Republika Kosovo

Uroševac

Gradonačelnik Aliu primio je ministra Zemaj, pomažu aškali zajednicu sa maskama i zaštitnom opremom protiv Covida

2020/10/20 - 3:04

Gradonačelnik Uroševca Agim Aliu danas je popodne bio domaćin posete ministra zdravlja Armend Zemaj u Uroševcu. Njega su u poseti selu Dubrava pratili zamenik ministra, narodni poslanici i drugi centralni lideri, čija je svrha bila doniranje kontingenta od 11. hiljada maski deci i stanovnicima sela Dubrava.

Ovo selo, koje takođe ima najveći broj građana iz zajednice Ashkanli, ima funkcionalan Obrazovni i socijalni centar podržan od Caritas Kosova i opštine Uroševac, u čijim je prostorijama bila poseta ministra Zemaja.

Ovom prilikom gradonačelnik Uroševca Agim Aliu zahvalio se na podršci i rekao da Uroševcu nikada nije nedostajalo podrške, posebno rezultatima u borbi protiv virusa COVID-19, za koji trenutno uprkos povećanju broja testova u Uroševcu, pozitivni slučajevi su minimalni.

„Danas smo ovde u Dubravi i poseta je posebna jer je ujedno i podrška zajednici koja je uvek imala i koju još uvek treba podržati, iako smo mi kao opština Uroševac, iako su meseci pandemije prošli, pružili veliku podršku zajednici Ashkanli, uprkos zahtevima i potrebama koje su imali, čak ni mi kao opština i kao sedište za vanredne situacije nemamo nijedan zahtev koji je odbijen ne samo za zajednicu Ashkanli već i bilo koji građanin opštine Uroševac, kome je bila potrebna podrška “U bilo kom obliku bili smo im bliski i podržavamo ih. Danas smo ovde da ponovo poručimo da se mere protiv zabrane moraju poštovati i da možemo biti efikasniji u mogućem drugom talasu”, rekao je predsednik Aliu.

S druge strane, ministar Zemaj rekao je da je cilj koordinacije sa lokalnim institucijama, zdravstvenim, održavanje kontakta sa građanima koji će biti koordinisani u ovoj borbi sa virusom COVID-19.

„Ništa manje ili više od podizanja svesti, održavanja kontakta sa svim građanima Republike Kosovo, za nastavak bitke i sprečavanje širenja CoronaVirusa, gde je to moguće, i njegovo minimiziranje. Sve materijalne koristi koje ima Ministarstvo zdravlja, zahvaljujući donatorima i međunarodnim partnerima, podeliće ih svim građanima Republike Kosovo. Danas smo u Dubravi, zajednici koja živi u uslovima u kojima vam je potrebna podrška, nastavljamo ovaj put komunikacije da se podigne aspekt koordinacije sedišta za vanredne situacije, naših zdravstvenih ustanova, ali pre svega sa građanima. Ovako moramo nastaviti i pobediti u borbi sa pandemijom Covid-19 “, rekao je između ostalog ministar Zemaj.

Zamenik ministra Qazim Rrahmani takođe se zahvalio na podršci sa centralnog i lokalnog nivoa, koji je u ime zajednice Ashkanli izrazio zahvalnost na ovoj donaciji i kontinuiranoj podršci.