Republika e Kosoves

Fushë Kosovë

Përfundoi Festivali Ballkanik i Folklorit “Fushë Kosova 2021” Edicioni i IV-të

2022/01/06 - 9:27

Ditë më parë në Fushë Kosovë përfundoi Festivali Ballkanik i Folklorit

“Fushë Kosova 2021” Edicioni i IV-të.

Duke pas parasysh masat që janë në fuqi ndaj Covid 19 nga Ministria e Shëndetësisë dhe IKSHPK, Festivali Ballkanik “Fushë Kosova 2021” këtë herë u mbajt në formë virtuale.

Shtetet pjesëmarrëse në Festival ishin: Turqi, Kroacia, Bullgari, Mali i zi, Maqedoni e Veriut, Shqipëria dhe Kosova.

Të gjitha Ansamblet prezantuan programet e tyre sipas kritereve të Festivalit.

Pas përfundimit juria profesionale e kryesuar nga prof.Dilaver Kryeziu, shpalli fituesit e çmimeve si në vijim:

 

*Kupa e Festivalit: Ansambli “Malësori” Gjonaj – Kosovë

*Koreografia më e mirë: Ansambli “Bajram Curri” – Prishtinë

*Kostumet më të mira: Ansambli “Koha”, Dinoshë – Mali i Zi

*Paraqitja artistike më e mirë: Ansambli “Hora” Sofia – Bullgari

*Ansambli autokton: Ansambli “Turopolje”, V.Gorica – Kroaci

*Dyshja më e mirë e valltarëve: Ansambli “Deçani” Deçan

*Valltari më i mirë: Ramadan Totaj, Ansambli “Malësori” Gjonaj

*Valltarja më e mirë: Drenusha Jusufi, Ansambli “Bajram Curri” Prishtinë

Drejtoria për Kulturë, Rini she Sport falënderon Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit si dhe të gjithë pjesëmarrësve në realizimin e Festivalit Ballkanik “Fushë Kosova 2021” edicioni i IV-të. Në përmbyllje të kësaj ngjarje znj. Nurije Avdiu Drejtoresh e Festivalit uroj që në vitin 2022 Festivali Ballkanik në Fushë Kosovë të mbahet në kushte dhe rrethana normale.