Republika Kosovo

Uroševac

Predsednik Uroševca Agim Aliu primio je danas specijalnog predstavnika Generalnog sekretara Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu – Zahir Tanina

2020/01/23 - 9:05

Nije slučajno, Uroševac je izabran za grad koji će danas posetiti specijalni predstavnik Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu – UNMIK, Zahir Tanin. SPGS na Kosovu privukla je i kulturna raznolikost, etnička pripadnost, trajni mir, primer interakcije između verskih verovanja, povoljan geografski položaj Uroševca i građanska podrška i vođstvo gradonačelnika Uroševca Agima Aliua. .

Danas je gradonačelnik Uroševca, Agim Aliu, zajedno sa potpredsednikom za zajednice Florimom Bajramijem, direktorom zdravstva i socijalne zaštite, Bekim Ademijem, šefom kabineta, Selimom Marevcijem i službenikom za odnose sa javnošću, Albion Sherifi, primio delegaciju Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu – UNMIK. Upravo je šef ove misije Zahir Tanin izrazio interesovanje za negovanje takvog odnosa sa opštinama Kosova, odnosno sa opštinom Uroševac. A on je u svom govoru na sastanku pohvalio političku ličnost i snažno vođstvo Uroševskog predsednika, Agima Aliua. Kazao je da građanska podrška gradonačelniku Aliu pokazuje napredak i nada se da građani Uroševca imaju opšti napredak.

Sa zahvalnošću i poštovanjem za rad i misiju Ujedinjenih nacija na Kosovu, i predsednik Aliu je pozdravio SPGS-a. Ukratko rezimirajući istoriju, identitet, obeležja i napredak Uroševca, Aliu je izjavio da opština koju on upravlja vodi na republickom nivou u mnogim sferama društvenog života.

Na sastanku se razgovaralo o brojnim pitanjima kako na lokalnom nivou, tako i o generalnoj političkoj situaciji u zemlji. Akcenat je stavljen na obostranu spremnost za izgradnju i jačanje kontinuirano, radne veze i direktnu podršku koja će biti od koristi građanima.

Šef Uroševca, Agim Aliu, rekao je da Uroševac predstavlja važnu arteriju ljudskog i robnog prometa u celom regionu. Dodao je da je njegova vlada takođe osmislila i realizovala niz projekata čiji je cilj olakšavanje svakodnevnog života građana. Područja koja izazivaju interes za direktnu podršku gostujuće delegacije bila su ona koja se odnose na trajni mir, ljudska prava, interakcije između zajednica kao što je unapređenje položaja žena i mladih u društvu, za koja su delegacije složile su se da pripreme projekat u jednoj od ovih oblasti, čije će potpuno finansiranje pokrivati Misija Ujedinjenih nacija na Kosovu – UNMIK.