Republika e Kosovës
Republika e Kosoves

Fushë Kosovë

Kryetari i komunës z.Burim Berisha priti studiuesin e shquar prof.dr. Jusuf Osmani

2021/11/05 - 3:02

Kryetari Berisha i organizoi pritje të veçantë intelektualit e studiuesit të shquar prof.dr. Jusuf Osmani i cili këto ditë nxori nga shtypi librin “Shqiptarët në Sanxhakun e Nishit – Muhaxhirët” në shtatë vëllime me mbështetje financiare në botim nga Komuna e Fushë-Kosovës.

Duke e informuar kryetarin Berisha për këtë vëllim voluminoz, studiuesi Osmani tha se ka shfrytëzuar burime primare dhe sekondare arkivistike, bibliografike dhe punë në terren.

Përndryshe prof. Osmani ka bë një hulumtim mbi 50 vjet i cili ka vjelur burime nga fondet e koleksioneve në 12 arkiva të njohura vendore dhe ndërkombëtare, që nga Londra, Ankaraja, Podgorica, Shkupi e deri te ai i Tiranës.

Kryetari Berisha duke falënderuar prof. Osmanin për vizitën dhe librat që ju dhuruan, i dorëzoi atij një pikturë në shenjë mirënjohje dhe falënderimi.