Republika e Kosoves

Gjakovë

Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport

Adea Roka

Ka lindur në Gjakovë.

Studimet themelore i ka mbaruar për Drejtësi. Ka përfunduar Master për të Drejtën Civile dhe Pronësore në Universitetin e Prishtinës.

Përvojën profesionale të deritanishme e ka zhvilluar krahas drejtimit që ka studiuar, duke qenë pjesë e institucioneve shtetërore, organizatave joqeveritare dhe zyrës noteriale. Ka mbajtur edhe pozitën e Zv. Shefes së Kabinetit të kryetarit të Komunës së Gjakovës.