Republika e Kosoves

Gjakovë

Mbahet koncerti i radhes i Ansamblit “Shkelzen Doli”

2019/06/21 - 1:40

Me koncertin e titulluar „Muzika e filmave shqiptarë“ e Ansamblit Shkëlzen Doli, mbrëmë ka filuar java e aktiviteteve që shënojnë njëzet vjetorin e çlirimit të komunës së Gjakovës.

Nuk kishte si të ishte ndryshe pos një salle e mbushur plot që shijuan pafund kolonat zanore të filmave si: Lulëkuqet mbi mur, Mësonjëtorja, Në fillim të verës, Tomka dhe shokët e tij, Gjeneral Gramafoni, Shirat e vjeshtës, Në shtëpinë tonë e të tjera.

Këngëtarët dhe instrumentistët arritën të përcjellin emocione me këngët që shënojnë një epokë të rëndësishme të filmit shqipëtarë. Të gjitha meloditë e interpretuara mbrëmë u rikompozuan nga drejtori Artistik i Ansamblit, Ruzhdi Sadiku.