Republika Kosovo

Uroševac

U gradskom pozorištu “Adriana” večeras se daje premijera “Hanibal podzemlja”

2019/02/15 - 3:15

Aktivnosti za obeležavanje 17. februara – Dana nezavisnosti Kosova počele su od sinoć koncertom koji su pripremili učenici muzičke škole “Kromatika”, gde su pokazali bogat umetnički program. Ovaj događaj, organizovan pod pokroviteljstvom gradonačelnika Uroševca, Agim Aliu, popraćen je briljantnom prezentacijom učenika u solo pevanju i instrumentima.

U međuvremenu, s početkom u 20:00 u pozorištu “Adriana” biće prikazana premijera “Hanibal podzemlja” u režiji Fatluma Hazirija.

U subotu, 16. februara, sa početkom u 11:00, održaće se rukometni turnir veterana rukometnog kluba “Kastrioti” u sportskoj sali “Bill Clinton”, au 14:00 u pozorištu  “Adriana” biće jedan dečji koncertu, u 18:00 u Galeriji umetnosti biće izložena kolektivna izložba Udruženja likovnih umetnika “Zef Kolombi” i u 20:00 će biti repriza predstave “Hanibal podzemlja”.

Dan praznika će početi odavanjem počasti na groblju palih boraca u 10:00, svečana akademija počinje u 11:00 u teatru “Adriana”, a na kraju će se održati koncert muzičke škole “Zesk Zadeja”  u pozorištu “Adriana” u 18:00.