Republika Kosovo

Gjakovë

Održana je Javna rasprava sa građanima

2019/07/11 - 1:38

Predsednik Opštine Đakovica, Ardian Gjini, u skladu sa Zakonom o Lokalnoj Samoupravi održao je danas raspravu sa građanima Opštine Đakovica.

Predsednik Gjini je zatražio od građana da na ovom sastanku izraze zahteve, komentare, sugestije na rad izvršnog veča za prvu polovinu kalendarske godine 2019. Podnošeni zahtevi uglavnom imaju veze sa infrastrukturom, kao što su putevi, vode za piće, kanalizacija, remont i održavanje životne sredine, i drugo. Za ove zahteve, predsednik Ardian Gjini je izjavio da ovaj njegov mandat za predsednika neće biti zaključen bez regulisanja svih puteva i ulica u svakom uglu opštine, dok je za vodu za piče u regionu Loše Reke dao na znanje da u oktobru ove godine će biti regulisano ovo pitanje i za trideset i dva sela ovog područja, a sto se tiče kanalizacije je rekao da se treba raditi sa prioritetom.

Zabrinutost u ovom sastanku se takođe izrazila i za pse lutalice, gde od strane predsednika Ardian Gjini,je takođe izražena zabrinutost ali gde je odgovornost za ovu zabrinutost prenešena na centralnu vlast.

Na kraju sastanka sa građanima, predsednik Ardian Gjini je izrazio zahvalnost za vreme i za međusobnu izraženu saradnju, ujedno je pozvao  sve građane, a posebno njihove predstavnike u Lokalnim večima, da zajedno što vise sarađuju i deluju jer je sve ovo za dobrobit samih građana.