Republika Kosovo

Uroševac

Skupština opštine donela je odluku o izmenama i dopunama Uredbe o dodeli odlikovanja

2022/05/31 - 10:19

Ovog ponedeljka, predsedavajući Skupštine opštine Uroševac, Xhavit Zariqi, održao je petu redovnu sednicu Skupštine opštine, na kojoj su učestvovali i direktori opštinskih direkcija.

 

Kao prva tačka dnevnog reda o kojoj se raspravljalo na ovom sastanku bila je izmena Uredbe o dodeli odlikovanja. Obrazloženje za ovu tačku dnevnog reda dala je direktorka Direkcije za kulturu, omladinu i sport Xhemile Murati-Šabani, koja je rekla da je ovaj nacrt uredbe izašao na javnu raspravu, dok će prema njoj tačka 7 člana 7 prethodnog propisa biti izmenjena .

„Tačka 6 člana 7 osnovne uredbe 01.br.27 od 31.05.2015.godine član 7, briše se u celini. U međuvremenu, tačka 7 člana 7 preformuliše se u celini, jer naziv „Počast grada“ daje gradonačelnik posebnom odlukom i po postupku predviđenim protokolom Kabineta gradonačelnika. U međuvremenu, stav člana 21. Osnovne uredbe preformuliše se na sledeći način: „Predlog za dodelu zvanja „Počasni građanin“ može dati predsednik opštine, 1/2 odbornika Skupštine opštine i 1000 građana opštine Uroševac“, rekla je direktorica Xhemile Murati-Šabani.

Zeleno svetlo je dobila izmena i dopuna odluke 01 br. 15 od 28.12.2021. godine, ovaj predlog da mora da se dopuni Komitet za zajednice sa dva člana iz zajednice Roma i Egipćana.

Razmatran je i nacrt odluke za preispitivanje za zaštitu prirodne vrednosti „Korenovo stablo” u selu Balić kao spomenik prirode.

Na ovom sastanku odlučeno je da se od strane Skupštine opštine imenuju dva člana Izborne komisije za izbor direktora i zamenika direktora škola Bashkim Bytyçi iz Direkcije za obrazovanje i Mendehie Rexha koji su predloženi za ovu komisiju, gde su anonimno glasali od strane svih članova Skupštine opštine.