Republika e Kosoves

Ferizaj

26 vjet më parë, në Gërlicë të Ferizajt, Heroi i Kosovës, Rexhep Bislimi me bashkëluftëtarët Ferat Shala, Afrim Nuha e Idriz Hajdari, kryen aksionin e parë në Regjionin e Ferizajt

2023/09/12 - 5:19

26 vjet më parë, në Gërlicë të Ferizajt, Heroi i Kosovës, Rexhep Bislimi me bashkëluftëtarët Ferat Shala, Afrim Nuha e Idriz Hajdari, kryen aksionin e parë në Regjionin e Ferizajt kundër postbllokut famëkeq të policisë serbe, duke nisur kështu krismat e para të luftës çlirimtare në trevën tonë e ku sot në këtë vend, ngrehëm Obeliskun kushtuar kësaj ngjarje, që paraqet fillesat e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në trevën e Ferizajt.
Lavdi e përjetshme Dëshmorëve të Kombit dhe të rënëve për liri!
Zoti e bekoftë Kosovën!