Republika Kosovo

Uroševac

Direkcija za obrazovanje u Uroševcu distancira se od organizacije predvečerja maturanata, apeluje na roditelje za pažnju

2020/01/10 - 3:44

Organizovanje predvečerja od strane maturanata iz Uroševca i bezbednost u školama bile su teme koje su danas na poziv direktora ove direkcije Afrima Labjanija, okupili direktori srednjih škola iz Uroševca, predstavnici Saveta roditelja i Kosovske policije u Direkciji za obrazovanje.

Labjani je dao do znanja da je ovih dana objavljena nelegalna organizacija, koja nije podržana administrativnim uputstvom i kurikularnim aspektima koji predviđaju vannastavne aktivnosti, takozvana predvečerna proslava.

On je rekao da kao takva organizaciji kojoj nedostaje podrška i inicijativa Direkcije za obrazovanje, ona čak ima i veliku cenu za džep učenika i njihovih roditelja, u potpunosti u saglasnosti sa predstavnicima roditelja i direktorima škola. škole, potvrdio da se Direkcija za obrazovanje, Savet roditelja i direktori srednjih škola u Uroševcu distanciraju od ove organizacije jer nisu njeni organizatori, i apeluju na roditelje da se brinu i razmotre učešće svoje dece u školi u takve događaje.

Dalje, među temama iz ove diskusije bile su i negativne pojave pored školskih zgrada koje kontinuirano narušavaju proces i sigurnost u školama. Čak je i u ovom slučaju direktor Labjani najavio da je lokalna uprava preduzela sve neophodne korake da potpuno ukloni ove negativne pojave, ali postoji potreba za snažnijom reakcijom organa bezbednosti i pravosuđa da ove pojave uklone iz škola i prostorima pored njih.

Direkcija za obrazovanje je, kao i obično, ovog vikenda održala redovne sastanke sa direktorima škola kako bi identifikovala situaciju u svakoj od škola na našem teritoriju i pojave ili izazove sa kojima se suočavaju.