Republika Kosovo

Uroševac

U Uroševcu je osnovana Fondacija nade, opština nudi bezrezervnu podršku

2020/10/27 - 6:46

Gradonačelnik Uroševca Agim Aliu primio je jutros na sastanku grupu profesionalaca različitih profila, uglavnom socijalnih. Glavna tema ovog sastanka bilo je uspostavljanje fondacije koja ima za cilj da se bavi temama, sprovođenje različitih aktivnosti u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite.

„Fondacija nade“ naziv je organizacije koju je osnovala arhitekta Fitore Jashari, dr. Sc. Atdhe Hetemi, dr. Burim Karameta, učiteljica Indra Jashari i gđa. Shukrije Mulaku koja istovremeno predstavlja organizaciju sa sastavom različitih profesija. Ova fondacija ima za cilj sprovođenje aktivnosti u okviru tri programske komponente, i to za samohrane majke, siročad i obavljanje različitih aktivnosti sa i za penzionere u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite.

Domaćin ovog sastanka, gradonačelnik, Agim Aliu, ovom prilikom rekao je da podrška za takve inicijative od strane vlade koju on vodi neće izostati, u primeni platformi koje pozitivno utiču na dobrobit građana.

Nakon osnivanja, u bliskoj budućnosti, ova fondacija će započeti rad sa konkretnim aktivnostima u gore navedenim oblastima, kontinuirano se obogaćujući stručnim osobljem ove prirode posla.