Republika Kosovo

Uroševac

Rekli su da se zamenik gradonačelnika obogatio, RTV TEMA se izvinjava zbog hronike pod naslovom: „Javni službenici u Uroševcu, obogaćuju se tokom pandemije“

2021/07/14 - 12:35

RTV Tema je 02.07.2021. godine objavila vest pod naslovom „Javni službenici u Uroševcu, obogaćuju se tokom pandemije“, gde na osnovu podataka predstavljenih za prijavu imovine, dezinformiše javnost u vezi sa nepokretnom imovinom zamenika gradonačelnika g. Arton Gavazi, gde je ovaj u imovinskom obliku za 2020. godinu predstavio vrednost ukupne imovine koja se sastoji od četiri katastarske parcele, dok je 2021. godine vrednost imovine parcela predstavio odvojeno, prema imovinskom uverenju, jer je je parcijalizacija i nasleđivanje od 1940. godine, što je zapravo ukupna površina imovine i vrednost imovine identična i u deklaraciji imovine za 2020. i 2021. godinu u pogledu ove imovine, i u ukupnoj imovini, 2021. godine Zamenik gradonačelnika Arton Gavazi smanjio je imovinu za 5.280,00 € u poređenju sa 2020. godinom.

Kao takva, RTV Tema se, kao odgovor na zahtev zamenika gradonačelnika, izvinila za ovaj aritmetički propust, ali smatramo da su takvi propusti štetni za nadležni organ, s obzirom na činjenicu da isti nosi važna ovlašćenja i dužnosti, stoga je važan trenutak da se razmisli o poštenim, objektivnim informacijama zasnovanim na činjenicama, a ne o pompi medijskih naslova kako bi se privukla pažnja publike.