Republika Kosovo

Uroševac

Nakon snega, svi putevi u Uroševcu su u dobrom stanju

2019/01/26 - 10:35

Iako je sinoć zabeležen sneg i neprekidni intenzitet tokom određenog broja sati, što je prirodno smanjilo sposobnost vlasti da efikasno rade, oni su ipak postigli da za period od 24 sata, ali nastavivši i tokom današnjeg dana, neprekidno održavajući glavne puteve u gradu i selima od gustog snega, kako bi omogućili slobodno kretanje bez prepreka i rizika za građane. Da bi se procenila situacija na terenu, gradonačelnik Uroševca, Agim Aliu, zajedno sa direktorom javnih službi i hitnih slučajeva Arben Halili, takođe je izašao sinoć na terenu. Iz izvršenih inspekcija, situacija se pokazala izuzetno dobrom osim u nekim područjima gde je gustoća snega otežavala uspešno i potpuno dovršenje operativnog plana za održavanje zimskih puteva.

Iako su primećene značajne debljine snega na teritoriji Uroševca, izveštaji u realnom vremenu pokazuju da su svi glavni putevi duž grada i sela otvoreni, potpuno prolazne za motorna vozila i da vlasti čine napore da se moraju očistiti takođe neke od sporednih ulica i trotoara u gradu i selima.

Naravno, iako se opšte stanje smatra dobrim, ponekad se javljaju poteškoće u nekim oblastima, posebno tamo gde je mogućnost intervencije teškom mašinerijom ograničena.

Opština Uroševac zahvaljuje operaterima angažovanim na zimskom održavanju puteva za neprekidni rad, koji su aktivirali sve teške operativne mašine u eliminisanju eventualnih blokada puteva, odnosno otvaranja puteva i olakšavanja slobodnog kretanja. Takođe, opština Uroševac apeluje na vozače da povećaju brigu o saobraćaju i prilagode svoj saobraćaj atmosferskim uslovima. Mobilizaciju građana dobrovoljaca takođe primećujemo u Uroševcu koji pomažu našim terenskim timovima u održavanju prostora pored svojih imanja za koje se lokalne vlasti javno zahvaljuju.