Republika Kosovo

Uroševac

Obustavlja se izdavanja građevinskih dozvola u Uroševcu

2019/07/15 - 11:27

Gradonačelnik Uroševca, Agim Aliu, danas je sazvao direktore opštinskih direkcija na redovnom sedmičnom sastanku. Tačke diskusije na ovom sastanku bile su niz tema lokalne samouprave, odnosno opštinskih direkcija. Direktori opštinskih direkcija obavestili su predsednika Uroševca, Agim Aliu za radni učinak u implementaciji platforme za upravljanje, kao i za korake koji se preduzimaju u kratkom roku kako bi se ispunili ciljevi rada. Takođe su saopštili tačke koje su pripremili za narednu sednicu Skupštine opštine i pripreme za budžetska saslušanja za izradu nacrta budžeta za period 2020-2022, koji će početi sutra. Među najvažnijim odlukama koje je donela lokalna izvršna vlast na današnji sastanak je bila odluka o obustavi izdavanja građevinskih dozvola, posebno za objekte kolektivnog stanovanja, kao dlotvorna mjera koja bi omogućila dobro planiranje teritorije i građevina po najvišim kriterijima u ovoj oblasti.

Gradonačelnik Aliu, odlučan u ovoj inicijativi, rekao je da po prvi put, nakon 20 godina, Opština Uroševac preduzima ovaj korak, ova odluka je neophodna da se zaustavi loše upravljanje teritorijom i da se pruži mogućnost da se preliminarne analize projektuju yone i uslovi izgradnje.

Druge teme koje su naëli mesto u ovoj diskusiji između predsednika Uroševca, Agima Aliua i opštinskih direktora bila je i Izveštaj Generalnog Revizora, koji će biti predstavljen Skupštini na narednoj sednici zakazanoj za naredne dane.