Republika Kosovo

Uroševac

Leona Jahiri proglašena je volonterom 2019. godine

2020/01/17 - 11:45

Napori mladih iz Uroševca i njihovi uspesi u podizanju svesti o mnogim pitanjima, aktiviranju duha zajednice i promociji dobrovoljnog rada kao vrednosti našeg društva dobijaju najviše pohvale od opštinske institucije. Takav je slučaj s istaknutim mladim aktivistom, uzornim studentom, a sada mladom poduzetnicom Leonom Jahiri, koja je svojim opredjeljenjem uspela da stvori mladenački model individualnih napora za dobrobit celog društva.

Ova već tradicionalna evaluacija, u kojoj slučaju najmlađi ili najaktivniji, najugledniji, dobija titulu „Volonter godine“ koju je napravila Direkcija za kulturu, omladinu i sport. Direktorka kulture, omladine i sporta emile Murati Šabani ovom je prilikom izrazila najveće poštovanje za angažman omladinske aktivistkinje Leone Jahiri u aktivnostima koje su obeležile 2019. godinu, zbog čega je zaslužila da osvoji ovu titulu koja je dodeljena danas.

Dašurije Ahmeti, vođa Sektora za mlade – institucije koja nosi i ceni angažman mladih u društvenim grupama različitih društvenih razloga, rekla je da je aktivistkinja Jahiri primer koga treba pratiti mlade devojke, kako sa mnogo ljubavi, čovek može da poboljša svoje sopstvene sposobnosti i istovremeno pomogne društvu.

Direktor departmana za mlade MKOS, Feim Hodža, rekao je da će ovakvi događaji imati stalnu podršku institucije koju on predstavlja.

Naslov „Volonter godine“ je maksimalna zahvalnost angažovanju mladih u društvu kroz volonterski rad, naslov koji godinama dele među desetine uglednih mladih uroševćana.