Republika Kosovo

Dragaš

U čast 8. marta, Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Dželadini je danas imao sastanak sa 50 žena i djevojaka

2023/03/08 - 10:27

U čast 8. marta, Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Dželadini je danas imao sastanak sa 50 žena i djevojaka porodica palih boraca, odbornicima, radnicima opštinske uprave, GCPM-a, CSR-a i drugih javnih institucija.

Na otvaranju ovog sastanka, gospođa Lindita Kozmaqi Piraj – službenica za rodnu ravnopravnost u opštini Dragaš, čestitala je svim ženama, devojčicama, majkama i sestrama na obeležavanju ovog dana. „Žene iz celog sveta su danas sve zajedno, za isti cilj, da budu ravnopravne, sa povoljnijim uslovima na poslu, u društvu uopšte, da povećamo našu saradnju i da budemo zajedno i povezani jedni sa drugima. “, rekla je gđa. Lindita Kozmaqi Piraj ispred žena prisutnih na ovom sastanku.

U međuvremenu, gradonačelnik Dželadini je čestitao svim damama, majkama, sestrama, ženama i devojkama naše opštine i izrazio da je privilegovanim što se pridružio obeležavanju ovog dana. „Uvek ste bili primer rada i odricanja za bolji život za sve nas. Vaš doprinos se vidi uvek i bilo gdje; u ratu, u miru, u zarobljeništvu i slobodi, u porodici i kući, u školama i institucijama. Želim da se vaš glas uvek čuje i da se vaša uloga u društvu, ekonomiji, politici i odlučivanju svakim danom sve više i više jača“, rekao je gradonačelnik Dželadini.

Nakon sastanka u Opštini Dragaš, gradonačelnik Dželadini zajedno sa svim ženama, potpredsednikom Resul Fetahu i šef Kancelarije za zajednice i povratak, g. Uzair Hamza, posetili su Centar za promociju ženskih prava u Glogovac, gdje ih je primila direktorica ovog centra, gđa Kadire Tahiraj, zatim i načelnik Opštine Glogovac, gospodin Ramiz Lladrovci.

Tokom ove posete, izbliza su se upoznale sa radom i umjetnošću nastalom ručnim radom žena članica ovog centra, sa njihovom snagom i voljom za radom koju su pronašle pored iskustava iz prošlosti.

Gradonačelnik Lladrovci i direktorka Tahiraj su cenili posetu gradonačelnika Dželadinija i žena iz opštine Dragaš.