Republika Kosovo

Dragaš

Danas je Opštinu Dragaš posetio ambasador Republike Turske na Kosovu

2023/04/19 - 9:01

Danas je Opštinu Dragaš posetio ambasador Republike Turske na Kosovu, g-din Sabri Tunç Angılı, kojeg je primio gradonačelnik opštine g-din Bedžet Dželadini, zajedno sa ostalim zvaničnicima lokalne izvršne vlasti.

Gradonačelnik Dželadini se zahvalio novom turskom ambasadoru na njegovoj prvoj poseti našoj opštini, poželivši mu uspeh na novom zadatku. On je izrazio duboko poštovanje i zahvalnost za prijateljsku državu Tursku kao bliskog saveznika Kosova i istakao prijateljske odnose koji postoje između albanskog i turskog naroda.

Tokom sastanka, gradonačelnik Dželadini je turskom ambasadoru predstavio kratku istoriju opštine Dragaš, i upoznao ga sa izazovima sa kojima se kao opština suočavamo u realizaciji mnogih kapitalnih projekata, naglašavajući potrebu saradnje i finansijske pomoći iz ekonomski moćnih zemalja poput Turske.

Ambasador Republike Turske na Kosovu, g-din Sabri Tunç Angılı, rekao je da je Kosovo veoma važno za Tursku u svim aspektima i izrazio interesovanje za produbljivanje saradnje sa opštinom Dragaš.