimit e vajzave (maturante),për barazinë gjinore dhe për pjesëmarrjen e tyre ne te gjitha sferat e jetës duke mos hezituar edhe te përzgjedhin profesionet e tyre dhe qe  mund te japin kontributit te barabarta  sikur djemtë /burrat. Po ashtu  para objektit te Komunës ,në pranin e mediave lokale shpalosëm  baneri me mbishkrim që ato munden të janë me profesion si police , sportiste ,biznesmen te suksesshme , zjarrfikëse , ushtare ,shkencëtare ,mjeke etje , profesione këto  të cilat për fat te keq  end janë tabu nga vajzat/gratë  tona .