Republika Kosovo

Uroševac

Skupština opštine Uroševac dodeljuje poljoprivrednicima preko 300 hiljada evra subvencije i poništava prethodno izglasan sporazum sa Caritasom Kosova

2019/01/31 - 3:25

Predsedavajuća Skupštine opštine Uroševac, Kristina Gaši-Bitići, održala je danas prvi sastanak za 2019. godinu, gde su razmatrane važne tačke u interesu javnosti Uroševca.

Prvobitno je predstavljen plan rada Skupštine, na osnovu kojeg će se razviti potrebni radovi, koji su takođe dobili glasove članova skupštine.

Bilo je nekih diskusija u vezi sa poljoprivrednim subvencijama koje će se dati uroševačkim poljoprivrednicima tokom 2019. godine.

U početku je direktor poljoprivrede i šumarstva Burim Bajrami rekao da su ove subvencije veoma važne za razvoj ovog sektora, ali je opozicija dala svoje primedbe na raspodelu tih subvencija zahtijevajući više mehanizacije za poljoprivrednike različitih poljoprivrednih grana.

Međutim je direktor Bajrami rekao da su sve potrebe poljoprivrednika na terenu uzete u obzir i odlučile da raspodijele ove subvencije.

Ovu tačku na dnevnom redu je izglasala većina opštinskih odbornika, dok je poznato da ove subvencije iznose preko 300 hiljada evra.

Duga diskusija opštinskih odbornika u Uroševcu takođe je razvijena u tački dnevnog reda koja se odnosi na otkazivanje anuliranje sporazuma između opštine i organizacije Caritas Kosova u sektoru zdravstva, koji je izglasan pre mesec dana.

Zamenik gradonačelnika Uroševca, Naim Ferati, rekao je da treba da se poništi ovaj sporazum dok se članom uredbe o subvencijama iz Ministarstva finansija ne dobije preporuka.

Nakon mnogo rasprava o anuliranju ovog sporazuma, odlučeno je da se on poništi.

Tokom današnjeg sastanka razmotreno je još jedno pitanje u vezi sa podelom parcela u selu Llojza gde će biti smešten čvrsti otpad i ponovo odlučeno da se zaštiti prostor oko fenomena Bifurkacije, ova tačka je povračena da bi se dopunila sa dodatnim spisima.

Skupština opštine Uroševac je takođe odlučila da u javnu raspravu stavi akcioni plan u vezi sa restruktuiranjem i osnivanjem skupština za decu u školama.