Republika Kosovo

Dragaš

Obaveštenje za penzionere i korisnike drugih penzionalnih (socijalnih ) šema

2020/03/19 - 1:20

Priština, 19.mart 2020.

 

Ministarstvo finansija i transfera, obaveštava da od juće,  18. marta 2020. godine, Trezor je počeo sa isplatom penzionalnih i socijalnih šema, dakle pre redovnog roka, u cilju izbegavanja redova i stvaranja gužve pre komercijalnim bankama, radi zaštite vašeg zdravlja, u saglasnosti sa uputstvima koja su  data od strane zdravstvenih institucija.

 

Stoga, mole se korisnici ovih šema da imaju dodatni  oprez i da slede ova dodatna uputstva:

 

▪da se koriste automatske mašine (bankomate) za piduzanje novca i izbegavaju nepotrebne redove jer mugu dovesti na rizik svoje zdravlje.

 

▪da se podizanje finansijskih sredstava  obavlja u kontinutetu i kada nema mnogo  kretanja ili gužve pred bankomatima kako bi sprečili eventualno proširenje “Corona virusa”- COVID-19 “.

 

▪da svoje uplate obavljate  putem bankarskih kartica, bez dodatnih troškova (ali ne I podizanje gotivine) ili

 

▪da odlažete  podizanje finansijskih sredstava za drugi dan tokom meseca, pošto su bakomati i druge filijale (ogranci) u dobrom stanju i spremni da odgovaraju svakom građaninu koji želi da obavlja povlačenje finansijskih sdredstava.

 

Dok, za socijalnu pomoć, isplate će se obavti nedelju  dana pre redovnog roka, dakle 24. marta tekuće  godine.

 

Takođe, Vas obaveštavamo da je bankarski sistem (tećan ) likvidani i  stabilan i da su vaša bankarska sredstva u potpunosti obezbeđena.

 

Hvala.

 

S’poštovanjem,

Ju faleminderit.