Republika e Kosoves

Gjilan

Vendbanimet

Vendbanimet e komunës së Gjilanit, të renditura sipas alfabetit dhe numri i banorëve:

Bilinicë (314), Bresalc (2823), Bukovik (80), Burincë (00), Capar (208), Cërnicë (1963), Çelik (87), Demiraj (112), Dobërçan (2659), Dunav (10), Gadish (331), Goden (29), Gumnishtë (473), Gjilan (54239), Haxhaj (206), Inatoc (30), Kishnapolë (235), Kmetoc (691), Kravaricë (264), Kurexh (394), Lipovicë (24), Livoç i Epërm (2551), Livoç i Ulët (3497), Lladovë (545), Llashticë (1624), Llovcë (169), Malishevë (3165), Muçibabë (80), Nasalë (209), Përlepnicë (1944), Pidiq (342), Pograxhë (1211), Ponesh (967), Selishtë (179), Sllakoc i Epërm (256), Sllakoc i Ulët (64), Sllubicë (73), Stançiq (8), Stublinë (79), Shillovë (547), Shurdhan (156), Terzijaj (00), Uglar (1021), Velekincë (1602), Vërbicë e Kmetocit (348), Vërbicë e Zhegocit (584), Vrapçiq (290), Zhegër (3327), Zhegoc (168).

Fshati më i madh me numër të banorëve, është Livoçi i Poshtëm – 3.497 banorë.

Dy vendbanime, Burincë dhe Terziaj, sipas regjistrtimit të vitit 2011, nuk kanë asnjë banor.

Vetëm qyteti i Gjilanit, ka 54.239 banorë. Qyteti përbëhet prej njëmbëdhjetë lagjeve, pesë shesheve dhe ka 641 rrugë të emërtuara.