Republika e Kosoves

Dragash

Situata në Komunën e Dragashit është nën kontroll, u tha në seancën e Shtabit Emergjent.

2020/11/23 - 8:20

Sot, në Komunën e Dragashit u mbajt një takim i rregullt i Shtabit të Situatave Emergjente, në të cilin u diskutua situata që u krijua pas rritjes së numrit të pacientëve me koronavirus në Kosovë, si dhe në Komunën e Dragashit.
Në fjalën e tij hyrëse, Kryetari i Komunës Shaban Shabani informoi anëtarët e Shtabit Emergjent për situatën aktuale që u krijua pas rritjes së vazhdueshme të numrit të personave të infektuar në Kosovë si dhe rritjes së numrit të personave të infektuar nga Komuna e Dragashit.
Përkundër situatës së vështirë në Kosovë, në komunën e Dragashit, situata tani për tani është nën kontroll, theksoi kryetari i komunës, Shaban Shabani. Komuna jonë është në zonën e gjelbër. Siç e dini, komunat me një numër të madh të njerëzve të infektuar janë në zonën e kuqe. Ne kemi një numër shumë më të vogël të të infektuarve sesa komunat e tjera në Kosovë. Kjo nuk është një arsye për relaksim, por për të punuar edhe më shumë në ruajtjen e shëndetit të të gjithë banorëve të komunës sonë. Ai u bëri thirrje të gjitha institucioneve që t’i përmbahen në mënyrë rigoroze të gjitha rekomandimeve të Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik, si dhe Ministrisë së Shëndetësisë.
Drejtori i Drejtorisë së Shëndetësisë, Behar Brenoli dhe Drejtori i Qendrës për Mjekësi Familjare informuan anëtarët e Shtabit Emergjent në detaje për situatën në kujdesin shëndetësor si dhe numrin e të të infektuarve dhe të të vdekurve.
Drejtori i Qendrës së Mjekësisë Familjare në Dragash, Ramadan Jashari, theksoi se deri më tani, gjithsej 177 persona janë infektuar që nga fillimi i pandemisë në komunën tonë, nga të cilët 32 janë aktivë dhe kemi pasur 22 vdekje.
Ai kërkoi që policia dhe inspektimi të përfshihen më aktivisht në monitorimin e personave që duhet të jenë në izolim.