Republika Kosovo

Gračanica

Дан за грађане код председника Срђана Поповића

2019/03/14 - 1:00

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и ове недеље разговарао је са грађанима који су у дану за пријем грађана дошли да изнесу своје проблеме.

Грађани који су данас дошли на разговор деле судбину оних који су без запослења, нерешеног стамбеног питања, лошег материјалног статуса или са тешким здравственим проблемима. Подједнако стрпљив за све Поповић их је саслушао у нади да ће неке од њихових проблема као и у претходном периоду у складу са могућностим и решити.

Радојица Спасић из Новог Бадовца дошао је код председника да затражи могућност да запосли сина. Каже да је разговором са председником општине задовољан и да се нада позитивном исходу.

„Разговор је протекао у веома пријатној атмосфери и задовољан сам. Председник ме је лепо саслушао а мој проблем је запослење за сина који има две дипломе а није у могућности да нађе посао ни у јавном ни у приватном сектору. Пред њим је пут на којем треба да оснива породицу а без посла то је веома тешко“, казао је Спасић.

Исти проблем има и Дејан Лазић из Угљара који већ 13 година чека на запослење у струци.

„Завршио сам медицинску школу, педијатријски смер и 13 година чекам на посао. Имам породицу, сина, живимо сви у заједници и веома је тешко остајати без посла. Председник је казао да ће ускоро послати комисију која ће радити на решавању мог проблема“, казао је Лазић.

Међу грађанима који су данас дошли на разговор код председника Срђана Поповића било је и оних који су желели да са првим човеком локалне самоуправе разговарају и о проблемима свих мештана. Тако је из Скуланева дошао Лазар Симијоновић код председника како би се информисао докле се стигло са решавањем проблема водоснабдевања за села Скуланево, Лепина и Радево.