Republika Kosovo

Gračanica

Поповић обишао припремне радове на асфалтирању улица у Добротину

2019/03/22 - 12:33

Председник општине Грачаница Срђан Поповић посетио је село Добротин, где је обишао припремне радове за асфалтирање три улице. Осим у Добротину у наредном периоду биће асфалтиране приоритетне улице у свим местима на општинској територији, поручује први човек локалне самоуправе.

Са припремама за асфалтирање и насипањем приоритетних локалних улица почело се недавно у Лепини, Скуланеву и Новом Насељу, данас је настављено у Добротину а наредних дана са радовима ће се наставити у Горњој и Доњој Гуштерици, Ливађу, Сушици, али и свим осталим местима на територији локалне самоуправе.

Председник Поповић истиче да Општина Грачаница наставља са пројектима чији је циљ бољи живот грађана. Према његовим речима асфалтирањем улица повећава се њихова функциконалност и добија лепши изглед.

„Око 2 км улица је спремно за асфалтирање, а око 350 метара је насипано. Заједно са сарадницима изашли смо на терен како би се уверили у квалитет радова и видели да ли су мештани задовољни. Заједнички радимо планове и циљ је да у скорије време, а надам се да ћемо у томе успети, да асфалтирамо што је већи број улица. За ову годину планирано је око 10 км асфалта, све иде по плану и задовољан сам динамиком“, казао је Поповић.

Данашњим радовима мештани Добротина били су веома задовољни.

„Доборо је, хвала пуно. Добићемо асфалт до дворишта, неће бити блата и прашине, деца ће моћи да изађу на улицу и да се играју, тако смо веома задовољни“, каза је Жарко Гуџић информативној служби Општине Грачаница.

„У Добротину су у току припреме за асфалтирање три улице око 300 метара дужине и насипано је око 250 метара. Општина Грачаница није била глува на наше проблеме и потребе и изашла нам је у сусрет што је показатељ да се бори за опстанак свих нас овде, да се труди да нам побољша живот“, казао је Стефан Гуџић представник Добротина.