Republika e Kosoves

Fushë Kosovë

Shënohet muaji i vetëdijesimit për kacerin e gjirit

2021/10/08 - 1:35

Me moton: “Zbulimi i hershëm shpëton jetë”, me iniciativë të Zyrtares për Barazi Gjinore, Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare, Këshilltareve të Asamblesë Komunale, Grupit Avokues për Barazi Gjinore dhe OJQ-ve, u mbajt tryezë e rrumbullakët me qëllim që të dërgohet thirrje për gratë dhe vajzat e reja që sa më shumë të bëjnë kontrolle për identifikimin e kancerit të gjirit.

Kjo tryezë u mbajt në kuadër të muajit tetor, muaj i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit, ku do të organizohen shpërndarja e posterëve dhe fletëpalosjeve.