Republika e Kosoves

Gjilan

Inspekcion

Drejtor: Nevzad Rushiti

Tel: +3838 (0) 44 176 794
E-mail: nevzad_rushiti@hotmail.com;
E-mail: nevzad.rushiti@rks-gov.net

Adresa e vendbanimit: “Fatmir Ibishi” nr. 49, Gjilan

U lind më: 18.11.1958. Është i diplomuar në Fakultetin Teknologjik në Zagreb, në drejtimin e tekstilit. Ka punuar inxhier i tekstilit dhe shef i Repartit në Fabrikën e Perdeve “Gival” në Gjilan.

Gjithashtu, pas diplomimit ka kryer detyrën e profesorit në vitin 1987/’88, në shkollën e mesme të Tekstilit.

Në rrafshin politik, Rushiti është aktiv në Lidhjen Demokratike të Kosovës që nga themelimi i saj në vitin 1989, në funksione të ndryshme, kryetar i Aktivit, anëtar i kryesisë së nëndegës etj.

Aktualisht është kryetar i nëndegës në lagjen Dheu i Bardhë, i zgjedhur që nga viti 2007.

Është zgjedhur anëtar i kryesisë së Degës së LDK-së në Gjilan për dy mandate. Njëkohësisht është edhe delegat në Kuvendin Qendror të LDK-së.

Që nga themelimi i ShHB “Nëna Terezë”, në lagjen Dheu i Bardhë, ka qenë aktiv dhe kryetar i saj.

Në institucionet e Republikës së Kosovës, konkretisht në Komunën e Gjilanit, që nga viti 2008, kështilltar komunal nga radhët e subjektit politik LDK, për tri mandate.

Gjithashtu,  anëtar i Komitetit për Pronë dhe kryesues i tij në një mandat. Rushiti ka qenë edhe anëtar i Komitetit për Politikë dhe Financa.