Republika Kosovo

Uroševac

Gradonačelnik Aliu obnavlja investiciju u Mirosalje koja nedostajali od 2012. godine, asfaltirajući glavni put

2019/07/16 - 3:38

Proširenje kapitalnih investicija u putnu infrastrukturu takođe se odvija i u ruralnim oblastima Uroševca. Ovo je zahvaljujući podršci Vlade Republike Kosova, odnosno Ministarstva za infrastrukturu. Takav je projekat asfaltiranja magistralnog puta u selu Mirosallje, čiji je rad došao da vidi gradonačelnik Uroševca, Agim Aliu, zajedno sa direktorom za ekonomski razvoj, Zekirom Bitićijem i direktorom javnih službi Arbenom Halilijem.

On je rekao da se lokalna vlast snažno vraća Mirosalji sa investicijama, gde je ostala tokom godina Aliuove vlade u 2012-2013, ovog puta sa ogromnim i veoma potrebnim projektom za promet u tom području, kao što je asfaltiranje glavnog puta. Predsednik Uroševca, Agim Aliu se takođe zahvalio na građanskom aktivizmu stanovnika Mirosalje koji su se stalno zalagali za ovaj projekat, kao i druga pitanja koja se tiču njihove zajednice.

“Uroševac kao nikad do sada ima podršku Vlade Republike Kosova i vi vidite da stalno posećujemo i završavamo i započinjemo projekte iz različitih oblasti, uključujući celu teritoriju Uroševca. Danas smo u oblasti u koju se vraćamo sa investicijama, jer u stvari od 2012-2013 kada sam tada bio predsednik, nije bilo investicija i drago mi je što smo u važnom projektu kao što je asfaltiranje glavnog puta u selu Mirosalje, što je nastavak generalnog projekta za podršku Vlade Republike Kosova, u ovom slučaju, Ministarstva za infrastrukturu, jer je prvo završio asfaltiranje puta Pojate-Softaj kao što je i asfaltiranje puta za Mirosalje koji je negde otprilike 2,5 kilometara, vredan oko 300.000 evra, ali to obuhvata ukupnu vrednost projekta vrednog oko 800.000 evra. Dakle, to je veoma važan projekat sa ogromnom vrednošću i verujemo da će služiti građanima. Ono što je važno reći ovom prilikom je da je čitav rad praćen građanskim aktivizmom i želim da se zahvalim građanima zajednice u selu Mirosalje koji su bili veoma angažovani i žele da imaju aktivne građane. budite učesnici, supervizori u svakom od poslova kompanije, operatera, jer nije uvek moguće pratiti rad, nadgledati radove, ali smo povećali naše kapacitete“, rekao je prvi Uroševca, Agim Aliu, dodajući da je najveći nadzornik u vladinim poslovima je oko građanina.