Republika e Kosoves

Gjilan

Shpresa Kurteshi – Emini

Data e lindjes: 24.01.1987

Vendi i lindjes: Gjilan

Përgatitja profesionale: Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, Fakulteti Filologjik – Letërsi Shqipe. Niveli master (diplomuar) – Letërsi shqipe, drejtimi shkencor. Mësimdhënëse e Gjuhës dhe letërsisë shqipe.

Karriera politike: Anëtare e Kuvendit Komunal për herë të tretë (2009- 2013, 2013-2017, 2017-2021) nga radhët e LDK-së.

Kryesuese e Grupit të Grave asambleiste (2011-2012)

Zv/kryesuese e Bordit Rajonal të Grave asambleiste

Anëtare e Komitetit për Kulturë, Rini e Sport (2009-2013)

Kryesuese e Komitetit për Kulturë, Rini e Sport (2013 – 2017)

Anëtare e Këshillit drejtues të Teatrit të qytetit në Gjilan (2013 – 2017)

Anëtare në komisione të ndryshme komunale

Kryesuese e Kuvendit Komunal në Gjilan (3.07.2017 – nëntor 2017)

Është rizgjedhur kryesuese e Kuvendit Komunal në Gjilan (19.01.2018) për mandatin aktual.